Бик и преди съм ти казвал и сега пак ще ти кажа евала ти братко!Постиженията ти и генетиката ти ме удивляват.Следя тая тема от самото начало и в когато я пусна не ти вярвах но с времето и постовете и снимките ти доказа че всичко е 100% истина.Продължавай в същия дух и не обръщай внимание на другите.Все пак ако се навиеш много ще ми е интересно да те видя на подинга на републиканското по културизъм защото ще е доста любопитна гледка.Респект!
Всеки си има мнение така че спрете с критиките ти защо не вярваш ,а ти защо вярваш.Това е форум ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА МНЕНИЕ и ще го изказва независимо в случая дали вярва или не !!
18.02.06
22:56
Моето мнение е че трябва да му направиме награда за цялостни заслуги тука сички сте се вдахновили за повечето от вас тои е идол. За това време е да напраите турнир по културизам в негова чест и да се саберете всички да си премерите мусколите и да му се възхищавате на живо. НА НЕВЕРОЯТНАТА ГЕНЕТИКА и НЕГОВИЯТ ХЪС!!! Новият Стив Риивс за които никои по света незнае... !!!
Вобще не ми пука дали си здрав или не си дали го правиш заради спорта или за каквото и да е! Просто ме дразни как сички сляпо ти вярват и се възхищават на безцелната кауза! Тфа е от мене повече по тая темя няма да пиша.
[quote author=“protein”]Моето мнение е че трябва да му направиме награда за цялостни заслуги тука сички сте се вдахновили за повечето от вас тои е идол. За това време е да напраите турнир по културизам в негова чест и да се саберете всички да си премерите мусколите и да му се възхищавате на живо. НА НЕВЕРОЯТНАТА ГЕНЕТИКА и НЕГОВИЯТ ХЪС!!! Новият Стив Риивс за които никои по света незнае... !!!
Вобще не ми пука дали си здрав или не си дали го правиш заради спорта или за каквото и да е! Просто ме дразни как сички сляпо ти вярват и се възхищават на безцелната кауза! Тфа е от мене повече по тая темя няма да пиша.
Защо бе protein нали това казвам всеки има мнение и трябва да го изказва ,независимо дали се харесва на другите
19.02.06
00:18
[quote author=“protein”]Моето мнение е че трябва да му направиме награда за цялостни заслуги тука сички сте се вдахновили за повечето от вас тои е идол. За това време е да напраите турнир по културизам в негова чест и да се саберете всички да си премерите мусколите и да му се възхищавате на живо. НА НЕВЕРОЯТНАТА ГЕНЕТИКА и НЕГОВИЯТ ХЪС!!! Новият Стив Риивс за които никои по света незнае... !!!
Виж сега,нещо криво разбираш цялата тема,нека ти обясня целта на занятието - казвам как съм тренирал какво съм ял,какво съм взимал и въобще всичко и крайния резултат,според мен той е добър,ако съдя по това как преценяват останалите.Та според мен е по-добре да вдъхновявам някой тук,отколкото да ходи и да краде по улиците,или да се дрогира или напива,така,че казвам на хората как да тренират и какво да правят,защото това,което съм написал при мен даде резултат и на мен никой не ми е казвал,а съм се учил сам и от книги и от гледане,а понякога и от питане,но най-важното е,че не съм видял от някой форум,как някой ми го е написал наготово и то всичко.Друго е някой да ти го каже,а друго е да го изпиташ на свой собсвен гръб,да сгрешиш и чак тогава да го поправиш,но дали е поправима някоя зверска травма така,че по добре да се чете повече и по-малко да се пишат безмислени теми,въпроси и отговори.Още се чудя на мен,че обяснявам на всеки,за какво се отнася темата,като той и грам усилие не полага да помисли малко.Нека вкараме момчетата в залата - да тренират,да се образоват,да се възпитат,да се дисциплинират,защото там се изгражда твърдия непоколебим характер,там се кове волята,защото докато лееш кръв и пот намираш себе си,постигаш нещо,изграждаш се като човек,в едно общество,което се разраства с всеки изминал ден.Така,че който мисли,че темата е безмислена нека направят една анкета и да я изтрият.
20.02.06
21:34
qk_bik кажи от какви размери си трагнал преди 5 години за да стигнеш тези сега?Искам да те питам също говориш че преди си бил с рака 51 а сега с мъка стигаш 48/до колкото разбирам от поста ти/ .Що така та ти нямаш 20 год.още.?Плюс това сега зимаш и добавки и не можеш да си стигнеш старите мерки.Можеш да се развиваш до 30 години даже и до 35.
