04.05.07
09:32
пи4ове тренирам от няколко месеца нопреди това бях доста активен над 1 година сериозно но и тогава и сега гърба ми хи4 не върви даите съвет
04.05.07
09:47
Кажи как го тренираш и кг, ръст и т.н...
180 см сум кум 90 кг тренирам го обикновено 3 упразнения по 4 серио от 10 до 12 повторения примерно скрипец пред гурди с 6ирок хват паржо после зад жрат и накрая 4ук4ета или придурпване на думбел
Сложи тяга и намали повторенията до 5-8 тежки! Тягата 5 повторения. Интензитет поне 80% от максимума. И вместо скрипец набирания май ще е по-добре.
Не си тежък, просто не си тренирал достатъчно набирания. 4-5 повторения ако правиш пак е добре, набирай се, и скоро ще правиш повече.
На мен гърба също не ми е много добре, но от както го тренирам с основните упражнения - набиране, гребане с щанга (но с тежко) и тяга, има доста подобрения. Само със крипци трудно става.
Аз ти предлагам набирания като първо, гребане с щанга към корема като второ (алтернатива е гребане с дъмбел или с Т - щанга) и накрая може малко скрипец с подхват или гребане от седеж на скрипец. Плюс няколко серии тяга, в пирамида.
И освен на скрипците, на другото прави по - малко от 10 повторения - 6-8, на тягата даже 4-5.
Мога да ти дам пример как тренирам гръб в момента, ако искаш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 04.05.07 11:51.
едва ли ще мога по 5-6 наи много по 3-4 и то 1-2 серии гарба мие зле наистина особено на 6ирина няма никакво развитие и преди а мисля 4е и сега 6те е така което адски ме нервира и разваля цялата гледка
Мнението беше редактирано от hamsterix на 04.05.07 12:20.
1.гребане с щанга - за горни външни латерални мускули,
2.мечка - за средна част на гърба,
3.пулдаун в подхват за долни латерални мускули,
4.ТЯГА за еректорите
Повечко повторения е лично моя съвет (12-16), все пак гърбът е голяма мускулна група.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.05.07 16:40.
ми не са много за големите мускулни групи по 4 максумум 5 упрж. за малките по 3 мах 4 :) по принцип за крака гръб гърди си правя по 4 упражнения за малките рамо ръце... по 3 и си бомба аз за базовите упражнения тяга и гребане с щанга са ми с по 3х8 тежки серии а при набиране и сприпеца са ми по 3-4х10 тва е по здрави :)
казано от hamsterix на 06.05.07, 08:00:
не са ли много 4 упражнения да не претоваря
4 упражнения е напълно достатъчно, аз винаги съм правил по 4 упражнения, точно както описах в предишния си пост.
07.05.07
08:21
казано от MOHCTAPA на 06.05.07, 13:03:
4 упражнения е напълно достатъчно, аз винаги съм правил по 4 упражнения, точно както описах в предишния си пост.
Точно тука е проблема на този форум/сайт! Всеки изхожда от себе си- МОНСТАРА -като те гледам ти си едно-мезоморф- ти може и по 6 упражнения да правиш! Хамстерикс- пробвай сам и виж с колко упражнения е най-добре за теб- това може да са 5,4,3,2 а и 1 зависи ;)
Ами те основните упражнения ти ги казаха, аз само да спомена обаче, че е наложително да докараш положението дотам, че да можеш да правиш поне по 7/8 набирания. Аз тренирам гърба от известно време единствено с набирания (гледам винаги да достигам 50, независимо от сериите), както е правел Арни едно време. Засега има резултат и мисля, че ако съумееш да се справиш с това упражнение и ти ще дръпнеш доста.
казано от Lounge Lizard на 07.05.07, 08:21:
казано от MOHCTAPA на 06.05.07, 13:03:
Точно тука е проблема на този форум/сайт! Всеки изхожда от себе си- МОНСТАРА -като те гледам ти си едно-мезоморф- ти може и по 6 упражнения да правиш! Хамстерикс- пробвай сам и виж с колко упражнения е най-добре за теб- това може да са 5,4,3,2 а и 1 зависи ;)
Е, от теб ли да изхождам за да дам мнение... Форума е за това - всеки дава мнението си. Ей такива като теб дето сами си измислят програми са в голяма заблуда. Замисли се, по твоята логика хората по-добре да не питат, а само да си отидат в залата и да видят кое е най-добре за тях - така не става! Истина е, че всеки е различен, а аз съм ендоморф...
