12.07.07
17:28
Необходими продукти:
5 белтъка, 1 жълтък;
200гр. извара;
подправки по избор;
Време за приготовление:
10-тина минути
Приготовление:
Смесвате петте белтъка, жълтъка и подправките (аз слагам само йодирана сол) и ги разбивате.След това добавяте изварата и разбърквате добре.Слагате в тигана (аз ги правя без мазнина, защото имам тефлонов тиган ;)), като бъркате постоянно.Когато станат, ги слагате в чиния и започвате да нагъвате. :)
Съвет:
Вкусът не е много приятен (поне за мен), затова или сложете ефектни подправки, или яжте яйцата със салатка.Със краставици и домати например става много вкусно. :)
Хранителни стойности (всичко е приблизително):
Белтъчини - 59 грама;
Въглехидрати - 3 грама;
Мазнини - 7 грама;
Калоричност - 311 ккал.
Коментар:
Тази рецепта има ниско съдържание на мазнини и въглехидрати и изключително високо присъствие на протеин, което я прави идеална при всякакъв вид диети.
Темата беше редактирана от DDD на 15.07.07 10:10.
12.07.07
17:35
Само изварата ми се вижда много иначе добре звучи. А как изглежда и какъв вкус има вече е въпрос на практика.
Изобщо не е много изварата.В началото става като каша, но когато са почти готови, заприличва на бъркани яйца.
13.07.07
15:30
Аз слагам чили или соев сов след като махна от тигана. Чубрица,черен и червен пипер също много добре се вписват в картинката. Все пак трябва да се яде и вкусно.
Вместо сол аз смесвам ~100 гр. сирене с 100гр. извара, ама така става малко по-мазно.
Бон Апети !
Аз често закусвам същото, но добавям пармезан, така става божествено и съвсем малко по-калорично. 5 белтъка и 200гр. извара ;)
След като е готово, може да настържете отгоре кашкавал и да го изчакате да се разтопи.Става много вкусно, но е по-мазно.
Аз си го направих със 150гр извара и стана много добър омлета :) .Сложих малко шарена сол(една-две щипки) и настъргах малко кашкавал отгоре(около 20 грама беше ;) )и го излапах с две чаши вода.
Благодаря за рецептата-вече бяха почнали да ми поомръзват овесените ядки,а и това е доста по-добро като хранителни стойности :)
03.08.07
09:23
Яко хабене на мЪтериала ама поне е вкусно като добавиш подправки по вкус! :P
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 03.08.07 09:24.
казано от Bio на 03.08.07, 21:45:
Яйцата със сирене са много по-вкусни.
И по-мазни.
5 белтъка 2 жълтъка , сол , магданос (накрая придава мега свежест) 100 гр. извара (ако намерите на дядо Либен няма да съжалявате ;) ) обърквате,хоп в тигана и продължавате да бъркате докато се прави.Слагате в чинията и нарязвате 1 домат. И една чаша прясно мляко с какао би влезнало супер :D
26.08.07
20:16
пробвайте 1во да запържите 1 глава лук и след това направо слагате изварата + малко сирене и слет 2-3 мин добавяте яйцата става бижу :)
26.08.07
21:27
Стига со тоя лук, все пак трябва да се ходи на работа :)
Някой от колегите ако ми дойде сутринта и бъзди на лук, направо ще се скараме зловещо :)
29.08.07
05:27
Искам да каете още некви начини за придаване на вкус на изварата ??Как я ядете вие??Знам че е доста добра и полезна ама е много безвкусна !!