[quote author=“realityman”]Можеш да се развиваш до 30 години даже и до 35.
Ами рони като е над 40 пак се развива нали , така че граници не поставяте
20.02.06
23:43
Аз съм го писал това,но явно си пропуснал да го прочетеш,значи започнал съм да тренирам преди 5 години(даже съм написал някъде и точно кога точно,щото имам такъв дневник със дати даже)със ръка 30 см.,спомням си,че бях 60 кг. точно.Сега в момента съм с 48,5 ръка и 99 кг. точно.Ами когато бях на 17 близо 18 години,ходех на училище(от време на време),тренирах здраво,без пропуски(дори мога да кажа,че на втората година спирах за три месеца иначе откакто съм почнал докато станах с 50.5 ръка съм имал около 4 месеца пауза за 3 години през останалото време не съм спирал за ден извънредна почивка.Като си ученик няма какво да те спира - дали си ходил на училище или не,няма кой да ти даржи чак такава сметка в сравнение когато си на работа някъде.Ядях по 6-7 пъти на ден и то доста здраво.Абе кажи речи сипер си беше това време.Бях с пъти по-голям от съучениците ми,естесвено и в самото училище,но мога да кажа,че доста се бях вманиачил,направо до полуда,като пропусна някое хранене все едно съм загубил половин сантиметър а всеки знае как се качва половин сантиметър при по-големи размери.И затова тренирах в точно определен час,ядях под точно определен час,еднообразна храна и по много.И така без да пропускам тренировка от над 2 години и имаше страхотни резултати.А сега - дали съм ял днес 2 или 3 пъти,трерирам от време на време,ходя по цял ден на тежка работа,но пак ходя да тренирам,и въпреки всичко пак постигам големи успехи,не че нямам възможност да се храня със месо и ориз по цял ден просто нямам нужното време за да го правя.Иначе заради добавките вдигам зверски,но те без храна са само вятър работа,така,че ми се иска да го правя правилно,но просто не мога,а веднъж почнал ли си добавките няма връщане на зад,щото ефекта се вижда примерно след месец.Аз точно сега го усещам,а точно в момента ям по 1-2 пъти на ден,за това пък по 100 грама на ден протейн :) ,но това не оправя работата.Иначе пич повярвай ми,за два - три месеца със здрава диета и добавки я правя 51 задължително и ако съдя за месец че качих 20кг.+ на лежанката,за три ще са повечко.Онзи ден на лежанката въпреки контузията от миналия път направих 8 повторения на 170 кг. и то бавни и контролирани,заради травмата и бих казал,че ако върви така до 2 седмици ще пробвам и 220 кг. от лег. :D не казвам нищо,но взех да се замислям дали да не си взема от ония фланелки за лег,да се пробвам да видя с тях как е.Може и на някое състезание да се пусна по лег да речем.Но дано намеря начин и време да си пооправя хранителния режим,гарантирам,че ще има доста по-добри постижения.Важното е всеки да тренира разумно и да знае свойте възможности,да се загрява хубаво,за да се избягвам травми и разтягания,пазете ставите,защото колкото повече ги пазите толкова по-дълго ще ги ползвате пълноценно.Преценявайте килограмите с които тренирате по това колко добре те работят за вас,целта е да се покачват килограмите на щангата,защото така се изграждат силните и големи мускули.И всеки знае,че обема на мускула не отговаря на силата му.Най-добре е тези две неща да са горе долу на едно ниво.Примерно един 100 кг. човек може да вдигне и 320 кг. да речем,друг 100 кг. да речем и 250 кг. и размерите на втория да са доста по-големи от на първия.Генетиката е важна,но според мен волята е над всичко,а търпението и катализатора,който ускурява доста, но и доста бавно. :D
24.02.06
10:20
qk_bik какво става?Как върви трена?Нещо се поизгуби последно.Направи ли рака 50 вече.Ама и един съвет от мен:Като то гледам снимките ръката ти е даже много добра,ама наблегни на Гръб и Крака -щото си ги поизоставил май.
24.02.06
10:31
Момчета днес заминавам и няма да ме има около 3 месеца,там като ида ще гледам да намеря фитнес някъде и да тренирам,пък може и по-як да си дойда(надали).Успехи на всички пожелавам и яко трениране. :D
07.03.06
22:48
qk_bik пиши като се варнеш задалжително!Да кажеш резултатите ако си намерил фитнес там кадето ходиш естествено! :wink:
17.07.07
19:38
Отварям отново темата по молба на титуляра.
