15.07.07
10:35
Имам 7 месеца стаж и мисля да си променя програмата. За това време съм тренирал сериозно, сега ще имам и повече време и не е проблем дали ще тренирам 3 или 4 дни. Целта ми е маса. Разгледах програмите в сайта и се спрях на тази http://www.bb-team.org/workout/1290 като съм променил някои упражнения, ако не е удачно няма да променям нищо. Та това е моят вариант:
Програма за първи ден
повдигане на дъмбели\щанга от лег 3х8
флайс 3х8
пулоувър 3х10
бицепсово сгъване с дъмбели 3х8
концентрично сгъване 3х8
коремни преси 3х30
повдигане на краката от лег 3х10
Програма за трети ден
гребане с дъмбел\щанга 3х8
мъртва тяга 3х5
изтласкване на щанга от лег тесен хват 3х8
кофички 3х10
лицеви (?) 3х10
Програма за пети ден
раменна преса пред врат 3х8
раменно разтваряне встрани 3х8
повдигане на дъмбел напред 3х8
коремни 3х30
повдигане на краката от лег 3х10
Упражнения за крака липсват защото ги правя отделно.
За гръб ще правиш по 2 упражнения, а за трицепс 3?
По-добре направи обратното(препоръчвам ти да включиш набирания) и аз на твое място за трицепс бих сложил - кофички и/или тесен хват + френско. :)
За гърди, едно от упражненията е хубаво да е от полулег. :)
Не виждам и упражнение за задно рамо.
Значи кое е най - добре да махна от упражненията за трицепс или да не махам , а да добавя нещо за гръб? Също така не видях упражнения за задно рамо, какво да включа?
казано от koki_br на 15.07.07, 14:01:
Значи кое е най - добре да махна от упражненията за трицепс или да не махам , а да добавя нещо за гръб? Също така не видях упражнения за задно рамо, какво да включа?
Включваш за гръб и променяш за трицепс.
Тесен хват или кофички, френско и разгъване на дъмбел зад глава - примерно.
16.07.07
20:28
За задно рамо можеш да правиш странично вдигане от наклон.
А тоя пулоувър е в раздела за гръб, ама не е ли по - скоро упражнение за гърди (гръден кош)? Защото ако е предимно за гръб трябва да го преместя.
17.07.07
08:44
казано от koki_br на 17.07.07, 08:39:
А тоя пулоувър е в раздела за гръб, ама не е ли по - скоро упражнение за гърди (гръден кош)? Защото ако е предимно за гръб трябва да го преместя.
Предимно за гръб е пулоувъра,а гърди и гръден кош са различни понятия
17.07.07
13:29
Да сложи го в тренировката за гръб.