08.07.07
23:02
аз съм на 17 години 56 кг 1,76 висок . Ходя на фитнес от няколко дена ето каква програма ми даде инструктора . плс кажете дали става за мен:
1 ден - Гърди + коремна преса
1. лежанка средна част-5 х 15,10,8,6,6
2.пек дек - 3 х 8
3.събиране с дъмбели горна част - 3 х 8
4.събиране с кръстосан скрипец - 3 х 10
1.коремни преси на римско столче - 3 х 15-20
2.усукване с лостче зад врат - 50
3. повдигане на краката от висилка- 3 х 15-30
2 ден - Гръб
1. дърпане на скрипец с широк хват пред гърди - 5 х 15,10,8,8,6
2.лодка - 3 х 8
3. машина за гръб с широкия хват - 3 х 8
4.дърпане на дъмбел с една ръка от водоравен наклон- 3 х 8
3 ден - Почивка
4 ден - Рамо + крака
1. машина за рамо предна част - 5 х 15,12,10,8,8
2.средна част - 3 х 8
3. задна част - 3 х 8
1.разгъвач - 5 х 15,12,10,10,10
2.лег преса - 3 х 10
3. сгъвач (легнал) - 4 х 12,10,10,10
4. калф машина (седнал) - 4 х 15,12,12,12
5 ден - бицепс + трицепс + коремна преса
бицепс
1. сгъване с щанга от стоеж - 4 х 12,10,8,8
2. последователно вдигане на дъмбели от седеж - 3 х 8
3. концентрирано сгъване с дъмбел - 3 х 8
трицепс
1. бутане на скрипец от стоеж - 4 х 12,10,8,8
2.кик бек - 3 х 8
3. бутане на скрипец с една ръка зад врат - 3 х 8
коремни преси - като в 1 ден
6 и 7 ден - Почивка
казаха ми след 2 седмици да почна и протеини.
целта ми е не да добия тяло на културист а по слабо но релефно тяло
моля кажете си мнението и ако може да дадете снимки където има кое упражнение какво е понеже повечето не ги знам
Зле е според мен, не знам кой ти е правил тая програма но явно не разбира много от практика.Имаш твърде много машини в програмата и забелязвам че липсват възможно най - базови и проверени от времето упражнения, твърде малко свободни тежести като цяло ако тренираш по такава програма ефекта ще е минимален.
а какви точно промени трябва да се направят щото наистина не разбирам мн . а този инструктор тая програма я дава на всички една и съща а пък всеки си е индивидуален и затова се усъмних в нея
и аз мисля че е мн натоварена тая програма като направих 1 ден и после 3 дена яка мускулна треска
Мнението беше редактирано от vasgogo на 08.07.07 23:39.
Нормално е да имаш мускулна треска в началото проблема е другаде мускулите растат най - вече от упражнения със свободни тежести защото там участват така наречените мускули синергисти т.е. мускулите които придържат тежеста да се движи стабилно в една траектория, при машините има една изкуствена траектория която не изисква усилие от тези мускули така че и интензивността е по - малка съответно и растежа на мускула, така че съвета ми е да махнеш упражненията с машини и да ги замениш с упражнения със свободни тежести - дъмбели и щанги.
а след като съм начинаещ по тази програма ли да работя и да правя всеки ден различно - за гръб за рамо за крака и т.н. или е по добре да работя по програмата от сайта тоест всяка тренировка едни и същи упражнения - -от всичко по малко
можеш 1 месец да правиш всяка тренировка едно и също..само някои базови упражнения като лежанката , изтласкването на щанга зад врат за рамо и някои скрипци и тн...И после да си избереш някоя от тренировките дадени в сайта за начинаещи и да прецениш сам как усещаш натоварването.А можеш и направо с програма да почнеш ако смяташ, че ще ти се отрази добре, но програмата, която ти я е дал инструктора определено не ми харесва.
Мнението беше редактирано от G33K на 09.07.07 16:19.