17.07.07
20:03
ами нека пише титуляра на темата
17.07.07
22:15
Здравейте на всички отново.Първо искам да изкажа специални благодарности на Дзвер®,че отвори темата.От година съм си в бг и следя форума,бях обещал снимки,но се случи,че трябваше да замина за чужбина и така се стигна до затваряне на темата.Ето сега ще пусна актуални снимки:
1. http://i11.photobucket.com/albums/a154/qk_bik/1407.20077.jpg 14.07.2007
2. http://i11.photobucket.com/albums/a154/qk_bik/1407.20072.jpg 14.07.2007
3. http://i11.photobucket.com/albums/a154/qk_bik/1407.20079.jpg 14.07.2007
4. http://i11.photobucket.com/albums/a154/qk_bik/1507.2007.jpg 15.07.2007
Така,значи,след като се прибрах от чужбина преди около година,започнах да тренирам от 21 януари тази година,2006 януари спрях да тренирам,заминах и ето,че след 1 година без абсолютно никакво влизане в залата януари отново започнах да блъскам,защото колкото и да е трудно началото все някак се започва.
Започнах на ново като в това число и нов фитнес.Тежестите бяха различни,лостовете също,лежанки всичко беше различно,бях свикнал 5 години на едни и сега преминах на други.След 1 година почивка не ми направи особено впечатление,защото трябва да се приспособяваме към средата.Така,премерих се няколко дни след като започнах,електронния кантар отсече точно 90.0 кг,а сантиметъра 43,5 см..Килограмите ми бяха доста тежки,със 110 се затиснах първия път на лежанката,15 кг скотово за бицепс доста килограми,за гръб 75 кг на скрипец ебаси трите повторения,кофи точно 5 броя,за набирания няма да говоря,най-тежките дъмбели от хоризонтална лежанка са 35 кг. в тоя фитнес,първия месец до към началото на март не можех да ги мърдам,бяха супер тежки,за трицепс френското 50 кг макс за 6 потворения,за бицепс с крив лост 30 кг - 10 повторения не повече.Абе въобще,гледах другите момчета с години по-малки ебаси щангите ми се виждаше,че вдигаха.Спомнях си за всяко упражнение с какви килограми тренирах и само се надявах отново да мога да ги използвам тия тежести,бях си поставил цел да ги достигна до 1 година отново.Купих си едно велосипедче и си врътках до фитнеса всеки ден по 12 км. отиване връщане.Натиснах на ядене,не можех да изям 400 грама месо на ден.Беше ми се свил стомаха и трябаше отново да свиква с по-големи количества храна.
И така,от ден на ден нещата малко по-малко се оправяха,изчезна мускулната треска,все по-малко умора чувствах,за един месец от 110 макс на лежанката достигнах 130 макс.И след месец и половина започна истинксата сила,със всяка тренировка вдигах със 10 кг на лежанката.Така един ден правех 4 повторения на 140 кг. на следващата тренировка 7 със 150 кг.Вече видимо започнах да се променям,след 2 месеца тренировки,бях на 150 кг лег във серия.И така стигаме до един момент,бяха минали 3 месеца и нещо близо 4 откакто тренирам,все отлагах да се премеря,но тогава реших,че трябва,гледах разни младежи мерят ръцете,и ги вадят 45-6 а на мен ми малеят.Надявах се на мускулната памет от преди година и нещо,дано да съществува такова нещо и да подейства.Малко по малко се мерих на кантара и в момента преди да си премеря ръката същия кантар отсече 107,6 кг. видимо доста голяма разлика от началото и постоянно ме питаха колко е ръката.Та след кантара следва сантиметъра,дясната беше 50.3,а лявата беше 49 см.Очаквах да е обратното,но уви не беше.Така доста се зарадвах тогава,аз видимо не мислех,че е толкова,то някаде след два месеца и половина отначалото се дръпнах за близо 2 месеца,като се гледам в огледалото не виждах някакви разлики.На лег стигнах макс 200 кг.,дъмбелите по 35 кг си играя с тях даже не броя повторенията до отказ,но са над 25,но просто по големи няма и са не са на винт няма как да ги направя повече.На скрипец дърпах 90 за гръб в серия до 10 повторения.Преместих се от скрипеца на този,които е за гръб,че доста ми олекнаха кг.,та и там стигах до 90 кг,същия на който правя гръб,този с 2 макари.За френско слагах 100 кг. за 6 повторения.Вкарах нови упражнения за всички мускулни групи,увеличих двойните серии,но започнах по моята си програма и я направих още по-тежка с още повече тежести.Така тези снимки са отпреди няколко дни,на тях съм 100 кг точно,а откогато бях 108 близо нямам,просто не разбрах,че ще стане така.значи реших да си направя малко почивка и така 20 дни почивка от фитнес и намалих храната и така станах 99 кг. преди дни започнах отново и така сега си вдигам горе долу нормално,поболва ме в лакътя,но има обезболяващи и се тренира.Та значи,това,което го мислех за невъзможно се случи дори по рано от очакването,което доказва,че след дълга почивка отново можем да постигнем доста,ако се трудим целенасочено,постоянно и упорито.Наистина не съм пропускал 5 месеца нито един тренировачен ден.имаше резултат хареса ми и след видях,че след дълга почивка отново всичко може да се постигне дори даже за по кратко време.Единственото което трябва е постоянство и воля.Натискане на тренировки и хранене и става,идва момент,в който започват резултатите и точно него чакаме.За това време се борим,от нас зависи това време кога ще дойде.Утре ще ви кажа за ъпгрейдите по програмата,храната и друго.В това състояние съм мазничък,но все още не съм минал 50.5 см когато това стане започвам да чистя.П-оздрави
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.07.07 23:23.
