Мойта Програма за маса?

18.07.07
20:37

1 ден
Широк хват на хоризонтална лежанка 4/8
Изтласкване на дъмбелите от лег 4/8
Пек-Дек 4/10
Скотово сгъване 4/8
Концентрично сгъване 4/10
Свиване на долен скрипец за бицепс  4/8
Кик-Бек 4/10
Тесен хват на лежанка 4/8
Горен скрипец за трицепс 4/8

2 ден
Раменни преси 4/8
Повдигане на ръцете напред с дъмбели 4/8
Вертолет 4/10
Придърпване на долен скрипец 4/10
Придърпване на вертикален скрипец 4/8
Гребане с дъмбел 4/8
Коремни преси 4/20
Повдигане на краката 4/20

3 ден
Хакен Клек 4/10
Бедрено сгъване 4/8
Бедрено ръзгъване 4/10
Повдигане на пръсти 4/8
Извивки с дъмбел в страни 4/10
повдигане на краката от лежанка 4/10

Кажете какво мислите,  кое да махна и кое упражнение да сложа на негово място?
Казаха ми че е добре тренировката за маса да е в 4 дни но незнам какво да правя за 4 ден, дайте предложения?

18.07.07
20:52

Гърди-бицепс-трицепс ми се струва малко пресилено.
И в три дни, ще е добре за маса. Зависи от стажа, който имаш.
По-добре опитай нещо по-просто:
гърди, бицепс
гръб, трицепс
рамо, крака
Също така, можеш да намалиш сериите на 3. :)

19.07.07
08:21

казано от marto_16 на 18.07.07, 20:37:

3 ден
Хакен Клек 4/10
Бедрено сгъване 4/8
Бедрено ръзгъване 4/10
Повдигане на пръсти 4/8
Извивки с дъмбел в страни 4/10
повдигане на краката от лежанка 4/10

Кажете какво мислите,  кое да махна и кое упражнение да сложа на негово място?
Казаха ми че е добре тренировката за маса да е в 4 дни но незнам какво да правя за 4 ден, дайте предложения?

Щом ще правиш за маса , добре е да включиш за квадрицепс клек с щанга.То е супер Упражнение.Иначе е прекалено да правиш гарди ,бисепс и трицепс в един ден

Мнението беше редактирано от Bate_Roni на 19.07.07 08:26.

19.07.07
11:38

Мерси за съветите

19.07.07
13:11

Тренировката ти за гръб е доста постна :-) . Задължително включи гребане с щанга, на мястото на гребането с дъмбел и е желателно и тяга да има. Ако ще правиш гърба с рамото, смени им реда. Намали упражненията за бицепс на две. Клякането с щанга е много, много важно упражнение и те съветвам да го правиш, освен ако нямаш някаква контузия. А и щом искаш маса, надявам се не забравяш храненето-защото то е ключът към масата.

19.07.07
15:11

Аз умишлено не съм включил тяга защото има голямо натоварване в кръста, а гледам и да се пазя. А яденето е добре преди да почна фитнеса бях 65 сега съм 68-69

19.07.07
19:29

и тва е за маса???

скотово концентрично и долен скрипец?
по-скоро  бицепсово сгъване с лост бицепсово сгъване с дъмбел и скотово  вместо пек дек - флайс вместо избутване на дъмбели от лег - полулег

19.07.07
20:56

наистина така малко няма смисъл тази програма
малко трябва да се разредят упражненията-лично аз винаги правя концентрично сгъване в края на тренировката,тъй каот това е оформящо упражнение прави се с малко кила и така доизтощавам мускула
в тренировката за гърди замени едното изтласкване от лег с изтласкване от полулег,а изтласкванията от лег ги сменяй през 2-3седмици 2 седмици с лсот 2 седмици с дъмбели(лично аз предпочитам с щанга,правя 3 с щанга 2 с дъмбели)
за гръб щом искаш маса къде е мъртвата тяга?
потърси 1на програма за маса и я преработи съгласно твойте възможности  изисквания

offtopic: някой успял ли е да качи маса през лятото?

19.07.07
21:33

Нещо не видях набирания в тренировката за гръб.Набиранията са едно от най-добрите упражнения за гръб.Да не забравяме,че товарят и много добре (даже отлично) бицепса :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1