мъртвата тяга...

06.07.07
17:37

Значи аз имам леко гръбначно изкривяване и заради това почнах да ходя на фитнес
Та въпроса ми е ще ми помогне ли мъртватя тяга за изправяне или може да го задълбочи
Благодаря предварително :)

П.П имам още 1 въпрос за да не пускам нова тема ше го сложа тука :)
Значи ходя от 7 месеца на фитнес и искам да направя гърди но засега има слаби резултати
Искам да ги оформя и затова искам да препоръчате упражнения за гърди които биха спомогнали за оформянето и орелефяването и по колко серии и повторения да правя.
Мерси :)

Темата беше редактирана от p0w3rslav3 на 06.07.07 17:43.

06.07.07
17:41

зависи от изкривяването първо се консултираи с лекар а мъртвата тяга може и да помогне

SI

07.07.07
16:20

Какво е точно гръбначното изкривяване ? Според гръбначното изкривяване трябва да правиш съответните упражнения. Мъртвата тяга (обикновено тази с прави крака (римска) ) може да е полезна, но може и да е противопоказна. Първо кажи какво ти е изкривяването.

07.07.07
20:33

Ами леко напред

07.07.07
21:03

Първо на лекар и той ще ти каже какво можеш да направиш по въпроса за фитнес. Обикновенно е полезно, освен ако не е много изкривяването, и лекарите доста често препоръчват фитнес.

07.07.07
22:01

Ами точно лекаря ме прати на фитнес и рехабилитатора ми показа упражнения като флайс и пулоувър
Но скоро ми каза да не правя мъртва тяга защото може да задълбочи изкривяването,но пък други ми казват ,че може да помогне...

KO

08.07.07
06:39

Пич и аз съм същия имам изгърбване и смятам да почвам да одя на зала и ще ходя на лекър първо ;)

08.07.07
07:15

казано от p0w3rslav3 на 07.07.07, 22:01:

Ами точно лекаря ме прати на фитнес и рехабилитатора ми показа упражнения като флайс и пулоувър
Но скоро ми каза да не правя мъртва тяга защото може да задълбочи изкривяването,но пък други ми казват ,че може да помогне...

Ами виж сега, има два вариянта - единия е да почнеш само с лоста да правиш, бавно и внимателно упражнението, другият е да го послушаш и да не го правиш. Ако видиш, че има резултат (към по добро) от тягата, продължаваш да си я правиш, но ако усетиш болка или дискомфорт спираш да я правиш.

BO

10.07.07
13:47

пич имах сащия проблем аз лично не от тягата а от лежанката се опаравих.А колкото до тягата е много вазлово упр но то се прави с много кг. пробваи парво сас лег ако не помага (в което се съмнявам) пробваи тяга.но като правиш лег задаржаи долу до гардите  ;-)

14.07.07
18:56

Ето ми диагнозата:
Лицеви рентгенограми на прешлените от торакалния и лумбалния гръбначен сектор представиха съвсем незначителна дясноконвексна сколиоза в тораколумбалния преход.

15.07.07
10:12

тягата  помага мноо за изправяне  според мене гледам по себе си ве4е по4ити не си  свисам  краста  гледам да е  все прав

16.07.07
15:21

Искам и аз също да попитъм нещо за мъртвата тяга. Когато се прави мъртва тяга, тя спира ли разтежа на височина ?

16.07.07
15:37

Направо те смалява, айде стига глупости, тренирай си спокойно!

02.08.07
23:34

казано от p0w3rslav3 на 14.07.07, 18:56:

Ето ми диагнозата:
Лицеви рентгенограми на прешлените от торакалния и лумбалния гръбначен сектор представиха съвсем незначителна дясноконвексна сколиоза в тораколумбалния преход.

Все едно ми говориш на китайски :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1