21.07.07
17:30
Чел съм, че в зависимост от хвата има разлика в разпределението на натоварването между гърди / трицепс / рамо.Ясно е, че тесния хват играе най-много за трицепсите, но кой е оптималният хват при който най-голяма полза извличат гърдите?
според мен ... както е широчината на раменете отделяш и от двете страни по една педя в страни ...
И според мен е горе-долу така.. аз като права лег с 2-3 пръста разстояние от краищата на лоста го правя.Да видим и другите какво ще кажат.
Аз пък знам, че в долно положение предмишниците трябва да са успоредни. Това е минималната широчина. Колкото по - широко хванеш амплитудата на движение се скъсява.
казано от RedWalker на 21.07.07, 17:30:
Чел съм, че в зависимост от хвата има разлика в разпределението на натоварването между гърди / трицепс / рамо.Ясно е, че тесния хват играе най-много за трицепсите, но кой е оптималният хват при който най-голяма полза извличат гърдите?
Обикновено се прави така че в долно положение предмишниците да са успоредни, ако искаш да удариш повече вътрешната част на гърдите се прави с по - тесен хват но лактите се държат перпендикулярни на тялото в долно положение.
казано от Petio_vn на 21.07.07, 19:37:
според мен ... както е широчината на раменете отделяш и от двете страни по една педя в страни ...
И аз съм чувал че е така.