11.07.07
18:46
Здравейте. Напоследък забелязвам сериозен застой когато вдигам за гръб. Не мога да повишавам тежестите, дори имам чувството че ги намалям...Какви упражнения е хубаво да се включат в тренировката? В момента се придуржам към следната тренировка:
3х8-10 придърпване на горен скрипец широк хват
3х8-10 чукчета
3х8-10 гребане с дъмбел
3х8-10 Придърпване на долен скрипец
Ако сложа повече килограми при чукчетата ме болят прешлените после...Порбвах с мъртва тяга но и при нея явно правех нещо грешно, кръста ме скъса после 2-3 седмици.Тежа 93 килограма и при набиранията също имам проблем.
Има ли някакъв начин да разработя гърба?По принцип тренирам гръб и рамо в един ден.
Мно съм ви благодарен :)
1. Набирания/Придърпване на горен скрипец;
2.Чукчета;
3.Мечка;
4.МЪРТВА ТЯГА - как искаш да прогресираш като нямаш мъртв атяга в програмата си за гръб?! Ще се научиш с малко килограми да я правиш правилно, после ще ти се заздравят еректорите и спокойно ще качваш килограмите при чукчетата и няма да те болят прешлените.
11.07.07
20:16
Бих те посъветвал да изолираш тренировката си в този ден, като оставиш само гръб. Размести последователността на упражненията, може да добавиш други упражнения...
Това е най-семплото, което мога да те посъветвам, понеже може да се бърка някаде другаде, а не точно в тренировката.
11.07.07
20:43
Благодаря Ви много и на двамата :)