18.07.07
03:02
Евалата за ентусиазма и резултатите. Смяташ ли да се пускаш на някакви състезания - културизъм, трибой ? Поздрави и успехи в тренировките :).
Много си едър; поздавявам те за това,което си постигнал ,продължавай в същия дух, ти, си доказателство а това какво може да постигне човек със силно желание, воля и труд.ВСИЧКО ХУБАВО!
казано от qvkata на 18.07.07, 08:49:
qk_bik пише се поздрави на не по-здрави щото тва са 2 различни думи
Грешката е вярна :P
Това е ББ жаргон - По-здрави, като по-яки в комбинация с Поздрави. ;)
18.07.07
13:51
qk_bik да не си от Враца ???
Изумително....Респект!
Мнението беше редактирано от RedWalker на 18.07.07 19:30.
18.07.07
19:39
Значи,храненето беше такова - сутринта започва в 7.30 някаква бърза закуска обикновенно две банички и кисело мляко,след това хранене на обяд - пържола 300 грама и ориз(суров)200 грама,във 3 часа - 150 грама пържола,във 5 часа - 150 грама пържола и 100 грама ориз(суров),7-7.30 - тренировка,ядене след тренировка във 10 часа - 300 грама пържола и 200 грама ориз(суров),после си лягам към 12 часа и така пак и пак.това си го ям когато тренирам и когато не тренирам.Обикновенно през деня доста често се случва да вкарам и още въглехидрати от разни други неща,но малък процент.значи връзват се около 900 грама пържола,500 грама ориз и допълнителни въглехидрати.
Сега променям програмата така - сутрин 7.30 закуска както обикновенно нещо бързо.във 10 часа - 100 грама ориз,във 12 часа -300 грама пържола и 200 грама ориз,във 3 часа- 150 грама пържола,във 5.30 - 200 грама ориз и 150 грама пържола и след тренировка 300 грама пържола и 300 грама ориз.Евентуално преди лягане може да вкарам и 250 грама извара и допълнителни въглехидрати през деня.
Тренировката.
Започнах по програмата която съм написал в началото на темата.След месец и половина вкарах нови упражнения.
За гърди - замених повдигането на щанга от наклон за долна част със упражнението на crossover-a със кабелите наведен напред - 5 серии до отказ със тежест горе най-малко 10 повторения макс 15.На кофичките слагам тежест до 30 кг. - 5 серии първата без и 4 със тежест като на последната свалям тежеста и продължавам до отказ.От предната тренировка вкарвам и още едно упражнение - вертикален флайс на машина - 4 серии до отказ със тежест мин 10 повт. макс 15 повт.
За рамо 6 упражнения след тия 6 за гърдите.За гръб си редувам мъртва тяга със хипер екстензия,вкарвам едно ново упражнение - вертикално дърпане на машина за горна част.ПРи трапеца правя две упражнения - супер серия с щанга и от втората серия след като свърша с щангата минавам на машината,която е все едно правя с дъмбели и на двете до отказ.
