За релефа и отслабването?

LF

26.06.07
09:13

Значи хора сега лятото смятам да правя следното нещо:
понеделник на фитнес-правя по едно упражнение и по една серия за съответното упрайнение за всяка мускулна група до отказ.След това корем с допълнителна тежест
Вторник-почивка
сряда-бягане (тук въпроса ми е колко най- много време мога да бягам без да стане вредно в смисъл да започне да се губи мускулна маса или и аз не знам,защото смятам да бягам много и се чудя дали няма да ми навреди някак) след това пак корем (кажете ако е по добре да правя корема преди бягането)
четвъртък-почивка
петък-същото като сряда
събота и неделя почивка
През това време смятам да намаля и въглехидратите.
кажете какво мислите за това което смятам да правя?
целта ми е да смъкна малко слънини по корема (по възможност да се покажат и малко плочки даже) и също да смъкна и тлъстини по краката защотот аз и там имам.И моля кажете как да тренирам корема колко серии как ?Защото не знам дали е правилно това,което смятам да прая за корема.
Извиняжам се за правоисните грешки.
и благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от LiFe FoR The MoMenT на 26.06.07 09:14.

26.06.07
15:23

според мен най важното за целта ти е начина на хранене от него зависи дали ще сваляш а като тренировки който си дал корема няма лошо да го тренираш 3 пъти но според мен ще е добре да вкараш още едно посещение във фитнеса ако имаш възможност
колкото до корема мисля че ще са ти достатъчни по 2 упражнения 3-4 серии като гледай да разнообразяваш според възможността ( дигане краката от вис , от лег , със извивки .. )

Мнението беше редактирано от nenene на 26.06.07 15:27.

LF

26.06.07
19:13

Ами да имам възможност ,нз кой ден да хода защото смятам по 3 пъти седмично да бягам и 1 да фитнес за да може всеки втори ден да почивам защото сега освен това река , басеини и те също изморяват , та се притеснявам ако хода по 2 пъти да не ми дойде в повече.
А за бягането по колко КМ най много мога да бягам?За да не ми дойдат и километрите в повече и вместо да ми помага да ми вреди ще бягам за издрйжливост и за сваляне а и храненето както казваш ще гледам на намаля въглехидратите.
Аз съм на 13
170 см.
70 Кг

26.06.07
19:44

Никога не прави до отказ...пре*бваш нервната система ...

LF

27.06.07
20:07

аиде де хора
няма ли повече мнения ??

27.06.07
20:38

нЗ  що хоиш на фитнес само 1 пат  и праи6 по 1 упражнение за  мусколна група  ! нищо не праиш  така !! или  хоиш  по 2-3 пати или нема  смисал !! за  самото отслабване  мое и без фитнес  кардио + НВД и си готов  кардио  почти секи ден !!

LF

29.06.07
03:33

ами мога и 2 пъти
но ми кажете по какъв начин да тренирам 2 пъти и да тренирам сички мускуни групи ( без крака щото не тренирам крака )
за 2 тренировки седмично и ще съм ви много много благодарен :)

29.06.07
18:01

Еми за  2 дена  програма нз  ама ако иска6 да  си машина трябва да праиш крака  ако няма яки крака  няма да има и разтеж

30.06.07
09:51

Според мен отдаваш прекалено голямо значение на бягането, а няма смисъл-с него ще загубиш повече мускулна маса, отколкото мазнини. Съсредоточи се над фитнеса и диетата и примерно три пъти седмично може кардио, за предпочитане велоергометър или ако толкова държиш-бягане, но умерено-не повече от 30 минути. И аз те съветвам да правиш краката-само полза ще имаш, още повече, че сам признаваш, че имаш мазнини по краката.  Ако все пак си решил без тях и ще оставиш две тренировки седмично в залата, можеш да разделиш мускулните групи така
ден 1-Гърди/Гръб
ден 2-Рамене/Ръце
Относно мнението против отказа-изобщо не съм съгласен, да тренираш до отказ и отвъд него е основно изискване за растеж.

