20.07.07
15:02
Възможно ли е от пренатоварване на корема - да има обратен ефект - вместо топене на мазнини увеличаване на обема на коремните мускули и от там на корема като цяло. Правя всеки ден по 10мин коремни без да спирам(приблизително към 400-500 коремни) И корема ми особено в долната част стои доста издут. Не бих казал омазнен, а определено издут. Какво бихте ми препоръчали да правя
Топенето на мазнини не става с коремни преси. Възможно е да увеличиш размера на коремните мускули.
Да може, при мене има нещо такова тъй като аз преди правех молитви с по 90 - 100 килограма на скрипец за корема и коремни на римско с по 50 килограма.
21.07.07
09:11
казано от kEnVeLo на 20.07.07, 15:02:
Възможно ли е от пренатоварване на корема - да има обратен ефект - вместо топене на мазнини увеличаване на обема на коремните мускули и от там на корема като цяло. Правя всеки ден по 10мин коремни без да спирам(приблизително към 400-500 коремни) И корема ми особено в долната част стои доста издут. Не бих казал омазнен, а определено издут. Какво бихте ми препоръчали да правя
Да възможно е . Грешката ти е, че всеки ден правиш по много коремни преси. Няма смисъл от цялата тая рабата.
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 21.07.07 09:12.
21.07.07
13:26
явно просто са ти се развили коремните мусколи направи кардио и НВД и ги из4исти
21.07.07
17:30
аз бях на нвд 15 дена но не издържах повече. Просто много почнаха да ми ся дояждат разни работи. Иначе нали ви казвам, само в долната част ми се издува. Има ли някакви специални упражнения за този проблем. Защото нали ви казвам, че нямам кой знае колко мазнини, те плочките ми се виждат при наи малкото стягане, а горните 4 и без стягане. Просто това издуване ми е проблем. чудя се дали не е някакъв здравословен проблем
На мене стомаха ми се изду/разшири заради голямото количество храна, което поемам. Нали трябва да има място. Може и при тебе да е от това.
23.07.07
01:29
Бил ли си по- пълен преди да започнеш да тренираш ? Защото е възможно ако на времето си папкал много стомаха да ти се е разширил на това майката му е операция. Друго - изпикай се, ****** се и виж дали още ти е издут корема. Спри бирата :D. А и е възможно просто да имаш мазнини, зашото с коремните пресе правиш мускулите, а не топиш мазнини. Решението - тичане и глад.
И при мен е така. Обаче аз поне преценявам, че имам повече мазнини там, отколкото в горната част. Разширеният стомах също може да помага за проблема. Можеш да го свиеш единствено с глад, което за трениращ човек не е особено препоръчително. Гледай да не преяждаш (след като не можеш 2 седмици да издържиш на НВД, може това да ти е проблемът - да си падаш лакомник :) ).
Така и така пишем за корем, да споделя нещо и аз. Преди тренирах корем в къщи по следния начин:
2-3 суперсерии:
повдигане на крака 30-40 пъти
коремни 30
извивки в страни, поза лодка или там квато е (леко свити, повдигнати крака и повдигнато тяло, седя си само на седалищните мускули) 10
От 2-3 седмици тренирам корема във фитнеса:
3хкоремни на римско 20
3хмолитви 15-20
3хвис 15, 12, 12
След тренировка вкъщи получавах 2-3дневна мускулна треска и наистина чувствах как ми влиза в корема. Макар и да съм мазен там, за 2-3 месеца наистина натрупах мускули в коремната област и извадих плочки под мазнините. Сега като започнах във фитнеса чувствам моментно напрежение, изтощение и прочее, но на другия ден - нищо. Смених тренировката, защото повторенията започнаха да стават 40+, а възможност за тежест вкъщи нямам. За мен мускулната треска, леката де, винаги е била фактор за качествено трениране за това се обръщам за съвет - да мина ли на старата си тренировка или да остана на сегашната?
25.07.07
17:15
Не, не ми е бил по голям корема преди. ДО преди година бях активен спортист, но спрях изведнъж. Може и това да е причина, въпреки че чак сега забелязвам. КОгато съм гладен и не съм ял не ми е много издут. Но като се наям даже го усещам колко е издут. Иначе като го стегна, дори плочките изкачат. Въпроса е че не мога да ходя постоянно стегнат. Чувал съм че коланите помагат за прибирането на корема. Някой знае ли нещо по въпроса
30.07.07
01:51
За коланите.. да ограничават разширяването на стомаха НО пък мазнините се изместват в по- горната част и увисват над колана, а ВЯРВАЙ МИ това не искаш да ти се случи. Относно наяждането - това си е напълно в реда на нещата, щото видиш ли като чдеш храната ти отива в стомаха, а и на храната и трябва място... Щом като се стегнеш всички коремни ти се показват няма нужда да ги тренираш толкова усилено, защото са развити като мускули, просто са покрити от мазнини. За това спираш да ядеш и след 2 дена няма да ти е издут корема, а след седмица и половина няма да ти пука :D И ми се струва, че си някъв маняк на тема коремни щото за да са видими без да ги стягаш означа, че тялото ти трябва да е изградено от мускули кости и кожа и тук- там по някой орган...
Темата на отговора - НЕ СЕ ВМАНИАЧАВАЙ!
П.С. За правопивни грешки не отогварям, обяснението - в 04:30 НЕ съм адекватен.
казано от BG_Fighter на 30.07.07, 01:51:
За коланите.. да ограничават разширяването на стомаха НО пък мазнините се изместват в по- горната част и увисват над колана,
:ahhh: Това хич не го разбрах!
казано от BG_Fighter на 30.07.07, 01:51:
И ми се струва, че си някъв маняк на тема коремни щото за да са видими без да ги стягаш означа, че тялото ти трябва да е изградено от мускули кости и кожа и тук- там по някой орган...
За да ти се виждат плочките без стягане, трябва да имаш малко подкожни мазнини (под 10%). Моите например се виждат.
казано от kEnVeLo на 25.07.07, 17:15:
КОгато съм гладен и не съм ял не ми е много издут. Но като се наям даже го усещам колко е издут. Иначе като го стегна, дори плочките изкачат. Въпроса е че не мога да ходя постоянно стегнат. Чувал съм че коланите помагат за прибирането на корема. Някой знае ли нещо по въпроса
Яж по - малки порции, не се тъпчи на максимум и няма да ти се издува толкова. Изчисти мазнините и ще ти се виждат плочките и без да се стягаш. За целта не е нужно да се скъсваш от тренировки за корем
Мнението беше редактирано от Петко К на 30.07.07 08:23.