За бицепс започвам със едно ново упражнение - подпирам си ръката на стената и свивам в лакътя само и задържам горе дъмбела,такива 6 серии - 2 загряващи и 4 основни като на последната серия правя двойна серия със по-лека тежест след тежката,2 упр. ми е от наклонена лежанка за бицепс,3 концентрирано,4 със крив лост - 6 серии като на последните 2 правя двойни със намаляне на тежестта и 5 скотово със дъмбели.трицепс - 1 скрипец - 7 серии - 3 загряващи и 4 основни последните 2 двойни със намаляне на тежеста.2 упр. - френско с щанга - 5 серии до отказ през 30 секунди серия,3 упр. ми е със дъмбел над главата вертикално повдигане едновременно със макс тежест за 15 повторения - 4 серии,4 упр. ми е за трицепс количка се нарича с тежест на краката(краката изпънати напред и торса прави 90 градуса тежест на краката и свивате само в лактите.5 упражнение ми е отново на скрипец със един тесен накрайник като важета същата функция изпълнява,същото натоварване - 4 серии като последните 2 двойни до отказ.Това е тренировката крака не тренирам в момента,не мога да се възстановявам ако ги правя и тях и имам травми по коляновия вал,но си връткам с велото,ще започна крака само оформяне с леки тежести,но трябва да има повече храна и да си взема добавки за добро възстановяване.Това бяха допълненията по програмата основната съм я написал отначало.Тежичка е,но се свиква,сега ще обобщя - 1 ден - гърди - 6 упражнения с малко двойни,но с повече серии,в същия ден средно и предно рамо - 6 упражнения - без двойни серии по 4 серии за упражнение.2 ден - гръб - 6 упражнения + 2 за трапец и 2 за задно рамо - има двойни серии и средно по 5 серии на упражнение.3 ден - бицепс - 5 упражнения - доста двойни серии средно 5 серии за упражнение,за трицепс - 5 упражнения - средно 5 серии със двойни също повече.2 дни почивка и отново по програмата.
Всеки знае,че съня е много важен,доброто възстановяване е катализатор само за добри резултати,не е лошо неделя да бъде ден за пълна почивка и релакс(но не почивка от фитнес),7-8 часа сън е достатачно,ако разбира се не е накъсан.Доста е важно също да се изгради един режим на хранене и да се спазва под час,единсвеното още по добро е да се яде допълнително между храненията.Под час учите организма да ви дава само най-доброто за тренировката,свиква с часа на тренировка и тогава имате най-много енергия.На работа в почивките яжте,същото се отнася за учениците и междучасията,5 междучасия 3 хранения,подбирайте храната добре със добри показатели и млатете здраво - колкото повече - толкова повече.Тренировката ви трябва да ви смазва,да ви взима здравето и да не можете да се движите,да тече вода отвсякъде и да се молите да не получите сърдечен инфаркт.Като свършвате душа след тренировка да ви се струва като дар от Бога.Можете да постигнете такава тренировка само с добро хранене и добър сън,иначе без тия двете сте обречени само на претренирване,травми и доста ядове,общо взето нищо добро.Това е оптималния вариант за постигането на добри резултати независимо какви цели.Всичко е свързано.Един път да не се наспите-да спите 3-4 часа целия ден заминава на кино,на работа сте като смазан,боли ви главата цял ден,яденето ви се вижда много,на тренировка ви се струва,че днес е по-подходящ ден за почивка от когато и да е,щангите тежат,а на вас не ви е добре,чувствате умора и си мечтаете за края,молите се да се е скъсало въже за да пропуснете някое упражнение.Това става с целия ви ден само при едно ненаспиване,ако е свързано с алкохол още по-зле деня ви ще е пълна трагедия.Това ако стане системно забравете всякакви цели и резултати отлагате ги директно за далечното бъдеще.Във това начинание вие трябва да сте като робот,ако искате да постигате добри резултати бързо и по-много.Който изкара 1 година без да пропуска яденета системно и тренировки със добър сън му гарантирам зверски да се промени и то само към добро.Аз толкова време не мога да стискам на сегашната програма единствено към 4-5 месеца да се връзват,но останах много доволен.Така,че вържете веригата здраво и покажете,че в нещо сте по-добри от останалите,борите се и се лишавате от удоволствия,за да постигнете поставените цели,ще сте по-различни от останалите точно с това,че имате цели основно,във фитнеса можете да градите да правите всякакви промени със тялото си,то е вашата визия и може да ви доненсе преки или косвени ползи,задължително става това.Всявате респект,никой не закача гаджето ви,показвате сериозност и точност,двърдост и характер готов да преодолява,готов да защитава интересите си с цената на всякакви лишения.Това ви прави по специални,подобрява самочувствието ви и с право,защото се трудите когато другите почиват,защото се мъчите когато другите се излежават,потите се не от танци,а от щанги.Идете на фитнес не си губете времето в дегредация,а започнете да градите.Изграждате се като човек,изграждате си дисциплина и само положително мнение за себе си,трябва да ви мотивира това,че резилтатите няма да закаснеят,всичко ще се промени в добра насока и ще покажете характер пред другите съученици,приятели и колеги.Няма нищо по-добро да застанете пред огледалото и да се усмихвате при вида си.Да се снимате от време на време и да сравнявате да виждате промяна.Да хванете сантиметъра и той да показва само големи числа,но не за талията :) . Гарантирам ви само висока сила при спазване на добре изработен режим на хранене,тренировка и възстановяване.Фитнеса трябва да ви е хоби и да ви отпуска,да бъдат вашите 2 часа извън планетата,извън проблемите и да мислите само как да напомпате на макс.,да бройте повторенията и да ви малеят,да допълвате.Да огладнявате все повече и повече.На работа или училище при този режим ви гарантирам само добри резултати,добро съсредоточаване и уважение.Фитнеса е начин за релаксация,начин на живот и може да ви изгради характер,трябва да слушате повече,да питате повече,да експериментирате и само да вървите нагоре.При такива режими не е допустимо да се разболявате,набавянето на витамини и минерали също е задължително,но те само могат да ви помогнат да не губите тонус и мускулна маса,повече ще ви задържат на ниво,няма да ви действат като добавки,просто няма да станете по-зле.
