коремни преси и качване на маса

AL

14.12.04
02:01

правенето на коремни преси, когато качваш маса пречи ли на това качване /имайки предвид, че накрая на тренировката се изразходва доста енергия/ или не? всички които питам ми дават различни съвети за това. във момента не правя.
тренирам сериозно от малко повече от три месеца и качвам мускулна маса горе долу с нормални темпове, но нямам добър дневен режим /лягам доста късно/, пия алкохол и т.н. пречат ли много тези неща и доколко и със какво трябва да се огранича за да качвам още по-бързо.

14.12.04
02:21

Коремните преси не пречат (стига да не ги правиш по един час), но другите неща да. И защо всички питат, дали вредят алкохола и цигарите? Това за два дена го чета във четвърта или пета тема! Да не би някой да се надява да му кажат, че не вредят и са много полезни? Ами чаша вино може и да е полезна за храносмилането или кръвното или нещо такова (четох някакви такива изследвания ;) ), ама кой в днешно време под пиене разбира това?
За цигарите все още не съм срещал изследвания, че са полезни, така че засега все още не са  8) Ако станат полезни, ще си променя мнението, и може даже и да пропуша ;)  8)

14.12.04
06:41

пресите не пречат на качването, правя по 4 или 5 пъти на седмица след тренировките и си е ОК

14.12.04
10:22

Точно така, коремните преси не пречат на покачването на мускулната маса, но имай предвид, че правейки преси в период за маса, правиш и маса на корема.
Алкохола не вреди, дори, използван правилно, може да ти помогне, НО, по малко ( 50-70гр концентрат, 1-2 чаши вино и тн.). В по-големи количества, със сигурност пречи на прогреса.
Сънят - без достатъчно сън не може (въпреки, че си е индивидуално). Ако не си доспиваш (според собствените нужди), прогресът ще ти убягва.
Надявам се, че поне малко са ти се изяснили нещата. Поздрави! :)

14.12.04
15:12

в период за маса по-добре е по-дълъг сън, със събуждане по средата за 1 протеинов шейк или ястие.

в период за релеф, сънят може да бъде намален, за да бъде добавено още 1 хранене за деня - това с цел ускоряване на метаболизма + намаляване на катаболните процеси през последните няколко часа от съня

JI

14.12.04
21:31

Абе за съня аз си спа много тоест хващам от 10 -11 до 9 сутринта демек нон рем сън от 10 до 12 .Ама това , което ме притеснява и за което ще искам съвет е позата в която се спи.  Знам че тря по гръб , НО НЕ МОГА . много релаксиращо ми деиства по гръб , ама не мога да заспа и често спа на една страна и едното ми рамо е по нагоре от другото абе в невероятни пози за които сам чел че вредят в период за маса . Съвет :!:  :?:  :?:  :?:  8)

15.12.04
11:19

Живко, започни с авторенинг да се занимаваш (съвсем сериозно)
Лео, да те питам, ти лично изпробвал ли си го това събуждане посред нощ за ядене и ако да, кажи как действа като цяло. Мерси.

JI

15.12.04
11:47

Какво е авторенинг :!:  :?:  :oops:
Лежах снощи два часа по гръб докат заспа ама не стана и накрая пак не заспах точно по гръб а малко на една страна :(

15.12.04
12:13

Купи с книга за автогенен тренинг. Нещо доста се отклонихме от темата! Може б е добре да направим нова. Междувременно може да пробваш една поза (за спане :D ). Лягаш на дясната си страна. Изпъваш ръцете напред и ги сгъваш в лактите. Левия крак също изпъваш напред, като г свиваш  коляното. Успех!

JI

15.12.04
12:52

10x Ще пробвам  :)

15.12.04
18:09

Наистина ли най-добре е по гръб?
И аз съм особесн случай и не мога да заспя алп не съм лягнал надясно (наляво си притискам сърцето...) с ръка под възглавницата...

Марто, аз спя ужасно... да не говорим, че понякога се събуждам по 2 пъти на нощ за да ида до WC (течности) + още десетки микросъбуждания без да ставам (направо си имам sleep disorder и това е 1 от причините, поради които искам да си изследвам нивата на кортизола... искам и адреналина, но той е вече много скъп за изледване...)
та на въпроса - с моя ужасен и накъсан сън не ми е проблем да пия по 1 шейк нощем, но все още не съм правил такова нещо, ще го направя, когато мина на отрицателен калориен баланс и т.н.
НО, ако имах здрав сън никога нямаше нарочно да се будя за да правя такива неща
За състезаващи се, особено натурални билдери обаче (или за тежък случай ектоморфи) - един такъв ход има смисъл.

15.12.04
20:18

[quote author=“Martin”]Живко, започни с авторенинг да се занимаваш (съвсем сериозно)
Лео, да те питам, ти лично изпробвал ли си го това събуждане посред нощ за ядене и ако да, кажи как действа като цяло. Мерси.

Аз пиех протеинов шеик в 3 през нощта в период над месец.Да ти кажа не усетих нещо кой знае какво, но аз си зареждам стабилно вечерта около 12-1 напук на диетата да не се консумират сложни въглехидрати преди сън

15.12.04
23:50

момчета сега ако почна да правя корем след тренировка дали щте го сваля или щте порасне повече зощтото взе да ме дразни тоз корем

16.12.04
00:34

[quote author=“nikle”]момчета сега ако почна да правя корем след тренировка дали щте го сваля или щте порасне повече зощтото взе да ме дразни тоз корем

Можеш да го стегнеш да не е разплут, но ако искаш плочки диетата е задължителна + кардио

SH

16.12.04
20:21

ами аз права корем преди тренировка защото пия вода по време на тренировка и става кофти ако е накраия
имам мн малко мазнини по корема как мога да ги изчиста?

17.12.04
00:41

[quote author=“ShoSho”]ами аз права корем преди тренировка защото пия вода по време на тренировка и става кофти ако е накраия
имам мн малко мазнини по корема как мога да ги изчиста?

Абе стига с тея глупости с водата.Пии си вода колкото щеш полезно е и няма да ти качи мазнини (кви са тия митови и легенди отде ги изкопавате) тренировката за корем я прави накрая на тренировката си когато си най изтощен.А за да махнеш мазнините по корема ти трябва диета,за да видиш плочките иначе и 10000 коремни преси да направиш няма да ги видиш под пласта мазнина

Единственото, с което може да ти пречи водата е да ти бълбука в корема докато правиш коремни преси.
Добре четете и за анаболизма и за катаболизма и как да ги стимулирате и да ги уравлявате.
Основата и на двете обаче е вода. Без вода те няма да се осъществяват. Нито изграждане на белтъчини, нито разграждане на мазнини или въглехидрати, нито който и да е друг процес. Средата до 90% е водна.
Единственото общо, между топенето на мазнини и водата, което виждам, е че стопените мазнини в организма отделят и вода. Не знам да има друго, може и да не съм достатъчно компетентен, тук Владо може да каже повече, но при всички положения не съм чувал мазнините да са сериозен източник на вода за организма.

17.12.04
13:50

Проблемите с повечето вода преди тренировка са най-вече за хората с по-киселинен стомах (като моя), които ако попрекалят с течната храна или с храна и после твърде много вода, ще се чувстват дискомфортно. Но имам приятели, които са ме питали “какво е това киселини”... как им завиждам...

17.12.04
17:41

Количеството вода в организма се контролира от солта (да не се учудвайте) колкото повече сол приемате толкова повече вода ще задържите.Не случайно профитата няколко дена преди състезанието спират солта и водата,за да станат т.н. “сухи и нацепени”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1