Моля ви кажете тази програма добра ли е ?

25.07.07
19:07

Програмата е за супер ММ и е следната:

1-во упр.: тяга 3 x 5
2-ро:права лежанка 3 x 5
3-то:арнолд преси 3 x 5
4-то:френско разгъване 3 x 5
5-то:набирания с тесен хват 3 x 5
6-то: корем

Това правя всеки ден по два пъти като почвам от най-голямата тежест и намалям.

Кажете добро ли е или да си карам на стандартните ( 3 или 4 пъти в седмицата на отделни групи с по няколко упр. на мускулна група)?

Мерси предварително!

25.07.07
19:20

Ми аз бих заложил на стандартните.И тази става обаче два пъти на ден множко ми се вижда и то всеки ден ....И няма крака...Без крака няма супер ММ :)

Тренирал съм така. Прави го по 1 път дневно а не по 2. Аз освен болки в лактите друго не получих.

26.07.07
12:08

И аз съм тренирал по подобна програма и мога да ти кажа че има ефект  ;-)

26.07.07
13:57

Добро е но ако искаш максимален ефект тъй като упражненията са малко трябва да вкараш техники за повишаване на интензивността - рест - пауз, дроп серии, контрастни серии каквото си решиш.

26.07.07
14:06

Не съм пробвал по тази програма, но като цяло ми се вижда прекалено. Все пак най-важното за един мускул е да почива.  Аз на твое място не бих се заел.
Притеснява ме и нещо друго- с тази програма разнообразието в упражненията е сведена до минимум.  Смятам за по-полезно да се прави веднъж на няколко дни (примерно 6-7 дни) повече и различни упражнения за една мускулна група. Така хем ще натовариш възможно най-голяма част от мускула, хем ще го освавиш малко да почива.
Но ти си преценяваш.

Към трениралите по тази програма:
Можете ли да ми дадете повече инфо за резултатите, че ми е интересно как ви се е отразила?
Мерси!

26.07.07
19:28

Тренирам от 1 година, като по тази програма сам от 2 месеца и само за тези два месеца качих 25 кила на лейанка и вдигам 65. Оформих супер големи ръце. За интензивността ми е добре, имам супер много сила, дае ходя на едни лостове допалнително набирания да правя. Ето линк към тази програма и пълните и разяснение. Ако я прочетете ще научите полезни неща, даже може и някои от вас да минат на нея. Ето го линка http://www.fitbul.com/article5.htm

26.07.07
19:33

Ако сте прочели темата от линка кажете си мнението. моля ви ?
И кажете с тази програма ли е по-добре според вас или със стандарна?

26.07.07
19:54

казано от Christian на 26.07.07, 19:33:

Ако сте прочели темата от линка кажете си мнението. моля ви ?
И кажете с тази програма ли е по-добре според вас или със стандарна?

Ако трябва да конкретизирам цялата ситуация.

2 години съм тренирал по сплитова ала бала гърди бицепс, гръб трицепс ала бала всякакви варианти и резулатата по десетобалната система е 3 ... от 5 месеца някъде тренирам по този начин и оценката ми е 9 . За 5 месеца постигнах сигурно 2 пъти повече резултати от колкото за 2 години.
Извода е ясен ...

Мнението беше редактирано от BB_SenTineL на 26.07.07 19:55.

26.07.07
20:05

Я кажете наистина струва ли си това.Заинтересовах се ..Статията ми хареса, до колко е вярно това вие кажете ...

26.07.07
21:19

Ако търсиш напомпване ,супер серии и тн това не е за тебе.Много мой приятели са я почвали и не са били доволни,защото просто няма натоварването.Лично на мене ми харесва да тренирам така.Да не забравяме,че аз имам други цели де.Според мене програмата е повече за силови атлети от колкото за културисти.

26.07.07
22:47

Не ми харесва единственото вярно е че от комплексните упражнения се качва най - много маса - което е добре известно, естествено ако досега си тренирал с машини и някакви леки упражнения ще бъдеш впечатлен от килограмите които ще качиш с тая програма но това се дължи единствено на комплексните упражнения в нея които правят масата не благодарение на тая програма а по - скоро въпреки нея.Има големи грешки там за броя повторения, за нетренирането до отказ, за по 1-но упражнение за мускул примерно арнолд преси за рамо - с тея преси удряш само предното рамо а какво става със задното и средното - остават недоразвити и т.н.

27.07.07
06:34

А в тази статия пише неща които не ги чувам за първи път.Дали всичко това е вярно.Че мускул се въстановявя за 2 дни и даже е хубаво да тренираме всеки ден докато още не се в въстановил (така имало повече растеж) ... : )И на мен ми е чудно как примерно като правиш арнолд преси ще ти се развие цялото рамо(вупроса на миналия потребител)(това се отнася и за другите групи) ....BB_SenTineL не ти ли изостава някоя мускулна група като тренираш по този начин.Интересно ми е да разбера.Може и да го пробвам за 3 седмици обаче първо искам да чуя вас.

