08.07.07
19:40
Здравейте,
искам да кача 2-3 см. на ръцете? Можете ли да ми препоръчате някаква програма с приоритет на ръцете?
Ако ги тренирам 2 пъти седмично дали ще има по-голям ефект? Заедно ли трябва да се правят бицепса и трицепса или в отделни дни?
От доста време ходя да дигам ама ръцете ми не мърдат - седят около 40 см.
Дайте съвет някакъв - 184 см., 88кг. Не искам да качвам много килограми тегло като цяло...
08.07.07
20:39
Може да не ти е проблема тренировката. Не се знае. Моя съвет е правиш трицепс и бицепс в 1 ден. По 3 упражнения и за трите като са в суперсерия. Тежко ще стане но няма как.
Доста време са няколко години.
В момента правя за трицепс - лежанка тесен хват, френско и разгъване на скрипец.
За бицепс правя сгъване с щанга от стоеж, хамър сгъване с дъмбели седнал с редуващи се ръце и скотово сгъване с две ръце с кабел.
Значи един приятел от фитнеса който е страшно напреднал има големи мускули навсякъде и цялото му тяло е невероятно релефно аз го питах веднъж за ръцете и той ми каза че всичко бил пробвал но най добре се развили ръцете от 3ни свързани серии т.е. правиш 3 упражнения за трицепс без прекъсване почиваш правиш още 2 такива серии после минаваш на бицепс и правиш същото.
Варианти много.Може със суперсерии , а може като приемаш креатин хем вдигаш силата и така размер 2-3см, за кратко време само това.Но не за винаги.
Забравих , тренирай трицепса и бицепса задължително двапъти седмично максимо кг.
Значи един приятел от фитнеса който е страшно напреднал има големи мускули навсякъде и цялото му тяло е невероятно релефно аз го питах веднъж за ръцете и той ми каза че всичко бил пробвал но най добре се развили ръцете от 3ни свързани серии т.е. правиш 3 упражнения за трицепс без прекъсване почиваш правиш още 2 такива серии после минаваш на бицепс и правиш същото.
ЪЪ, нещо аз не съм разбрал правилно, може би.
Прави 3 серии без почивка за трицепс, т.е. 1 серия с много повторения?
Или прави 1 упражнение, 2-ро, 3-то почивка и отначало?
Не особен смисъл в това, но кой знае...
Аз съм правил следното - серия бицепс- серия трицепс х3, малка почивка 2ро упражнение, след това 3-то.
Доста голямо напомпване се получаваше - след това...нито можеш да свиеш, нито да разгънеш ръцете, а и тренировката ставаше ...доста бърза. Най-странното беше, че го правех с килограмите, с които си правя и нормалната тренировка.
Експериментирах малко. :))
Не го препоръчвам на автора на темата.
Мнението беше редактирано от 6th на 16.07.07 21:01.
3 различни упражнения едно след друго, и има по - голям смисъл от това да тренираш трицепс - бицепс, защото не даваш почивка на мускула и микротравмите са много повече, а от напомпването след няколко часа не остава нищо.
Еми според мен е нормално в 1 етап да имаш застой на ръцете ...На мен така ни ми растяха почти месец сега за 10 дена са качили 1см...Според мен си тренирай нормално и пак ще почнат да растът или може да пробваш да ги натовариш хубаво с 1 суперсерия
Мнението беше редактирано от Lenks на 17.07.07 03:36.
3 различни упражнения едно след друго, и има по - голям смисъл от това да тренираш трицепс - бицепс, защото не даваш почивка на мускула и микротравмите са много повече, а от напомпването след няколко часа не остава нищо.
Не ми звучи убедително. Суперсерии за мускули антагонисти и съответната релаксация, докато тренираш другата група ми звучи като далеч по-реално явление. Всъщност, при описаният от теб метод, ефекта е точно в напомпване, заради продължителността на натоварването в-ху мускулите. Липсата на почивка за натоварваната мускулна група е по-скоро нежелана, поне за мен.Няма значение, и двата метода, не са за хора с малък стаж, а и най-вероятно са трудно приложими за маса - за стрес да, но... :)
Ето ти една малко по-различна гледна точка от на останалите:
1. Прави ръцете в последния ден от седмицата, за да имат максимално време за възстановяване. (се пак се натоварват и като правиш гръб, и като правиш гърди)
2. Не ги прави по 2 пъти в седмицата, защото има голяма вероятност да ги претренираш (поне според мен)
3. Промени нещо дребно в упр. които правиш за ръце за да има стрес, като не се уливай в някакви зверски тренировки за ръце, и им дай възможност да се възстановяват.
4. Прави упр. максимално чисто, а не да се хвърляш на големи килограми и да проваляш цялото упр.
Препоръчвам ти да ги правиш сериите по начина на Маик Франсоаа именно:
1-ва серия 12 - загряваща
2-ра серия 10 - увеличаваш килограмите
3-та серия 8 - увеличаваш килограмите
4-та серия 6 - на последното повторение трябва да си фалит
Успех
Според мен, ако иска да акцентира на ръцете, най-добре да ги тренира в първия ден от седмицата. Може да ги тренира и два пъти в седмицата, като втората му тренировка е последният ден. Първата тренировка да е тежка - базови упражнения и 6-8 повторения в 3 серии. Втората тренировка е напомпваща - изолирани упражнения и повече повторения 12-15 (да не са до отказ), пак в 3 серии.
Също вариант е да на ге тренира известно време (около месец, примерно), а след това да види какво е положението...
Според това как се възстановява да прецени дали ще му дойде в повече, ако ги тренира два пъти. Щом толкова дълго време няма напредък е по-добре да експериментира, може да налучка вярната посока...
Мнението беше редактирано от MuTaKa на 17.07.07 16:06.