29.06.07
02:34
От няколко дни тренирам всеки ден понеже вече не мога да се търпя. Висок съм 1.80, тежа 65 кг. и съм с нормално телосложение, нямам грам мазнина по тялото (освен малко по корема, но това е нормално за всеки, който не се натоварва физически). Проблема е, че гърдите ми са плоски като на малко дете и е много грозно. Срам ме е да се съблека на плажа, защото съм толкова слаб, а съм на 19 години...
Въпросът ми е, това може ли да се оправи и как да натрупам мускулна маса? За сега просто си правя упражнения в домашни условия. Коремни преси и лицеви опори (5 серии коремни по 15, 5 серии лицеви по 10, само за толкова ми стига силата), и загрявам с гирички от 2кг.
А за корема какво да правя и той е много зле... Коремните преси за сега не дават никакъв ефект и коремът ми си седи един такъв изпъкнал, не че имам шкембе, просто има около 1см мазнина там където нормалните хора на моята възраст, които поне малко тренират имат “плочки”...
Благодаря предварително.
Weakling
Комплексар от класа :)
29.06.07
02:50
Лег с широк хват 3-10
лицеви опори 3-(10-8)
горен скрипец широк хват 3-10
за гърдите(засега)
......
ами за домашни условия лицевите опори са добро решение поне според мен аз от скоро (2-3 месеца) правя и сам доволен от резултата . за корема продалжи с пресите и скоро трябва да има ефект :)
Днес не можах да си направя сериите. Боли ме кръста като се опитам да правя коремни или лицеви. Отчайващо :(
Един съвет от мен за коремните преси, от които аз съм много доволен. Преди правех традиционните преси 3 серии по 100 в продължение на 2 месеца и никакъв резултат не дадоха. Сега правя 3 упражнения за корема и ми отделят точно 5-6 мин от времето и само сутрин на гладно. Първото упражнение е както обикновените преси, само че не се издигам до горе, тъй като според мен това е една голяма грешка. Пробвай да се издигнеш бавно и съсредоточено върху горната част на корема. Когато усетиш напрежение, задръж за секунда и сваляш, после пак така. Правиш това 2 серии по 15. Гаранция давам, че ако се правят правилно, усещането, че натоварваш корема е 100%. Второто упражнение го правиш обратно като вдигаш краката. При него също правиш 2 серии по 15. И последното упражнение го правиш на успоредка 3 х 10. Ако можеш да съчетаеш коремните преси с тичане ти гарантирам смайващи резултати! Най-важното е да ги правиш сутрин на гладн, тъй като тогава се изгарят най-много мазнини. Успех!
наиситина и аз не виждам смисал да се дигаш до горе при пресите.
jonnie прочетох за твоята тренировка и ми хареса.реших да я пробвам(ако нямаш нищо против :) само не можах да разбера какво точно е третото упражнение и колко пъти в седмицат правиш упражненията?
За третото упражнение трябва да си вдигаш краката и е най-добре на успоредка, тъй като е по-удобно на ръцете. С една дума трябва да си увиснал на успоредката и да вдигаш краката така, че да напрягаш долната част на корема.
01.07.07
15:01
съвет от личен опит! за всеки който е недоволен от гърдите си - правете яко лицеви упори!!! 3-4 серии на ден от по 30 повторения като редувате така - една серия нормални лицеви и после една серия експлозивни лицеви (т.е със отскок толкова силен, че да имаш време да пляснеш с ръце преди следвъщ напън- но не пляскай с ръце) голям ефект има.
само да уточня, че от лицевите ви се еб$@а ма%!ата обаче ефекта е поразителен просто бъдете упорити а споко - с времето ще правите все повече на брой повторения.
Не пиши поредни постове.
Jorku
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 01.07.07 16:21.