B12 на таблетки!?!

02.05.07
13:03

Първо искам да се извиня ако съм объркал мястото на темата обаче не знам много за B12,доколкото знам B12 се продава на ампули и трябва си го инжектираш но това няма да го правя да го оставим на страна,искам да попитам има ли нещо общо между това B12 в ампулите и това на таблетки,защото говорих с едни приятели и много се обърках  %-P ,та става дума за B12 на таблетки какъв е ефектът му и по важното има ли някакви странични ефекти,мерси предварително :) ето за това става дума:  http://nutritiontarget.com/cart/index.php?target=products&product_id=14537

КЙ

29.05.07
18:20

........................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:17.

Да. Не си заслужава просто.

31.05.07
17:26

Значи за B12.Дотук трябва вече да ви е ясно че единственната ефективна форма на приложение е инжективната .Прилага се дълбоко мускулно . Във никакъв случай венозно !!! Приложен венозно може да доведе до моментална асфиксия ( тежка алергична реакция която в повечето пъти завършва летално поради изключително бързото акутно протичане 0 .Възможни са алергични реакции за това е препоръчително да се направи кожно тестване .Имам спомен че ако се пие В12 на таблетки е по-голям рискъ за черния дроб.

Мнението беше редактирано от NRG на 25.11.07 10:01.

01.06.07
20:28

Таблетките са за по-лек дефицит.Инжекциите се бият при по-тежки случаи.Ролята на витамина е най-вече кръвотворна,при образуването на хемоглобина .
Организма си взема колкото му трябва.Не очаквай чудеса от тъпчене с Бе12.Няма  се събудиш с огромни мускули  сутринта.

01.06.07
21:33

“Не очаквайте чудеса от тъпчене с Б12.Няма да се събудиш с огромни мускули сутринта.” а с какво мога да се събудя с огромни мускули сутринта? Би ли ми написал една примерна схема?

RO

02.06.07
06:41

Ампулите също могат да се приемат орално.. по принцип нямат никакъв вкус.. има разлика обаче при усвояваането и вс зависи от огранизма ти. Но нищо не ти пречи и да пиеш ампулите. УПех

Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 02.06.07 06:41.

02.06.07
06:45

казано от NRG на 31.05.07, 17:26:

Значи за B12.Дотук трябва вече да ви е ясно че единственната ефективна форма на приложение е инжективната .Прилага се дълбоко мускулно . Във никакъв случай венозно !!! Приложен венозно може да доведе до моментална асфиксия ( тежка алергична реакция която в повечето пъти завършва летално поради изключително бързото акутно протичане 0 .Възможни са алергични реакции за това е препоръчително да се направи кожно тестуване .Имам спомен че ако се пие В12 на таблетки е по-голям рискъ за черния дроб.

ОФФТОПОК : обесни ми кво значи тестуване?!?!? Пише се тестване.Онова беше едно време вече не се пише така!!!

02.06.07
06:51

Еми обичайните тренировки,храна и протеини.Много е полезно сутрин да се взема по 1 разтворима таблетка Суправит от вида(Калций,Магнезий,Цинк+D3
+C,всичко е в една таблетка,асорти).За по-слаби 1/2 е достатъчно.Като се комбинира с ходене на плаж,костите нарастват.Увеличава се гръдната обиколка,растат и мускулите.За по-слабите 3-4 тренировки може да са много.И да свалят мускулна маса,вместо растеж.Тогава е по-добре 2 пъти седмично 
през 3-4 дни според скоростта на възстановяването си.Могат да го следят с измерване.Вие другото си го знаете.

02.06.07
09:45

казано от Миро на 02.06.07, 06:51:

Еми обичайните тренировки,храна и протеини.Много е полезно сутрин да се взема по 1 разтворима таблетка Суправит от вида(Калций,Магнезий,Цинк+D3
+C,всичко е в една таблетка,асорти).За по-слаби 1/2 е достатъчно.Като се комбинира с ходене на плаж,костите нарастват.Увеличава се гръдната обиколка,растат и мускулите.За по-слабите 3-4 тренировки може да са много.И да свалят мускулна маса,вместо растеж.Тогава е по-добре 2 пъти седмично 
през 3-4 дни според скоростта на възстановяването си.Могат да го следят с измерване.Вие другото си го знаете.

