Два пъти гърди на седмица - претрениране?

HS

29.06.07
00:46

Привет,
в момента се намирам по-скоро във фаза на изчистване с 4 тренировки. Искам да наблегна повече на гърдите не само заради дефиниция, а и защото ми е любима група и имам да работя над горна част. От 2-3 седмици тренирам гърди 2х седмично като между тренировките има поне 72 часа. В едната наблягам на горна част, средна и долна тренирам поравно. Чувствам се добре, но все се интересувам дали някой има опит и дали изобщо има риск от претрениране.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:34.

29.06.07
01:27

Значи братле, така описаният от теб
случай на мен ми се струва добър.
Въпроса е ти как се чувстваш. Ако
до сега си направил 2-3 седмици
в този ритъм и не се чувстваш
омаломощен и желанието ти за
тренировка не се е загубило- то ок
продължавай смело

29.06.07
01:53

Ако са въстановени за следвашата тренировка си прави гърди.Аз също правя 2 пъти седмично гърди.

HS

29.06.07
02:11

За следващата тренировка съм пак във форма и досега не съм усещал никакъв дискомфорт, въпреки че са сериозни тренировки с 4, при повече желание правя и пето упражнение.

29.06.07
02:16

Аз съм се ориентирал към една тежка тренировка за гърди веднъж седмично и мисля че има по-добър ефект отколкото два пъти седмично.правя:
изтласкване на щанга от лег:
3Х10
флайс:4Х12
флайс от наклон:4Х10-12
изтласкване на дъмбели от наклон:2Х8
И след тренировката след това имам в продължение на два дни яка мускулна треска в гърдите,значи има ефект.

Мнението беше редактирано от А. Гатев на 29.06.07 02:18.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1