Въпросче за програми за гръб и бицепс

08.07.07
14:30

Добър ден колеги :)
Вече 3 месеца тренирам редвовно и с оглед на постигнато искам да променя упражненията там къде смятам че куцат ...Първо гърба, смятам да включа мъртва тяга но тъй като трябва да разкарам 1 упражнения съм затруднен донякъде в избора му ...Правя заедно с гърба и крака в същия ден ако има значение в момента програмата ми за тях е следната :
  1.Набираня широк хват на скрипец
2.Придърпване на долен скрипец
3.Чукчета
4.Пак на скрпеца самоче тесен хват

Мисля да разкарам последното и да се получи следното :

1.Мъртва Тяга
2.Скрипец широк хват
3.Придърпване на долен скрипец
4.Чукчета

Това за гърба за бицепсите нещо не гичувствам достатъчно натоварени след тренировка а и на следващите 1-2 дена като цяло...
Попринцип това ми е сплита за бицепс

1.Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж
2.Скотово на машина
3.Бицепсово сгъване с дъмбели или Концентрично сгъване

Тук нямам много идей мисля да включа като първо прав лост като второ с кривия и трето да ми е пак нещо с дъмбели тъй като на машината нещо не ги чувствам натоварени като хората ...

Еми това е давайте идей и предложения също така четох в сайта, че в началото не е хубаво да се ползва колан при мъртва тяга зада не свиква кръста още при по-леките тежести и все пак да слагам ли колан ...

Темата беше редактирана от Lenks на 08.07.07 14:32.

08.07.07
14:59

Доста се е писало по въпроса с тягата, но моето лично мнение е, че трябва да я има задължително и да е накрая, а що се отнася до колана - аз тренирам винаги с колан...
Относно бицепса - и 2 упражнения са напълно достатъчни, но е хубаво да има прав и крив лост.

08.07.07
17:55

казано от Lenks на 08.07.07, 14:30:

Добър ден колеги :)
Вече 3 месеца тренирам редвовно и с оглед на постигнато искам да променя упражненията там къде смятам че куцат ...Първо гърба, смятам да включа мъртва тяга но тъй като трябва да разкарам 1 упражнения съм затруднен донякъде в избора му ...Правя заедно с гърба и крака в същия ден ако има значение в момента програмата ми за тях е следната :
  1.Набираня широк хват на скрипец
2.Придърпване на долен скрипец
3.Чукчета
4.Пак на скрпеца самоче тесен хват

Мисля да разкарам последното и да се получи следното :

1.Мъртва Тяга
2.Скрипец широк хват
3.Придърпване на долен скрипец
4.Чукчета

Това за гърба за бицепсите нещо не гичувствам достатъчно натоварени след тренировка а и на следващите 1-2 дена като цяло...
Попринцип това ми е сплита за бицепс

1.Бицепсово сгъване с крив лост от стоеж
2.Скотово на машина
3.Бицепсово сгъване с дъмбели или Концентрично сгъване

Тук нямам много идей мисля да включа като първо прав лост като второ с кривия и трето да ми е пак нещо с дъмбели тъй като на машината нещо не ги чувствам натоварени като хората ...

Еми това е давайте идей и предложения също така четох в сайта, че в началото не е хубаво да се ползва колан при мъртва тяга зада не свиква кръста още при по-леките тежести и все пак да слагам ли колан ...

Значи смени поредността.След широкия хват прави тесен хват,малко по-различно натоварва.След това чукчета.Мъртвата тяга я прави или първа ако е тежка.или терета ако ти е лека тренировака.За бицепаса са достатъчни сгъването от стоеж около 7-8 серии по 8 повторвния и скотовото на машина 3х12-15.Това ще ти е добре

08.07.07
19:41

Не са ли много тези серий на бицепсовото и повторенята на скотовото ...Човека горе говори дори за 2 упражнения като мисля че говори за 3х8 на упражнение ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1