в4ера пробвах с 4 упражнения и днес съм ужасно преуморен и мисля за на4ало да действам с 3 защото все пак не съм тренирал 8 месеца и сега трудно влизам в оптимална форма
Мнението беше редактирано от hamsterix на 08.05.07 08:32.
Ти си усещаш нещата най-добре. Аз само дадох примерен вариант на програма за гърба, с която да натовариш целия гръб. Само ще вмъкна, може и да не съм прав, но да не се опитваш бързо да възвърнеш старата си форма и да трупаш много тежести и от това да си смазан. Аз също още се възстановявам от тренировката ми за гръб в неделя...
мерси батка за помоща надявам се да трагна тоя пут на някаде 4е ми писна винаги да сум зле
според мен 3-4 упр. със по 3 серии и до 6-8 повторения с максиму тежести ще постигнеш добри резултати бих казал.
знай , че всяка тренировка без значение коя мускулна група тренираш трябва да бъде разумно максимално тешка зада няма травми.
08.05.07
20:19
казано от MOHCTAPA на 07.05.07, 16:42:
.....Ей такива като теб дето сами си измислят програми са в голяма заблуда. Замисли се, по твоята логика хората по-добре да не питат, а само да си отидат в залата и да видят кое е най-добре за тях - така не става! ...
Хехе.. аз досега сам не съм си измислял програма, а винаги се осланям на ТРЕНЬОРА!!! А “хората” :) е по-добре да не пишат а да отидат при треньор!! Така става ;)
казано от Lounge Lizard на 08.05.07, 20:19:
.....Ей такива като теб дето сами си измислят програми са в голяма заблуда. Замисли се, по твоята логика хората по-добре да не питат, а само да си отидат в залата и да видят кое е най-добре за тях - така не става! ...
Хехе.. аз досега сам не съм си измислял програма, а винаги се осланям на ТРЕНЬОРА!!! А “хората” :) е по-добре да не пишат а да отидат при треньор!! Така става ;)
Да но има и хора които не могат да си позволят всеки ден да ходят по зали или пък не има остава време, еи за тва е тоя форум да питат ако имат проблеми вместо да се занимават с лични трениори. :-)
Мнението беше редактирано от NRG на 17.05.07 21:28.
18.05.07
09:53
А ти що пишеш в тоя форум бе, отворко? Само некви тъпотии пишеш. 1/100 пост да ти е с мъничко смисъл.
18.05.07
13:46
казано от Klimentii на 18.05.07, 09:53:
А ти що пишеш в тоя форум бе, отворко? Само некви тъпотии пишеш. 1/100 пост да ти е с мъничко смисъл.
Може за теб да пиша тъпотии- ама аз не пускам теми застой, не може ли без клекове и тяга, а просто искам да помогна на някой- който има малко мозък в главата, решил е да направи от себе си личност, да стане силен и не седи по цел ден да спами по форуми! Давам си мнението :P - А ти сигурно си некое 17 годишно лапе :) ходи играй кънтърче или дотичка!
казано от NRG на 17.05.07, 21:27:
Да но има и хора които не могат да си позволят всеки ден да ходят по зали или пък не има остава време, еи за тва е тоя форум да питат ако имат проблеми вместо да се занимават с лични трениори. :-)
А и аз не ходя цял ден по зали- ходя много по-малко от всеки тук, и пак си раста и вдигам с все повече и повече ;) вие си стойте на едно място, или си намерете химия-я метанче, стромбичка нещо и се издуите като хамбургски салами :)
18.05.07
16:08
Не съм на 17, на 8 съм, ама тежа 130кг и гръдната обиколка ми е 150, а талията - 80 ;)
19.05.07
06:37
казано от Klimentii на 18.05.07, 16:08:
Не съм на 17, на 8 съм, ама тежа 130кг и гръдната обиколка ми е 150, а талията - 80 ;)
Е за гръдната - мойта е с 20 по-малко от твойта- явно ще трябва да тренирам по-усърдно, за да те задмина ;)
:coolsmile:
казано от Lounge Lizard на 18.05.07, 13:46:
казано от Klimentii на 18.05.07, 09:53:
Може за теб да пиша тъпотии- ама аз не пускам теми застой, не може ли без клекове и тяга, а просто искам да помогна на някой- който има малко мозък в главата, решил е да направи от себе си личност, да стане силен и не седи по цел ден да спами по форуми! Давам си мнението :P - А ти сигурно си некое 17 годишно лапе :) ходи играй кънтърче или дотичка!
