Моля за мнение за тренировъчната ми програма

02.07.07
22:04

Тренирам от 1 год. 1.82 см, 81 кг. В момента взимам Аnimal Pump, течни аминокиселини, Glutamine и суроватъчно протеинче. Тренировката ми е следната:
1 ден : Гърди, бицепс и корем
2 ден : Гръб, трицепс и трапец
3 ден : Крака и рамена
4 ден : почивка
5 ден : гърди, бицепс и корем
6 ден: гръб,трицепс и трапец
7 ден: Крака и рамена  (правя по 4 упражнения на мускулна група,като сменям упражненията на мускулната група на следваща тренировка)
Въпросът ми е : понеже взимам достатъчно суплементи за възстановяване и не натоварвам една и съща  мускулна група през по малко от 72 часа,много ли  се претовартвам??? Аз лично не чувствам преумора понеже и спя по около 12, 13 часа на денонощие ..

Темата беше редактирана от HouseSoul на 03.07.07 15:18.

AL

03.07.07
19:53

Защо тренираш 6 пъти седмично.. ?

Тренирай примерно 4 ... понеделник, вторник, четвъртък, петък......

03.07.07
21:04

казано от HouseSoul на 02.07.07, 22:04:

Въпросът ми е : понеже взимам достатъчно суплементи за възстановяване и не натоварвам една и съща  мускулна група през по малко от 72 часа,много ли  се претовартвам??? Аз лично не чувствам преумора понеже и спя по около 12, 13 часа на денонощие ..

Аз бих се претоварил от подобен обем и честота (4 упражнения за група, два пъти седмично и тренировки всеки ден) и от такава подредба на сплита. За една година стаж тази програма е прекалено тежка, това е за доста напреднали.
А дали ти се претоварваш това не знам. Ако има ефект, значи не се претоварваш. Но при всички случаи е излишно на това ниво да тренираш така.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.07.07 21:09.

03.07.07
21:14

казано от Петко К на 03.07.07, 21:04:

казано от HouseSoul на 02.07.07, 22:04:

Аз бих се претоварил от подобен обем и честота (4 упражнения за група, два пъти седмично и тренировки всеки ден). За една година стаж тази програма е прекалено тежка, това е за доста напреднали.
А дали ти се претоварваш това не знам. Ако има ефект, значи не се претоварваш. Но при всички случаи е излишно на това ниво да тренираш така.

Ами да ти кажа за момента съм доволен. А ако почивам 2 дена,вместо 1 дали ще има повече ефект? Защото се допитах и до други инструктори и те ми казват,че ако се храня както трябва и спя достатъчно няма да се преуморявам. Пък и не натоварвам една и съща  мускулна група през по малко от 72 часа Мисля и да намаля упражненията от 4 на 3, но аз почнах на 4 защото на 3 не чувствах такъв ефект...

03.07.07
21:48

казано от HouseSoul на 03.07.07, 21:14:

Пък и не натоварвам една и съща  мускулна група през по малко от 72 часа Мисля и да намаля упражненията от 4 на 3, но аз почнах на 4 защото на 3 не чувствах такъв ефект...

Напротив, трицепса го натоварваш (пряко и коствено) всеки ден, а бицепса и рамото четири пъти седмично.

Мнението беше редактирано от Петко К на 03.07.07 21:48.

03.07.07
21:55

Да и аз това си мислех. Ще почивам 2 дни и ще намаля упражненията! Благодаря  много ! :)

03.07.07
22:00

Ако смениш местата на бицепса и трицепса няма да имаш този проблем. И един ден допълнително почивка преди раменете и краката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1