13.07.07
15:11
Кажете си мнението за тази програма:
Понделник гръб,бицепс
Вторник гърди трицепс
Сряда почивка
Четвъртък крака
Петък рамо
Не искам да правя рацете в 1 ден щото мн ми се цепи кожата,ама ми са струва че програмата куца,кажете си мнението и вие :)
сложи нещо покрай рамото, че да не му е самотно в петъка :) корем, предмишница .....
Че как няма да куца... Пробвай гръб с трицепс и гърди с бицепс, туко-виж има ефект :D А събота и неделя кво правиш? Ако не правиш корем въобще премести краката и рамото в един ден и започни 3-дневен сплит с 6 дневен цикъл:
Ден1: гръб, трицепс
Ден2: почивка
Ден3: гърди, бицепс
Ден4: почивка
Ден 5: рамо, крака
Ден6: почивка
Ден7=Ден1
Успех!
13.07.07
23:52
петък прая и трапец с рамото,може ли някак да разделя рамото от краката да не са в 1 ден че рамото ще изостава,пак корем си прая 1-2 пъти в седмицата
14.07.07
05:49
казано от ®ion на 13.07.07, 17:23:
Че как няма да куца... Пробвай гръб с трицепс и гърди с бицепс, туко-виж има ефект :D А събота и неделя кво правиш? Ако не правиш корем въобще премести краката и рамото в един ден и започни 3-дневен сплит с 6 дневен цикъл:
Ден1: гръб, трицепс
Ден2: почивка
Ден3: гърди, бицепс
Ден4: почивка
Ден 5: рамо, крака
Ден6: почивка
Ден7=Ден1Успех!
Гръб и след 1 ден бицепс.Ефекта ще е спад!!!
Според мне гъба с бицепс и гърдите с трицепс ти беше добре.Моята е подобна самоче вместо гърди и трицепс имам кака и гърба с бицепса е в петък а гърдите в понеделник.Рамене в четвъртък с трапец.Останалите дни почивка.При мен така е добре защото ряботя и като включа още 1 ден който най-често се пада неделя нещо се чувствам тотално скапан и не ми се тренира.А и ако до сега не си праил гръб с бицепс и гърди с трицепс ще осетиш разликата.Много вероятно е да имаш и мускулна треска по-силна от нормално!
14.07.07
07:59
ами в момента тренирам гръб с бицепс и гърди с трицепс ама имам спад в рацете...
14.07.07
08:19
прави гарба с трицепс а гардите с бицепс !!! като ги праи6 наобратно мноо ясну 4е няма да има резултата !!
Що да е ясно?!
Първия сплит си е добре подреден. Ако няма ефект, проблема не е в сплита.
казано от Петко К на 14.07.07, 09:20:
Що да е ясно?!
Първия сплит си е добре подреден. Ако няма ефект, проблема не е в сплита.
Защото след като си тренирал гръб бицепса ще е уморен и няма да може да се тренира оптимално, същого важи за гърдите и трицепса.
Това е само на теория. Аз съм тренирал и гърди,бицепс - гръб,трицепс и гърди,трицепс - гръб,бицепс. Ефект винаги е имало. Може да имаш спад от претрениране или други фактори.
казано от Alkorin на 14.07.07, 11:45:
Защото след като си тренирал гръб бицепса ще е уморен и няма да може да се тренира оптимално, същого важи за гърдите и трицепса.
Това беше риторичен въпрос ;). Първия сплит си е перфектен, така ръцете винаги са свежи при тренировката на големите групи.
В обратния случай трябва да се разместят дните:
1. Гърди, бицепс
2. Крака
3. Почивка
4. Рамене
5. Гръб, трицепс
6. почивка
7. Почивка
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.07.07 12:48.
14.07.07
13:19
ТОПДЕВИЛ ако иска6 тренираи крака и граб и гарди в един ден !! важното е развитието да е оптимално ина4е в на4алото винаги напредва6 барзо!!
15.07.07
18:30
казано от Петко К на 14.07.07, 12:48:
Това беше риторичен въпрос ;). Първия сплит си е перфектен, така ръцете винаги са свежи при тренировката на големите групи.
1. Гърди, бицепс
2. Крака
3. Почивка
4. Рамене
5. Гръб, трицепс
6. почивка
7. Почивка
ок ще почна по тоя сплит дано нещата тръгнат,не вярвам да претренирвам защото пия протеин ям както тряа и спя поне по 8 часа и на другия ден нямам умора и си тренирам както трябва.
казано от Петко К на 14.07.07, 12:48:
1. Гърди, бицепс
2. Крака
3. Почивка
4. Рамене
5. Гръб, трицепс
6. почивка
7. Почивка
То хубаво е риторичен, но аз съм тренирал и по двата начина и имам по бърз прогрес когато тренирам отделно трицепса от гърдите и бицепса от гърба, не си измислям тъй като си вода записки от всяка тренировка и мога да сравня.
не прави 1-вия ден гръб,а следващия ден гърди - поне за мен това е мн тежко и гурдите няма да имат напредък
тренираи ги през ден и няма проблем че е гръб+бицепс и гърди+трицепс
17.07.07
14:38
Ето я и цялата ми програма ,ако има нещо грешно казвайте
Понеделник гърди бицепс
1Полулег 12,10,8,6,6
2лег 6,6,10
3Обратен лег с дъмбели 6-8,6-8,12
4Крос овър или флайс 10-12,10-12
Права щанга 10,10,8,6,6
Крива щанга 6,8,10
Хамър 10,10,8
Вторник крака
1клек 4х12
2лег преса4х10
3Разгъване 4х12
4Згъване4х12
5калф машина 3-4х20
Сряда почивка
Четвъртък рамо трапец
1Раменни преси с щанга зад врат 3х8
2Раменни преси с дъмбел отпред 3х10
3Разстваряне встрани 3х10
4Задно рамо 3х10
5Трапец с дъмбели 4х10
Петък гръб трицепс
1Тяга 10,8,8,6
2Чукове 12,10,8,6,6
3Скрипец пред гърди 8,8,10
4Хоризонтален скрипец 8,10,10
5Навеждане с щанга 10,10
Френско 6,8,10
Кофи на лежанката 3х10
Разгъване на скрипец 3х8
Корем правя 2-3 пъти през седмицата удома
На мястото на кривата щанга може да сложиш скотово сгъване, защото няма голям смисъл да правиш хем с прав, хем с крив лост.
За рамото, като първо упражнение е по-добре преси пред гърди, понеже още не е добре загрято рамото и може да се контузиш. Може да вмъкнеш повдигане на ръце напред (с дъмбели), ако прецениш, че имаш нужда.
Гърбът е добре да го почнеш с набиране (широк хват), а тягата да я оставиш последна. Вярно е, че като е в началото имаш повече сила за нея, но тя се прави тежко, а като не си загрял добре може да си докараш някой проблем. Опасност от травма има и при трицепса, като почваш с френското. По-добре сложи, като първо упражнение изтласкване с тесен хват, след това да е френското, а накрая остави или кофичките, или скрипеца.
казано от 5koff на 15.07.07, 19:28:
не прави 1-вия ден гръб,а следващия ден гърди - поне за мен това е мн тежко и гурдите няма да имат напредък
тренираи ги през ден и няма проблем че е гръб+бицепс и гърди+трицепс
ако съм разбрал правилно ти съветваш да тренира гърдите през ден