LF

30.06.07
13:18

еми значи реших да правя еи така
понеделник-фитнес-гърди,рамо
вторник-30 мин бягане
сряда-фитнес-гръб ,трапец
четвъртък-бягане 30 мин
петък фитнес-бицепс трицепс
След всяка фитнес тренировка и корем ще правя ,но ми кажете по колко серии и колко повторения и дали да ги прая с тежест или без (за корем прая коремни преси и дигане на крака от вис)
ще си земя също и L-carnitine
и да ви питам също добра ли е тази тренировка за гръб
горен скрипец-3х8
гребане с дъмбел 3х8
гребане с щанга 3Х8
мъртва тяга 3х8
хипер разгъване 3х8 (имаше и друго наименование но го забравих)
и трапецовидно повдигане 3х8

30.06.07
22:04

казано от Ultima Ratio на 30.06.07, 09:51:

Относно мнението против отказа-изобщо не съм съгласен, да тренираш до отказ и отвъд него е основно изискване за растеж.

Напротив !!! Тренирането до отказ вдига кортизола и пържиш нервната система.След подобна тренировка не толкова мускула колкото нервната система се въстановява.За перфектен мускулен разтеж 5-6 бавни повторения са напълно достатъчни с около 85 % интензитет ...

01.07.07
00:02

казано от BB_SenTineL на 30.06.07, 22:04:

казано от Ultima Ratio на 30.06.07, 09:51:

Напротив !!! Тренирането до отказ вдига кортизола и пържиш нервната система.След подобна тренировка не толкова мускула колкото нервната система се въстановява.За перфектен мускулен разтеж 5-6 бавни повторения са напълно достатъчни с около 85 % интензитет ...

Глупости, вярно че се натоварва нервната система но при тренировки с тежести се нотоварва всичко - сърце, мускули, кръвоносна система, жлези и т.н. , това не значи да пренебрегваш основен принцип на прогрес просто защото си чул че се натоварвала нервната система.

01.07.07
09:17

Nevarmind ...

01.07.07
10:08

Честно казано, отказа няма значение за прогреса и растежа.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.07.07 10:12.

01.07.07
14:52

трябва  килата да са такива  4е да не моеш поече от 8 - 10 повторенения !!! А тука е момента да питам за прасеца по “Красота и сила”  по ББТ казаха  4е прасеца  трябва да се  тренира с поне  15-20 повторения  а вие как мислите ??

01.07.07
15:49

За прасец 2 серии по 50 повторения надигане на пърсти или на машина и ти стигат (от личен опит). Може и да парвиш 15-30 заешки подскока, ако можеш и повече :)

За прасец никога не е достатъчно натоварването(личен опит).

01.07.07
19:47

Вярно е, че може да се расте и без да се стига до отказ-все пак възстановяването е по-важно в този случай, но ако искаш наистина плътни и големи мускули, съм убеден, че тренировката до отказ е пътя. Все пак най-големите звезди тренират така. Разбира се, всичко е индивидуално и някой може да расте като трева и без да стига до отказ, а друг да цикли с години на едно място колкото и интензивно да тренира, но в общия случай тежката високоинтензивна тренировка е основа на успеха.
Колкото до прасеца-и тук всичко е индивидуално, някои изобщо не го тренират и имат прасци като главата си, а други като мен :red:  са с малки, високо захванати, но такъв е живота и генът не трябва да е оправдание. Пробвай с много повторения и с малко, това е по-особен мускул и трябва да го изнедадаш.

LF

01.07.07
19:52

хора мойе ли да ми отоговоритв на въпроса ако мойе

BO

06.07.07
15:22

еми пич вземи си термо колан по 15-20лв са и си вземи един Л-карнитин на Униварсал от 0.500мл течен.и наблегни на тичането и ще оралефиш но нали знаеш че след 45мин тичане почваш да гориш мускулна маса :coolsmirk:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1