27.07.07
08:53

Това с изоставането на някои групи не е проблем, никой не те кара да тренираш цял живот по тази програма и без да сменяш упражненията. 
А тренирането не до отказ в случая е задължително.

Аз обаче бих разместил малко упражненията:

1-во упр.: тяга 3 x 5
2-ро:права лежанка 3 x 5
3-то:набирания с тесен хват 3 x 5
4-то:арнолд преси 3 x 5
5-то:френско разгъване 3 x 5
6-то: корем

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.07.07 08:55.

27.07.07
09:39

казано от alleN на 27.07.07, 06:34:

А в тази статия пише неща които не ги чувам за първи път.Дали всичко това е вярно.Че мускул се въстановявя за 2 дни и даже е хубаво да тренираме всеки ден докато още не се в въстановил (така имало повече растеж) ... : )И на мен ми е чудно как примерно като правиш арнолд преси ще ти се развие цялото рамо(вупроса на миналия потребител)(това се отнася и за другите групи) ....BB_SenTineL не ти ли изостава някоя мускулна група като тренираш по този начин.Интересно ми е да разбера.Може и да го пробвам за 3 седмици обаче първо искам да чуя вас.

Еми не ми изостава никоя група.Аронлд пресата тренира цялото рамо (не само предно) ,ако се изпълнява правилно.Аз всеки ден си редувам упражненията.
Пример:
Ден 1 - Тяга,хоризонтален лег,набирания с тежест,арнолд преси,френско с щанга
Ден 2 - Тяга,горна лежанка,набирания с тежест,странично разгъване с дъмбел (нз дали така се казваше точно,всеки му вика по-ралзичен начин на това упр. в нашата зала) френско с дъмпел.

И така си ги редувам. Разбира се програмата е нищо без правилния подбор на тежеста,скоростта с която се изпълява упр. техниките при дишане.Аз лично използвам валсалва (техника от йогата).Същот така много е важно времето за почивка между отделните серии.

27.07.07
19:46

Аз съм по тази програма от 2 месеца, и сам кочил наистина супер много и сам на ВВД, но я ми кажиBB_SentineL тези техники там за дишане и други че нищо не ми говорят? Защото ако има начин още да повиша ефекта няма да е лошо.

Има и още нещо да питам. Целта ми е да постигна много маса, тази програма ще ми даде ли такава според теб ? BB_SEntinel ?
Ти от повече време си на тази програма.

Мнението беше редактирано от Christian на 27.07.07 19:49.

27.07.07
20:10

Ако имаш някакви проблеми със сърцето или пък високо кръвно валсалвата е опасна.Целата е да не дишаш по-време на повторението.Например правил лег.Преди да спуснеш щангата си поемаш около 80% от капацитета ти и спускаш щангата.Опира гърдите и дигаш на горе но без да издишаш.След като си в изходна позиция издишаш и си поемаш на ново дъх.Така процедираш при всички упр.
Малко е странно и много хора биха ме оплюли за това,но това е йога ...

27.07.07
21:58

“Еми не ми изостава никоя група.Аронлд пресата тренира цялото рамо (не само предно) ,ако се изпълнява правилно.”

И на мене ми се иска с едно упражнение да удрям отвсякъде мускулна група, но нещата не се стават така и е глупаво да си затваряш очите за този факт.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 27.07.07 21:58.

28.07.07
11:44

Идеята е трупането на мускулна маса или по-скоро ..сила. Набляга се на базови упражнения, като се избягват изолиращи. Специално за задното рамо - предполагам, че се разчита на набирането и тягата за развитието му, както и на арнолд пресите - малко или много, задното рамо участва при тези упражнения. :)

Всекидневните тренировки, надали са много добра идея...

08.08.07
20:53

Тай ся искам да ми кажете по тази програма за ММ да продължа според вас или по нормална? Защото имам супер много сила и трудно се изморявам и 3-4 пати в седмицата са ми много малко-дет се вика се едно нощо не правя? И дали е добре ако примерно зема една нормална 3 дена ж седмицата програма и я пожтарям 2 пати на седмица? Птимерно - 1 ден рамена,крака - 2-ден гърди, бицепс - 3-ден гръб, трицепс—-и следжащите три дена от седмицата пак я повтарям ? Щото наистина имам супер много сила ?

TB

08.08.07
21:27

Като имаш сила си вдигай тежестите, колега :) Не бутай с едни и същи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1