казано от NRG на 17.05.07, 21:27:
Да но има и хора които не могат да си позволят всеки ден да ходят по зали или пък не има остава време, еи за тва е тоя форум да питат ако имат проблеми вместо да се занимават с лични трениори. :-)А и аз не ходя цял ден по зали- ходя много по-малко от всеки тук, и пак си раста и вдигам с все повече и повече ;) вие си стойте на едно място, или си намерете химия-я метанче, стромбичка нещо и се издуите като хамбургски салами :)
Защо мислиш че ни трябва химия на нас ???И аз не ходя на зала редовно,но все пак имам напредък от който немога да се оплача.Доста полезна информация съм взел от сайта и не виждам нищо лошо в това хората да питат за едно или друго.:-)
Мнението беше редактирано от NRG на 27.05.07 10:19.
27.05.07
11:13
казано от NRG на 27.05.07, 10:02:
...
Защо мислиш че ни трябва химия на нас ???И аз не ходя на зала редовно,но все пак имам напредък от който немога да се оплача.Доста полезна информация съм взел от сайта и не виждам нищо лошо в това хората да питат за едно или друго.:-)
Изказването е образно(кво ли ще рече това :) ) Идеята ми е следната: с треньор няма да се луташ години наред, да търсиш по форуми(не че е лошо- даже хубаво да има) грешни програми от хора които разбират(ама гръдната им обиколка е 65 и не правят тяга :-/ ) - треньора има много повече опит от тебе и знае много повече неща, дава всичко наготово, а ти само трябва да изпълняваш и резултатите задминават в десетки пъти тези използващи “хубави” програми от интернет ;)
Изказването е образно(кво ли ще рече това :) ) Идеята ми е следната: с треньор няма да се луташ години наред, да търсиш по форуми(не че е лошо- даже хубаво да има) грешни програми от хора които разбират(ама гръдната им обиколка е 65 и не правят тяга :-/ ) - треньора има много повече опит от тебе и знае много повече неща, дава всичко наготово, а ти само трябва да изпълняваш и резултатите задминават в десетки пъти тези използващи “хубави” програми от интернет ;)
Едно е да бъхтиш като бот:-)(да праиш каквото ти кажат)друго е да си ги знаеш работите.Нямам нищо против хората да си ходят при треньор обаче парата прави играта все пак.:-)
Мнението беше редактирано от NRG на 27.05.07 11:26.
27.05.07
16:32
казано от NRG на 27.05.07, 11:24:
...
Едно е да бъхтиш като бот:-)(да праиш каквото ти кажат)друго е да си ги знаеш работите.Нямам нищо против хората да си ходят при треньор обаче парата прави играта все пак.:-)
Много офтопик в темата... Парата и при мен е водещ фактор за тренировките- отделям от много др неща за да си платя! А всички шампиони са имали треньори - няма такъв без! Друг въпрос е какво искаш- да си постегнеш задника и “малко плочки нещо” или да станеш наистина силен и голям! А за бъхтенето- не може без- но пейн но гейн(малко остаряла концепция ама все още работи)
Според мен лично, този спорт трябва да се практикува с мисъл и разбиране, а не просто по указания.
Наличието на треньор, не гарантира нищо. Още повече, че е доста възможно, тренера да е някакъв блъскач, който е правил нещо си там по указания и сега просто ги преповтаря, което ми се струва неуместно за този спорт. :)
28.05.07
12:03
казано от С7АЛК3Р на 28.05.07, 08:41:
Според мен лично, този спорт трябва да се практикува с мисъл и разбиране, а не просто по указания.
Още офтопик- съжалявам. Наличието на треньор, не гарантира нищо. Още повече, че е доста възможно, тренера да е някакъв блъскач, който е правил нещо си там по указания и сега просто ги преповтаря, което ми се струва неуместно за този спорт. :)
Да, трябва да има мисъл :) и разбиране. Треньора на мен ми отменя много време което трябва да отделя за четене, програми, а също и загубено време в експериментиране- а аз нямам никакво :/ Затова ми дава всичко “наготово” , а аз си върша майта работа. Много от БГ треньорите са точно блъскачи и нищо не вдяват, нямат подход, нито знания... а имат сертификат КОРФИТ ;) това е много показателно - хахаах. Единствения треньор на Балканите(а може и Европа) със FINS от Бен Уидър е Еню! Друг не знам!
11.07.07
07:58
Хамстер наблегни на тяга,мечка,гребане с д-л и дарпане на хоризонтален скрипец и ще видиш ефекта след 2-3месеца ;-)
сас здраве Васко ;-)