05.07.07
10:57
Понеже до сега не съм им отделял голямо внимание и искам да ви питам как да ги тренирам.Правих клекове и лег преса но не са ми били в отделен ден.Та искам да питам да ги сложа ли в отделен ден или мога да продължавам да си ги тренирам към друга група.И ако може да ми кажете горе долу с какви серии и повторения се тренират че съм чел доста работи и всеки си има собствено мнение.
Имам 3 месеца стаж в зала и натрупан опит.Мога да ти дам инфо.Първо правиш 3 серии по 10 на лег пресата.После бедрено сгъване.В сайта препоръчват серии по 15 повторения.И накрая 3x15 на калфмашина.
05.07.07
19:15
Почвай с клекове :)
Ако искаш краката ти да растът задължително ги отдели в самостоятелна тренировка.Те са ти половината тяло.
@Миро,каква е тази тренировка с 2 упражнения за бедра и едно за прасци?Силно се съмнявам,че ще може да се натоварят добре краката така.Все пак са доста голяма мускулна група.Препоръчвам ти да погледнеш наистина програмите в сайта съобразно стажа си.Аз ги правя така:след добро загряване: 1 упражнение - клек - 4 серии по 10-15 повторения )-преди това имам една загряваща 20 повторения
2 упражнение - лег преса 4 серии - 8-10 повторения
3 упражнение - бедрено разгъване - 4 серии 10-12 повторения
4 упражнение - бедрено сгъване (прав или легнал) - 4 серии по 10-12 повторения
Ако преценя правя и прасци,но те са малък мускул,който може да се тренира и по-често,както предмишницата,макар че най добре може би се натоварва след тренировката за бедра когато има съсредоточена кръв в тази част на тялото.
По-здрави.
Ами понеже Бонев прави всичко наведнъж,му предложих бърз и икономичен вариант.Който правя и аз.Понякога с разгъване,друг път-без.Вярно малко са упражненията и компенсирам с по-големи тежести.Накрая усещам краката си изтръпнали за 1/2 час.Определено си прав по принцип.Сега тоя вариант върви,а сетне няма да е достатъчно.
06.07.07
12:52
Аз ти предлагам така
добра разгрявка на коленете и кръста
3 серии бедрени разгъвания 15 повторения
3 серии клякане с щанга 15 повторения
3 серии лег преса 15 повторения
3 серии римска тяга 10 повторения
3 серии повдигане на пръсти много :lol:
ако това е много тежко, можеш да отделиш задното бедро в друг ден, като включиш още едно упражнение към него, например бедрено сгъване. Ако всичко е наред, правиш краката в отделен ден, но не непосредствено след гръб, и после почиваш поне ден.