Някой попита,да от Враца съм.писал съм и по-рано в темата.Може да се познаваме с някои от вас,по-здрави
Доста добре Бик, добре дошъл от доста време не съм те чувал, ам гледам си добре
18.07.07
22:25
Здр и на теб,ми горе долу,трябва само малко ставите да оправя и горе долу всичко е по-добре,абе гледаме да растем,при теб всичко добре ли е,или и ти от работа нямаш време?
19.07.07
09:04
qk_bik не се познаваме но съм чувал за теб
19.07.07
17:46
казано от Unruly на 19.07.07, 06:29:
За тези 5 месеца пак не си направил цикъл, така ли ?
не никакви цикли не съм правил,дори добавки не съм взимал,просто си върнах размерите във най-добра форма,а тях само сега ги постигнах след 1 година почивка точно за три месеца почти четири,преди ръката ми седеше 48-49 сега мина 50 за отрицателно време,режима беше добър и мускулната памет явно работи.
Ще попитам Владислав след като си чувал за мен и си от Враца можеш да кажеш дали наистина има хора,които могат да потвърдят това,което казвам и дали лъжа за нещо.
Трениране и ядене в това е истината.
Има нещо,което силно може да повлияе на вашата тренировка,това е настоението на човека през деня и най-вече в часовете преди тренировка.Много е важно освен,че вашето тяло знае за предстоящото във фитнеса от часа в който тренирате и е привикнало да се адаптира,като засилва енергията в този интервал от време,да избягвате всякаква негативна енергия да преминава през вас,да се отпуснете и да не мислите за проблемите си.Опитайте се да релаксирате малко преди тренировка,не може да решите проблемите си във фитнеса,не се тормозете излишно това е вашето време за распускане,проблемите никога няма да свършат.За повишаване на настоението използвайте музиката,тя може да ви стимулира,да подобри настроението ви и да ви даде път за добра тренировка и добро напомване.Нещо,което може да сасипе вашата тренировка е да ви звънне някой по телефона с някоя гадна новина по работа или лични проблеми,да ви скъса нервите и тотално да ви откаже от тренировката,случвало ми се е няколко пъти.За да тренирате добре трябва да сте във фитнеса тялом и духом,само тогава мобилизирате силите си за максимално добри резултати,един вид давате всичко от себе си.Каквото и да ви се е случило не ви извинява да не тренирате,стига да не е нещо изключително важно и от голямо значение.Важно е да не прекъсвате тренировачния цикъл.Ако ще тренирате правете го,ако ще почивате почивайте качествено,колкото прецените,стига да знаете до какво може да доведе това,не правете излишни почивки,само когато ви болят стави,и разни по сложни болки,за да не влошавате нещата.Такива неща като пролетна умора и летни жеги няма,точно това ви отличава от останалото стадо,че точно тогава правите нещо различно от това да лежите и да мерите улиците,борите се за нещо и то не безмислено.
19.07.07
17:56
bik наистина си в много добра форма ,тази тема съм я чел поне 5 пъти и се радвам че има хора като теб ,
които си поставят цели и ги достигат ,по едно правя паралел в момента съм на 18 години и съм
103 кг без никакви стеориди и хранителни добавки ,ръката ми е 43см ,разбира се далече е от твоите 50.5см ,
но това е основно заради разликата в ръста ,и аз съм си поставил за цел едни определени размери и килограми които трябва да достиган в следващите години и ще го направя!
