13.07.07
17:16
Искам да помоля за съвет относно гърбът. Всичко ми върви добре , освен гърбът. Искам да го разширя ( да стане по-голям ) , тъй като сам малко тесен там ( а и всичко ми го казват ) . За сега тренирам тези упражнения:
набирания
чукове
придърпване на вертикален скрипец
гребане с дъмбел
Кажете упражнения , с които максимално мога да го разширя.
13.07.07
17:53
Мисля, че с тези упражнения най - добре ще го разшириш. Махни някое и сложи мъртвя тяга, понеже освен да е широк, трябва и да е масивен :)
Аз си имам масивен ръб по принцип, но не и широк за това правя ето така за гръб:
Упражнение Серий/повторения
Придърпване на скрипец пред гърди 4/8-10
Придърпване на скрипец с V образен лост 4/8-10
Придърпване на вертикален скрипец 4/8-10
Чукове 4/8-10
Хиперекстензия за гръб 4/8-10
Ще ти кажа и резултатът , а той е 5,3 см за 3 седмици без протейни !
Можеш да вкараш Пул овър с дъмбел или щанга в края на тренировката.Това упражнение просто няма как да не го усетиш как влиза в гърба!
казано от Marmot на 13.07.07, 17:16:
Искам да помоля за съвет относно гърбът. Всичко ми върви добре , освен гърбът. Искам да го разширя ( да стане по-голям ) , тъй като сам малко тесен там ( а и всичко ми го казват ) . За сега тренирам тези упражнения:
набирания
чукове
гребане с дъмбел
Кажете упражнения , с които максимално мога да го разширя.
задалжително вкараи тяга хоризонтален скрипец прави и мечка/Т-щанга/ и го тринираи много тежко все пак гърба е наи голямата мускулна група
мечка, ТЯГА... не са за разширяване, но са есенциални!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.07.07 17:52.
казано от Mafiq_vg на 14.07.07, 08:17:
казано от Marmot на 13.07.07, 17:16:
набирания
чукове
гребане с дъмбел
Кажете упражнения , с които максимално мога да го разширя.задалжително вкараи тяга хоризонтален скрипец прави и мечка/Т-щанга/ и го тринираи много тежко все пак гърба е наи голямата мускулна група
Хоризонталният скрипец и гребането с дъмбел натоварват едни и същи мускулни групи, като за мен лично гребането е по-добро за масиране. Иначе споделям мнението на Красимир - тягата си е едно чудесно упражнение за хармонично развиване на гърба.
16.07.07
23:14
мисля че набиранията са по добри от скрипеца
17.07.07
05:32
Естествено че на биранията са по-добри но не всеки може да прави набирания с максимално широк хват за разширяване или зад врат с широк.Другото което е при чукове за да прмениш нещо и да се стреира тоя мускул не да го сменяш ами просто се навейдаш докато чупката в кръста стане 90 градус.Разбирасе ще сложиш и по-леко но ако изпълняваш правилно ще го усетиш и пак с малко по-широк хват от раменете и се дърпа към корема.Ако искаш можеш и да изцеждаш в горно полужение.Това допълнително ще увеличи натоварването!
26.07.07
20:39
казано от dobata на 13.07.07, 22:45:
Можеш да вкараш Пул овър с дъмбел или щанга в края на тренировката.Това упражнение просто няма как да не го усетиш как влиза в гърба!
Не мога да го кажа по-добре!
Арни отговаря в интервюто си, на въпроса ” Как постигнахте 147см. гръдна обиколка?” - “С много,много,много пулоувъри!Много серии,много тежки и много уморителни пулвоувъри”