Бъркани яйца с извара

12.07.07
17:28

Необходими продукти:
5 белтъка, 1 жълтък;
200гр. извара;
подправки по избор;

Време за приготовление:
10-тина минути

Приготовление:
Смесвате петте белтъка, жълтъка и подправките (аз слагам само йодирана сол) и ги разбивате.След това добавяте изварата и разбърквате добре.Слагате в тигана (аз ги правя без мазнина, защото имам тефлонов тиган ;)), като бъркате постоянно.Когато станат, ги слагате в чиния и започвате да нагъвате. :)

Съвет:
Вкусът не е много приятен (поне за мен), затова или сложете ефектни подправки, или яжте яйцата със салатка.Със краставици и домати например става много вкусно. :)

Хранителни стойности (всичко е приблизително):
Белтъчини - 59 грама;
Въглехидрати - 3 грама;
Мазнини - 7 грама;
Калоричност - 311 ккал.

Коментар:
Тази рецепта има ниско съдържание на мазнини и въглехидрати и изключително високо присъствие на протеин, което я прави идеална при всякакъв вид диети.

Темата беше редактирана от DDD на 15.07.07 10:10.

Само изварата ми се вижда много иначе добре звучи. А как изглежда и какъв вкус има вече е въпрос на практика.

12.07.07
17:41

Изобщо не е много изварата.В началото става като каша, но когато са почти готови, заприличва на бъркани яйца.

13.07.07
15:30

Аз слагам чили или соев сов след като махна от тигана. Чубрица,черен и червен пипер също много добре се вписват в картинката. Все пак трябва да се яде и вкусно.
Вместо сол аз смесвам ~100 гр. сирене с 100гр. извара, ама така става малко по-мазно.
Бон Апети !

14.07.07
18:17

Аз често закусвам същото, но добавям пармезан, така става божествено и съвсем малко по-калорично. 5 белтъка и 200гр. извара ;)

15.07.07
10:09

След като е готово, може да настържете отгоре кашкавал и да го изчакате да се разтопи.Става много вкусно, но е по-мазно.

17.07.07
05:46

Аз си го направих със 150гр извара и стана много добър омлета :) .Сложих малко шарена сол(една-две щипки) и настъргах малко кашкавал отгоре(около 20 грама беше ;) )и го излапах с две чаши вода.

Благодаря за рецептата-вече бяха почнали да ми поомръзват овесените ядки,а и това е доста по-добро като хранителни стойности :)

03.08.07
09:23

Яко хабене на мЪтериала ама поне е вкусно като добавиш подправки по вкус!  :P

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 03.08.07 09:24.

03.08.07
21:45

Яйцата със сирене са много по-вкусни.

04.08.07
06:29

казано от Bio на 03.08.07, 21:45:

Яйцата със сирене са много по-вкусни.

И по-мазни.

24.08.07
16:34

5 белтъка 2 жълтъка , сол , магданос (накрая придава мега свежест) 100 гр. извара (ако намерите на дядо Либен няма да съжалявате ;) ) обърквате,хоп в тигана и продължавате да бъркате докато се прави.Слагате в чинията и нарязвате 1 домат. И една чаша прясно мляко с какао би влезнало супер :D

SO

26.08.07
20:16

пробвайте 1во да запържите 1 глава лук и след това направо слагате изварата + малко сирене и слет 2-3 мин добавяте яйцата става бижу :)

TB

26.08.07
21:27

Стига со тоя лук, все пак трябва да се ходи на работа :)
Някой от колегите ако ми дойде сутринта и бъзди на лук, направо ще се скараме зловещо :)

28.08.07
18:16

Той ако е пържен/варен не се усеща.

29.08.07
05:27

Искам да  каете  още некви  начини за  придаване на  вкус  на изварата ??Как  я  ядете  вие??Знам че е доста добра  и полезна ама  е много безвкусна !!

14.12.08
09:43

Здравейте! :)
Аз прибавих около 50-70гр. пушено пилешко филе, щипка сол и две червен пипер! Мисля, че се получи невероятно вкусно. С две чаши прясно мляко, смятам че си направих прилична закуска

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1