постапенен спад в силата как да се спрявя!!

22.03.06
19:52

имам един вапрос вапреки 4е незнам дали то4но тук му е мястото но.Тренирам ве4е малко на 6 месеца активно по 3-4 дена седми4но но от около половин месец забелязва лек но постапенен и системен спад в силата си не 4е се 4усвам уморен но немога да вдигам колкото преди месец и това за вси4ки мусклуни групи.Какво да направя казаха ми да спра за околомесец номе с е страх 4е 6те загубя много мускулна маса като по4ижа,м  и незнам какда сесправя предполагам 4е и вие сте имали такижа проблеми Така 4е даите савет!!

Не замествай букви с цифри моля !!! Прочети правилата и ги спазвай
DJGorgio-Astor

22.03.06
20:00

Ами кажи си програмата,по която тренираш...упражнения,хранене,сън,добавки.Най-вероятно претренираш и не можеш да се въстановиш за следващата тренировка.
Можеш да починеш 1 седмица,не 1 месец,да си отпочите тялото като цяло.Спокойно няма да изгубиш маса,даже е добре на няколко месеца да се прават такива почивки за по 1 седмица.

BA

23.03.06
17:50

месец почивка е много стигат ти и 1-2 седмици

RE

23.03.06
18:44

Според мен проблема е в недостатъчното хранене ,но все пак дай повече подробности за хр. си режим и програмата.

23.03.06
20:05

Ядеш малко, тренираш много, не почиваш достатъчно - една от трите причини е, или и трите заедно.

25.03.06
16:11

като програма тренирам в следниа сплит парви ден гарди бицепс трети ден граб трицепс предмишница и пети ден рамо и крака като заменям краката понякога с кардио тренировка храня се нормално взима суроватачен протеин преди и след тренировка и креатин интересното е че не губя маса от 2-3 месеца сам си все 90 кг ако искате мога и упражненията да си кажа но не правя пове4е от 4 вида и то само за гарди и граб ина4е бицепс трицепспо три упражнения  , рамо  едно основно и другите за предно задно и за ширина но мисля да почина наистина 1 седмица но няма да спирам добавките! ако имате препораки кажете.А и забравих да кажа винаги правя по наи-много 4 серии в които или са 4 по 8 повторения или 12 10 8 6

25.03.06
16:46

Спада на силата (спад, а не застой!) е първият симптом на претренирането. Аз лично ти препоръчвам:

1). Една седмица пълна почивка. Разбира се, продължаваш да приемаш добавките както досега. Тялото сега се нуждае особенно много от тях за да се възстанови - ще ги попива каато гъба! Сигурен ли си, че си докарваш 2 г. белт. на кг. тегло? Витамини приемаш ли?

2). Когато почнеш отново вместо 4 упр. за големите МГ прави 3, а за малките МГ вместо 3, прави 2 упр.
Многото упражнения подтискат растежа на силата (а оттам и на масата), защото ти за да успееш да издържиш до последната серия на последното упражнение, подсъзнателно се задържаш за да ти остане силица до края!

Помисли логично дали не е така! :wink:

По-здрави!

25.03.06
17:14

мерси пич не невзимам витамини само ц и б ще те послушам но аз искам след по1ивката да качвам сила че може да ми препорачаш упражнения за сила а относно 2 грама на 1 кг тегло 50 ми иджат от протеина другите гледам да са от хапването но така като самси смятал мисля 4е са някаде кам 1,5 грама

25.03.06
17:52

[quote author=“hamsterix”]мерси пич не невзимам витамини само ц и б ще те послушам но аз искам след по1ивката да качвам сила че може да ми препорачаш упражнения за сила а относно 2 грама на 1 кг тегло 50 ми иджат от протеина другите гледам да са от хапването но така като самси смятал мисля 4е са някаде кам 1,5 грама

Ами, много лошо тогава! Съотношението 1,5г/кг го дават за поддържане, а за растеж 2,0-2,2г/кг. Тогава не се учудвай, че си стоиш на 90 кг! А недостатъчните белтъчини също така ускоряват и настъпването на претренирането!

Относно качването за сила на лежанката конкретно, ти препоръчвам да почнеш да правиш силова пирамида като на върха правиш 2-3 серии по 2-3 повторения и завършваш с една серия колкото можеш повече повторения (15-20-30…) с тегло на щангата равно на телесното ти тегло. Аз лично на другия ден имам такава мускулна треска, че ме болят гърдите при пипане!
Веднъж месечно, когато ти почувстваш, че си във форма пробвай да си подобриш рекорда (1Х1).
Останалите упражнения за гърди тренирай нормално.

Я пробвай така!

NE

25.03.06
19:36

Според мен също спада се далжи на недояждане.И по-добре да продалжава по съшата програма.Просто да похапваа повечко и да види какво ще стане.Какъв е смисала да си променя програмата ако до сега се е чувствал добре по-добре да продалжи по нея само да яде повече.
Успех.

BO

11.07.07
08:02

Ще се разделяме скоро с теб май...
Jorku

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 11.07.07 20:47.

11.07.07
08:26

Вземи си 1 седмица почивка и увеличи храненията и ще си ок.

11.07.07
09:04

Пича е имал спад преди 1 година и нещо ако не гледате датата ;) .
БодиБои без такива съвети в тоя форум .

11.07.07
09:34

ДА МЕРСИ ЗА ИНФОТО НО АЗ ПОСЛЕ ПОРАДИ ЗДРАВОСЛОЕНИ ПРОБЛЕМИ СПРЯХ ФИТНЕСА И ОТ 2 МЕСЕЦА  СУМ  НАНОВО  В ИГРАТА  И СЕГА МИ Е УЖАСНО ТРУДНО:))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1