Ооо, не само Суправит! Това е фрашкано с аспартам ... Разстворими витамини на никой не препоръчвам.

Ти ако за това се хващаш... И в дъвките колко аспартам има... А пък изгарянето на бензина от двигателите на автомобила колко са вредни... ;)

06.06.07
13:59

казано от qvkata на 02.06.07, 06:45:

казано от NRG на 31.05.07, 17:26:

Значи за B12.Дотук трябва вече да ви е ясно че единственната ефективна форма на приложение е инжективната .Прилага се дълбоко мускулно . Във никакъв случай венозно !!! Приложен венозно може да доведе до моментална асфиксия ( тежка алергична реакция която в повечето пъти завършва летално поради изключително бързото акутно протичане 0 .Възможни са алергични реакции за това е препоръчително да се направи кожно тестуване .Имам спомен че ако се пие В12 на таблетки е по-голям рискъ за черния дроб.

ОФФТОПОК : обесни ми кво значи тестуване?!?!? Пише се тестване.Онова беше едно време вече не се пише така!!!

правописна грешка
xaxa

Мнението беше редактирано от NRG на 12.08.08 12:50.

10.06.07
20:13

казано от Jorku на 02.06.07, 15:15:

Ти ако за това се хващаш... И в дъвките колко аспартам има... А пък изгарянето на бензина от двигателите на автомобила колко са вредни... ;)

Избягвам всичко вредно, което мога.. (Газовете от колите няма как да ги избягна, ако можех бих)
Затова съм си взел One-A-Day Multivitamin Minerla на BioTechUSA вместо тия разстворимите (излиза двойно по скъпо, но няма вредни глупости в тях и има повече витамини)

11.06.07
15:08

Oт какво те е страх за тоя аспартам?Няма се натровиш.Вземам от 2-3 години периодично Суправит и прави чудеса.Разтворимите таблетки се усвояват отлично.Имат много добър ефект.

11.06.07
16:40

И какви чудеса прави по-точно? Много ми е интересно :)

11.06.07
22:28

Ами нарастваш на тегло и за нула време увеличаваш гръдната обиколка с 10 сантиметра.Засилва имунитета и зимата се боледува по-малко.Витамин Ц потиска възпалителните реакции при травми и болести.От калция и вит.Д костите стават по-здрави.Цинка повишава образуването на тестостерон.
Магнезия подобрява издръжливостта на физически натоварвания и участва в разни ензими.Според  информацията намалява и стреса.и т.н.

11.06.07
23:28

казано от Миро на 11.06.07, 22:28:

Ами нарастваш на тегло и за нула време увеличаваш гръдната обиколка с 10 сантиметра

Ето, това е!
Добавката която търся толкова години.
:lol:

12.06.07
08:39

Да.Да.Но трябва да предупредя,че точно тая комбинация Суправит се взема много внимателно,предпазливо.Особено при по-слабите.Витамин Д при предозиране е леко токсичен.Калция може да образува камъни ако се прекали.То е като готварската сол,слага се малко,соли се умерено.Иначе хипертонията ти е в кърпа вързана.Според мен разтворимите таблетки и сиропите са по-добри от твърдите хапове.Течността бързо и лесно се всмуква в червата без остатък.Твърдите вещества-не напълно.

EM

12.06.07
11:32

като чета темата, се чудя да плача ли, да се смея ли  :gulp:
май много ви напече слънцето бе хора  :exclaim:

17.07.07
08:24

Ще взема и аз да го пробвам този В12 ...

17.07.07
08:29

Не всички разтворими витамини са вредни или с аспартам...

nowbg.com/index.php?option=com_content&task;=category§ionid;=8&id;=63&Itemid;=45

RO

17.07.07
19:24

Зеленчуци който не яде той голям не ще да порасте, ще си купува евтин суправид, всеки ще го попеди

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1