Отскок :)

BA

13.12.04
21:58

здравейте хора :) значи пускам тая темичка за отскока щото лично мене много ме засяга :) та значи искам да ви питам лично за мене кога смятате да започна да правя упражненията за отскок всички клекове и повдегания при положение че си счупих глезена преди около 2 месеца и сега ми свършва периода за раздвижване :) М/у другото сам на 15год :)

DM

14.12.04
01:37

След като си завършил раздвижването, е важно да си възвърнеш силата точно там където си я загубил, прави упражнения за заздравяване на мускулите опколо травмираната област, носи бандаж като играеш, или някой да ти сложи tape ако знае как се прави правилно, предполагам че ако имаш треньор той знае как става
Тренировки за отскок на твоята възраст се правят само със собствената ти тежест, прави реактивни отскоци от лека височина, най доброто в твоя случай е МТБ диск , ама не знам дали има някъде такова в БГ, никакви експлозивни клекове със екстра тежести, и тем подобни упражнения които набиват
Стан

BA

14.12.04
11:25

Мерси за предложението :) обаче знам че отскока ззависи много и от самия глезен ми е казвал тренера . Така че кои са областите около глезена които трябва да заздравя и ще ми дадеш ли предложения за упражнения за въстановяване на тези области :)

DM

14.12.04
22:17

Затова имах предвид Мфт Диска
просто е незаменим в твоя случай
ето как изглежда

http://www.sport-tiedje.de/schmidt/mft_multifunctiondisc.htm

BA

14.12.04
22:20

и какво просто си стоя и се клатушкам ли ??? не моа му разбера смисъла на деиствие :) ще обясниш ли ? :)

DM

14.12.04
22:29

Ами има вариант с един крак, да се балансира и това се прави по няколко минути, със паузи помежду
така няма да ми повярваш как заяква глезена, и за каква координация си говорим, после при баскета кракът ти ще е подготвен за всякакви натоварвания пивоти, смяна на посоките и тн.
тук този уред се ползва масово от skiori,футболисти хандбалисти и баскетболисти и показва страшни резултати

BA

15.12.04
20:33

мерси братленце за съветА :)))

17.12.04
20:54

[quote author=“basketball”]здравейте хора :) значи пускам тая темичка за отскока щото лично мене много ме засяга :) та значи искам да ви питам лично за мене кога смятате да започна да правя упражненията за отскок всички клекове и повдегания при положение че си счупих глезена преди около 2 месеца и сега ми свършва периода за раздвижване :) М/у другото сам на 15год :)

Виждал съм по телевизията в НБА едно от упражненията им качват се на “конче” един на друг и се носят като правят обиколки из залата,после се сменят и след това свършват и ето едно изказване -След това имам чувството че ще хвръкна
А между другото според мен е много важен трапеца трябва да развиеш “Взривна сила” в него така че да отскачеш максимално
джордан скачаше 1.0 метър (чудно е и за мен но като забиваше и очите му равнеха с коша)

BA

18.12.04
17:03

хаха е то Кадур Зиани скача 1.47м братле аххахах :)

19.12.04
01:47

Давам го като пример не ме интересува кой колко скача по простата причина че не ми трябва.Иначе играя баскетбол от доста време едно 6-7 години можем да поиграем някой път.

BA

19.12.04
13:43

Епа стаа :D хехе

19.12.04
16:51

[quote author=”Мr_Мuskul”]Цялата тема добре вървеше и накрая се за*ра.  :lol: Превеждам отговора, но моля използвайте кирилицата дори за постове от няколко думи.
Mr_Muskul

Правилно приключваме с глупостите :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1