Вътрешна глава на трицепса

06.07.07
20:00

По принцип се води дълга глава, но е по - известна като вътрешна. Та интересуват ме всички упражнения специално за нея, демек да я натоварват най - добре. Общо взето 1 базово и 1 изолиращо ще ми свършат работа.
Аре вие сте.

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 06.07.07 20:04.

06.07.07
20:04

френско и разгаване зад врат с дамбел поне на мене ми деистават перфектно

07.07.07
06:11

Ето ранглиста на първите 5 упражнения в немска книга:
1.тласкане с на дъмбел с една ръка от наклонена опора с ретродукция на мишницата(triceps-kickback с ретродукция)Изведената назад мишница да е в хоризонтално положение(успоредно на пода)
2.вдигане на щанга зад врат
3.тласкане с трицепси на дъмбел с една ръка от наклонена опора(triceps kikback)
4.тласкане на дъмбел с една ръка над главата
5.френска преса от седеж
От другите-кофички и лицеви опори.При вдигане от лег-за най ефективен е смятан варианта спускане на щангата до врата.Има и вариант-тласкане на скрипец с една ръка от наклонена опора с ретродукция на мишницата.Въжето минава отдолу на вертикалния скрипец.В тоя сайт май се нарича придърпване или изтегляне.

07.07.07
13:12

казано от Миро на 07.07.07, 06:11:

Ето ранглиста на първите 5 упражнения в немска книга:
1.тласкане с на дъмбел с една ръка от наклонена опора с ретродукция на мишницата(triceps-kickback с ретродукция)Изведената назад мишница да е в хоризонтално положение(успоредно на пода)
2.вдигане на щанга зад врат
3.тласкане с трицепси на дъмбел с една ръка от наклонена опора(triceps kikback)
4.тласкане на дъмбел с една ръка над главата
5.френска преса от седеж
От другите-кофички и лицеви опори.При вдигане от лег-за най ефективен е смятан варианта спускане на щангата до врата.Има и вариант-тласкане на скрипец с една ръка от наклонена опора с ретродукция на мишницата.Въжето минава отдолу на вертикалния скрипец.В тоя сайт май се нарича придърпване или изтегляне.

Ако говориш за “Фитнес - Силова Тренировка” не разчитай много на нея, има доста невярни неща там.

07.07.07
15:11

Да, “Фитнес-силова тренировка”.Книгата е 462 страници.Разделена на отделни глави за всяка от мускулните групи.Не знам кое в нея не ти харесва.Отлично е систематизирана с пояснения и илюстрации за всяко от упражненията.Направена им е ранглиста по ефективност .Написана е много убедително.

07.07.07
15:25

Вчера правих разгъването зад врата с една ръка и днес имам мускулна треска точно в тази глава.

08.07.07
00:28

казано от Миро на 07.07.07, 15:11:

Да, “Фитнес-силова тренировка”.Книгата е 462 страници.Разделена на отделни глави за всяка от мускулните групи.Не знам кое в нея не ти харесва.Отлично е систематизирана с пояснения и илюстрации за всяко от упражненията.Направена им е ранглиста по ефективност .Написана е много убедително.

Да убедително е написана и са правени изследвания но на практика не седят така нещата поне за някои работи, например авторите посочват че най - добре се удрят горните гърди с обратна лежанка - тази с която си с краката нагоре защото създавала най - голямо напрежение за всички части на гърдите вследствие на това че с нея се вдигат най - много килограми, но ако питаш който и да е трениращ с малко повече опит ще ти каже че горните гърди няма как да се направят без горна лежанка защото тя удря точно там.Има и други невярни неща не е само това.

08.07.07
18:01

казано от Петко К на 07.07.07, 15:25:

Вчера правих разгъването зад врата с една ръка и днес имам мускулна треска точно в тази глава.

Точно,всички упражнения над глава удрят точно на нея

09.07.07
11:05

Ако искаш базово - поне за мен кралят е изтласкването с тесен хват , за изолиращо което да натоварва дългата глава най- много е кикбека ( с макара се усеща повече , но аз лично предпочитам дъмбела ) .

09.07.07
17:09

кик-бек с изцеждане в края и днес болката в дългата глава е много сладка :)

MR

09.07.07
18:40

Кик бек с дъмбел или на долен скрипец

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1