Мускулна памет има има и друго не съм тренирал от 2 месеца защото естеството на работата ми е обвързана с тежки
физически натоварвания и не ми остават сили ,но не съм мръднал на мерки и на килограми дори
напротив чуствам се по-силен от преди
Пожелавма ти успех в бъдещите начинания здраве и да имаш все така силна воля
ето това е най-хубавото на натурално трениращите могат да поддържат формата си или
ако се наложи да я възвръщат много по-лесно
По-здрави
19.07.07
18:46
чак много добра не,защото трябва да чистя,но все още не е дошло времето.Значи на 107 близо 108 кг имах ръка 50.3 см,а преди бях към 96 кг с 50.5 см.Да по-големия ръст е недостатък в това отношение,правиш много по-дълги и големи движения,вероятноста от травми е по-голяма,защото триенето във ставите също е по-голямо.Да мускулната памет във натуралния бодибилдинг е най-голямото предимство.И аз като теб не бях стъпвал по 3 месеца във фитнеса и пак си имах сила,малко омазан,но си хранех добре и затова не губех почти нищо.И моята работа е тежка физическа дейност,но това не ми пречи да направя ненормална тренировка,стига да съм ял добре през деня,цялото движение през деня дори ме зарежда за по-яка тренировка,когато спра да се движа все едно ми спира мотора,направо заспивам,но ако се движа става доста добра тренировка.Успехи и при теб,тренирай разумно яж здраво и гледай да не се контузиш.Целите ще ги постигнеш с потоянство и воля във всичко не само във фитнеса.Да не забравяме,че бодибилдинга е цяла наука,предимно трябва да научим повече за собстевения си организъм.
Хора като теб, як бик, ме ентусиазират още повече да продължавам с постоянството и тренировките..харесва ми как ги пишеш нещата- не ми звучиш надуто, мнго добре ги обясняваш нещата(разказваш какво точно те води до успеха,как тренираш,какво ядеш) и нахъсваш хората, искаш да помогнеш...ЕВАЛА!
Мнението беше редактирано от vergo на 19.07.07 19:36.
Аз мога да ти кажа-пълен респект към теб човек-продължавай в същия дух :) .Жалко,че не си се родил в Америка-с тези данни щеше да си новия Мистър Олимпия ;-)
казано от qk_bik на 18.07.07, 22:25:
Здр и на теб,ми горе долу,трябва само малко ставите да оправя и горе долу всичко е по-добре,абе гледаме да растем,при теб всичко добре ли е,или и ти от работа нямаш време?
Ами нямам много време но не се отказвам. Малко ме наболяват и мен ставите че се хвърлям се на тежки железа откак ми попремина контузията (скъсах мускули на кръста при мъртва тяга)
20.07.07
10:09
Евала му правя на този 4овек, като му 4ета постовете ме вдъхновява оште пове4е да тренирам по сериозно и вси4ко свързано с тренировките храненето и възстановяването,между другото от както се завърна форума живна някак си
20.07.07
13:47
казано от qk_bik на 17.07.07, 22:15:
Здравейте на всички отново.Първо искам да изкажа специални благодарности на Дзвер®,че отвори темата.
Аз, както се казва, благодарности не пия :) Не им знам мезето също така.....
Както ти казах, радвам се, че си отново сред нас. От такъв отдаден на целите си човек доста хора имат какво да научат.
Пожелавам ти да имаш късмета да стигнеш това, което си си наумил. Волята явно я имаш, само трябва котка да не ти мине път.
А с какво се занимаваш сега(освен фитнеса де)?
20.07.07
18:31
Astor това,което си направил е много жестока контузия,на никой не го пожелавам.Хах Дзвер само течни и печени благодарности приемаш :) В момента работя във мебелна фирма в звеното за изработване на интериорни врати,общо взето тежка работа,свързана с много мъкнене и използване на тежка физическа дейност.Отделно сега е лято и термометрите са готови да се пръснат,а работя и покрай хидравлична преса излъчваща 100 градуса топлина.
Така,сега ще наблягаме повече на тренировката и всичко необходимо за нейното добро изпълнение.За храненето обясних това е общо взето в общи линии преди съм го казвал казвам го и сега - 3-5 грама белтъчини на килограм телесно тегло и 5-8 грама въглехидрати на килограм телесно тегло.Всеки знае как да яде и как да спи няма да го разясняваме по-колко пъти да се дъвче храната и на коя страна е добре да се спи през ноща.Важен е режима на хранене под час и минималното време за сън.
