05.07.07
16:22
Здравейте аз съм на 16г от Пазарджик имам малко над 2 месеца стаж в фитнеса и мога да кажа че сам направил доста за тези 2 месеца защото от 58кг сега сам 65кг , от рака 28 сега ми е 33 и т.н. без да взимам никакви суплементи.Права Мъртва Тяга защото мисля че това е най-доброто упражнение за целия гръб и има страхотно натоварване!!!За тези 2 месеца силата ми се увеличи много което е много учудващо за мен.Например Вчера направих Мъртва тяга с 100кг само 1 пат.Това е огромно постижение за мен и тези малко над 2 месеца стаж.Сащо така права скот с 50кг. и други...Но все пак искам да знам дали въобще хората прават Мъртва защото някъде 60-70% от хората които виждам по залите в моя град не прават Мъртва което за мен безмислено....И просто ми е любопитно защо правят така хората и дали Килограмите зависят от стажа.
Можеш да погледнеш в тази тема: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/7314/
Интересни постижения имаш...
05.07.07
10:52
За 2 месеца 5 сантиметра е доста добре :)
иначе аз не права тяга...
ми мартва аз праа много тя си е наи хубавото упр иначе продалжаваи все така—Yeah Budy Yep Yep Yep Yep
05.07.07
11:38
Еми ФРАНКО 1 и аз така по принцип не права.Но все пак поне 1 2 месеца за сила.Иначе права и аз пирамидално до 90кг серия.ДИАВОЛО Матвата е най-хубавото упражнение за целия гръб , няма никое друго упражнение толкова силно да натовари гърба както Мътвата тяга.А за МАФИЯТА нема кво да кажа ние се знаем тренираме заедно :lol:
Шубето е голям страх - ето затова хората не правят тяга! Аз правя тягата с изправени крака.
05.07.07
13:30
МОНСТАР и аз права така с изправени крака.
МОНСТАРА е праяв шубето е голям проблем при някои но каквото и да си говотим при мартвата наи важна е техниката без идеална техника контузиите са неизбежни затова е добре първо да се научи самото упр и да не се барза с многото кила иначе им амного вариянти за испълнение
абе ако може някои да напише някои и друг саит каде човек да си порача свястен колан ще му бъда ацки благодарен ;-)
05.07.07
14:37
Със 110 правя 4 серии по 6-8 повторения. Добро упражнение е съгласен съм.
05.07.07
22:35
И на мене тягата ми е едно от любимите упр :)
Преди 1 месец правих с 148.5 Исках да пробам 160 обаче не стана номера.
Много рядко съм правил тяга ,а в момента даже въобще.Преди правех 4 серии 6-8 повторения с 130-140 кила,а имаше и моменти на макс с 180.В момента това упр.е почти история за мене,но ви съветвам да си го включите в програмите
10.07.07
22:38
За мене това си е супер упражнение. Аз си права серии с 90-110. С свити колена го права, незнам защо, така съм свикнал :)
11.07.07
03:18
Най-доброто за стрес на организма и предизвикване на максимално отделяне на Тестостерон... заедно с Клека с щанга! Говоря за класическата Мъртва тяга!
Лично аз нямам тренировка за гърба без нея. Личното ми постижение (засега) е тройка на 225 кг и макс на 240 - но това няма значение, важното е да се прави тежко!