08.07.07
20:10
Здравейте, на всички ;) Да кажа първо за мен... 190 см. 69кг. (слабичък съм)! Ходя редовно на фитнес от преди 3 месеца но от преди 2 седмици съм с една друга програма! Доста хора ми казват че била много натоварваща за мен, също така доста хора ми казват че ако искам да кача трябва да правя по изморителни и тежки тренировки??? Споделете вашето мнение. Предварително благодаря ;)
Тренировката гласи:
Програма за първи ден
повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от лег - 3 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от обратен лег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 15 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 15 повторения
Програма за трети ден
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
мъртва тяга - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец зад врат - 3 серии по 8 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
Програма за пети ден
раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга пред гърди(хеликоптер) - 3 серии по 8 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения
Моля споделете вашето мнение! ;)
Упражненията за гърди са много освен това няма смисъл в една тренировка да правиш вдигане от лег и с дъмбели и с щанга, упражненията за бицепс и трицепс са само две бих ти препоръчал да правиш по 3, няма смисъл да правиш две упражнения за придърпване на скрипец зад и пред врат прави едното, не виждам клякания при тренировката за крака което е грешка.
Здравей, Alkorin! Благодаря за информацията! ;) Ще махна повдигане на дъмбели от лег и ще добавя скотово сгъване (за бицепс). Относно клековете... имах клекове в тренировката за крака, но сега имам болки в кръста (от футбол) и съм го махнал това упражнение, но като ми мине кръста пак ще го добавя. ;)
казано от Alkorin на 08.07.07, 23:44:
Упражненията за гърди са много освен това няма смисъл в една тренировка да правиш вдигане от лег и с дъмбели и с щанга, упражненията за бицепс и трицепс са само две бих ти препоръчал да правиш по 3, няма смисъл да правиш две упражнения за придърпване на скрипец зад и пред врат прави едното, не виждам клякания при тренировката за крака което е грешка.
Няма ли да е по-добре да прави клек като има малко по голям стаж ? ? ?
Не според мен клека както и тягата трябва да се почнат веднага, разбира се първия месец трябва да се тренират с по - малки тежести и да се заучава техниката, но тези две упражнения създават мускулна маса и плътност по цялото тяло така че са необходими.
Alkorin, според теб трябва да правя клек-а задължително, така ли? Кажи си мнението, дали тренировката цялостно е много тежка за мен... ;)
Ами вече казах те създават мускулна маса по цялото тяло и помагат при всички други вдигания, не е тайна че ако правиш тежки клекове вдигаш всичко друго по лесно същото важи и за тягата.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 10.07.07 14:35.