24.07.07
21:26
Вси4ко е по 4 серии 10 повторения , Целта ми е пока4ване на мускълната маса , а етоя и нея :
Понеделник - Гърди , Трицепс
Гърди - Изтласкване на щанга от лег , Пек-Дек , Изтласкване на дъмбели от лег , Изтласкване на щанга от полулег
Трицепс - Трицепсово разгъване на горен скрипец с въже и лост , Трицепсово разгъване с 1 ръка , и още 1 упражнение ,но не му знам името прави се леко приклекнал , с лост , наведен като разгъването е над главата
Сряда - Гръб , Бицепс
Гръб - Вертикален Скрипец , Хоризонтален Скрипец , Гребане с Дъмбел и На Пек-Дек машината за гръб
Петък - Рамо , Крака , Трапец
Рамо - Повдигане на ръцете напред , Раменни Преси с шанга , Раменни Преси с Дъмбел , Повдигане на ръце встрани
Крака - Повдигане на пръсти от седеж , Бедрено разгъване , Бедрено сгъване
Трапец - Трапецовидно повдигане на рамене , Трапецовидно кръгово повдигане на рамене
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Трапецовидно кръгово повдигане на рамене - може и да няма такова ама .... добивате представа :Д
Това е кажете какво мислите и пишете ж форума , благодаря за вниманието
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 09:48.
казано от reasoN на 24.07.07, 21:26:
Вси4ко е по 4 серии 10 повторения , Целта ми е пока4ване на мускълната маса , а етоя и нея :
Понеделник - Гърди , Трицепс
Гърди - Изтласкване на щанга от лег , Пек-Дек , Изтласкване на дъмбели от лег , Изтласкване на щанга от полулег
Трицепс - Трицепсово разгъване на горен скрипец с въже и лост , Трицепсово разгъване с 1 ръка , и още 1 упражнение ,но не му знам името прави се леко приклекнал , с лост , наведен като разгъването е над главата
Сряда - Гръб , Бицепс
Гръб - Вертикален Скрипец , Хоризонтален Скрипец , Гребане с Дъмбел и На Пек-Дек машината за гръб
Петък - Рамо , Крака , Трапец
Рамо - Повдигане на ръцете напред , Раменни Преси с шанга , Раменни Преси с Дъмбел , Повдигане на ръце встрани
Крака - Повдигане на пръсти от седеж , Бедрено разгъване , Бедрено сгъване
Трапец - Трапецовидно повдигане на рамене , Трапецовидно кръгово повдигане на рамене——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Трапецовидно кръгово повдигане на рамене - може и да няма такова ама .... добивате представа :ДТова е кажете какво мислите и пишете ж форума , благодаря за вниманието
Препоръчвам ти да не тренираш заедно гръб-бицепс и гърди-трицепс, тази тактика на довършване на вече натоварения мускул не позволява да се тренират максимално интензивно бицепса и трицепса, тренирай гръб-трицепс и гърди-бицепс.Можеш да махнеш пек-дека от тренировката за гърди и изтласкването на дъмбели от лег и да сложиш кофички.Трицепс - основното упражнение за трицепса е изтласкването на щанга от лег тесен хват - без това упражнение много трудно може да постигнеш напредък с масата на трицепса.Гръб - не знам за никаква пек - дек машина за гръб, може би имаш предвид за завно рамо?, както и да е при гърба задължително трябва да има мъртва тяга - многобройните ползи от редовното и практикуване са много, можеш да махнеш хоризонталния скрипец и да сложиш на негово място гребане с щанга.Рамената са много объркани като програма, първо сложи раменните преси с щанга пред гърди, после изнасяне ръцете напред след това разтваряне встрани и накрая гребане с щанга варианта за задно рамо(наведен успоредно на пода,повдигаш гъм гърлото, лактите са перпендикулярни на тялото).Крака - следните упражнения трябва да са ти “хляба и маслото” на тренировката за крака - клякане с щанга и лег преси, може и да добавиш 3-то по твой избор.Трапеца не ти трябва да го тренираш отделно ако тренираш мъртва тяга (по горе намекнах за многобройните ползи от тягата), все пак ако много държиш прави повдигане на раменете с дъмбели.
Като сплит схема - ок. Ако имаш годинка стаж - действай.
Като упражнения, серии и повторения - прекалено много са.
За гърди - много упражнения. За трицепс - много упражнения. За гръб -..нито едно базово упражнение. За рамо - разкарай едните раменни преси , смени реда на упражненията и добрави упражнение за задно рамо.
Не си написал и упражненията за бицепс. ;)
25.07.07
08:21
ОК , мъртвата тяга се бях решил да я правя ,но след първия път запо4наха болки и за това спрях
Тренирам от 3 месеца , нямам годинка :P
Бицепс - Скотово сгъване , Бицепсово сгъване на скрипец , Бицепсово сгъване с дъмбели , Концентрично сгъване
Мнението беше редактирано от reasoN на 25.07.07 09:25.