Концентрацията като фактор определящ за добрата тренировка.
Като чета по форуми и разни известни сайтове и коментарите които правят хората,момичетата и момчетата във възрастта до 20 години са меко казано неграмотни,думи абсолютно безмисленно написани и страшно зле граматически със камари правописни грешки.Гледам,че със всяко едно поколение нещата се влошават в пъти,но няма как да им помогна те сами не искат и не се интересуват та някой да ги кара насила или да им налива мозъка с фуния.Та концентрация,контракция и контрацептиви са различни понятия,някои не правят разлика,но и много хора са чули какво е концентрация,но всъщност не са го изпитали.Високата концентрация във всяко начинание се постига само със много трениране и в крайна сметка става незаменим и доста полезен приятел на човека.Във залата тя трябва да е вашия фитнес партньор.Тя се постига с години и е много важна във всички отношения.Как човек може да се концентрира?Това никой не може да каже,всеки го прави по различен начин,всъщност със нещо като притаяване на дъх и успокоение или надъхване,гледане в една точна или разни такива.Всъщност концентрацията е вид изолация от външния свят и мобилизиране на силите за постигане на дадена цел.Трябва във съзнание да можете да изолирате всичко и всички около вас,всички шумове и гласове,за момент да чуете туптенето на сърцето си,това е момента на пълна концентрация,момента преди да вдигнете тежестта.Вие освобождавате капацитетите заключени във съзнанието си,който вдигат границите на пределите много нагоре.По принцип когато вдигаме основно всичко е на психическа основа и на добра концентрация.Тя отключва точно тези запаси на сила,за които не подозирате,стига всеки да намери начина за своята концентрация,тези няколко секунди,в които изчезвате от Земята,забравяте за всичко и не чувате нищо.Концентрираната мисъл е много голяма сила,тя е съсредоточаване което дава 100% от умствените ви способности и мобилизирането им.Тогава мислите най-добре най-прогресивно и най-бързо.Тогава мислите само за това,което правите и дори не може да се замислите за друго.Точно това трябва да се постигне при концентрацията във залата,трябва да се забрави всичко заобикалящо всички проблеми и фактори.Когато правите някое упражнение,го правете бавно и задържайте тежестта във точката на най-голямо напрежение за секунда,погрижете се да почувствате какво правите,погледа ви не е задължително да следи щангата,дъмбела или каквото и да е,стига да не е нещо разконцентрирващо,опитайте се да се изолирате гласовете и шума,те много пречат,все някой ще изтърси някоя глупост,която да ви разсмее или да предизвика някаква реакция,която автоматично ви сасипва серията.Аз тренирам сам,ходя във време,което обикновенно си тръгвам заедно със човека,който затваря,когато свършвам последния половин час почти няма никой в това време няма какво да ме разсейва.Имам доста по малко неща,от които да се изолирвам.Тогава наистина чувствам самата тренировка,самото натоварване и продължавам,защото знам,че винаги последните изцеждащи три повторения са ключа за успеха,и искам да видя,кой точно три повторения ще са последните,затова ги повтарям обикновенно по няколко пъти.За добрата концентрация се изисва много време и опит да се постигне за да можете да изолирвате всичко около вас,тя се влияе от вашето настроение и това,което става през деня.Необходимо е да го постигнете без да се влияете от нищо.Само тогава можете да сте сигурни,че успехи ще има и то скоро.Само тогава това е истинска концентрация.Тогава използвате целия си 100% капацитет за извършването на едно движение и неговото повторение.Само тогава ще можете да сте напълно доволни от себе си,защото не бързате за срещи или за каквото и да е,просто защото въобще не мислите за това,защото сте насочили цялата си мисъл във една точка и това е извършваното от вас движение в момента.
21.07.07
14:18
Като се събуди ко стана ?
казано от Cash на 21.07.07, 14:18:
Амчи ништо не е станало, шот човека не лъже.
21.07.07
20:21
казано от Cash на 21.07.07, 14:18:
Не е нужно да пълниш темата с безмислени постове, като не ти харесва нешто просто го подминаваш и така няма да си пре4им един на друг или да разваляме на някого темата.
qk_bik чел съм ти темата не един път и наистина е вдъхновяваща!Браво и все така.
Иначе я кажи само в коя зала тренираш, че аз имам роднини във Враца и като ходя тренирам в една доста посредствена зала -Biofit май се казва точно над автогарата