казано от qk_bik на 26.07.07, 09:55:
абе не говорете глупости,всичко се знае предварително какво ще стане кога и защо.Това,което Либия спечели си заслужава тези 8 години,а дали медичките са били жертвите не знам,но в това не съм убеден,колко са били бити и измъчвани само те и либииците знаят.Лично аз ще седя 8 години там в това,което наричат затвор,който е точно като моя апартамент,за милион два лева или долара все ми е едно,що да не седя,кога ще ги спестя тия пари кадето и да било,и накрая всички са доволни.Сега либииците лаят нарочно,защото иначе ще покажат,че не уважават заразените деца,че техните “екзекутори” сега ще им раздават награди и ще са свободни.Вие да не мислите,че Либия не знае какво ще стане като си дойдат тука,тия да не ядат доматите с колците там бе,абе вие си нямате на идея колко голям фарс и лъжа е цялата тая дивотия,такава рекламна кампания не е имало в такива мащаби никога.Тая Либия стана по известна от САЩ бе ебаси.Искам да обясня на Сталкер,че от най-голямо значение е това,че си затворен на едно място,но също така оказва значение каде и в какви условия,дали в килия 4 квадратни метра или в двустаен с бокс и телевизор със булсатком,има значение,и на едното място може да ти пръскат гъза всеки ден,а на другото да си гледаш сериалите по цял ден на матрак с ламелна рамка.Така,че я си помисли след като си заворен,каде ще предпочетеш да лежиш.Те много добре знаят всичко,щом са били затворени там ми е ясно,ако на заразени 400 български деца,вие в двустаен със телевизия ли ще ги държите или бой до последния ден а?
Доколко си се интересувал от ситуацията? Защото от твоето изказване излиза, че медиците са получили парички в кеш, за да лежат в затвор, да ги измъчват и да си чакат изпълнението на смъртната присъда. Като са били настанени почти в хотел.
Пълни глупости.
И то ако правилно съм дешифрирала хаотичните ти твърдения.
И последно: каква теза всъщност застъпваш? Че са виновни в умишленото заразяване на огромен брой деца (щото след като се обявиха финансовите облаги, стана ясно, че изведнъж броя на заразените става по-голям, пък и от хора, които са се лекували на съвсем различни места)?
Или че не са виновни, но са решили да вземат паричките в кеш, за да си полежат на хотел?
ПП. Ще си добавя обосновката като разбера кое точно мнение изказваш. Че двете си противоречат взаимно.
Мнението беше редактирано от Грахче на 26.07.07 11:18.
Кой ще пропищти ? Аз примерно вече минавам към Глобул, защото мтел ще подарят на всяка от сестрите апартамент в София. А когато се пращаха СМС-и за децата мтел си събираше такси - ааа ше *** у евреите !
Сега ще слагат, забележете, данък 15% за връщане на вторични суровини, т.е. един клошар ще трябва да плаща...
Попаднах на форум за лекари, които работят в Либия и твърдят, че там всичко е О.К. а именно тези 5 сестри, дори да не са виновни, се отнасяли зле не само към колегите си, но и към пациентите. То си им личи де, че не са стока.
Сталкер вместо в 2стаен апартамент(в каквито жилища живеят огромна част от населението на България) да ги бяха пратили в Сливенския затвор ? Малко е различно, не мислиш ли ? Не може да си затворник и да искаш лукс, тва е нечувано. Само 1вата година са били в килии и разделени една от друга и е нормално. Кажи ми също д-р (ХА) Здравко, които всъщност е бил “градинар на плочките пред посолството на БЪлгария”, защото е нямало градина, за която да отговаря, но му се е плащало, даден му е бил ГСМ, защо той след като беше задържан за кратко време и беше освободен, защо не си дойде в България ? НЕ, не чакаше жена си, чакаше някой да му плати глобите. И това стана. Честито !
Тука всеки чул не дочул и си дрънка глупостите...
Моля ви, не пишете ако не знаете със сигурност, такива “чух, че...” не вървят! По този начин само разпространявате слухове, които един бог знае дали са верни...
В интервю по Нова, Ашраф каза, че го пускали в килии с кучета и ги насъсквали срещу него, измъчвали го с ток, изнасилили го...
Не можем да бъдем сигурни на 100% кое е истина - дали либийците са прави, или нашите, но държавата трябва да защитава сънародниците си, не да ги плюе и изоставя! ...Особено в такъв момент. Ами представете си какво щеше да е ако ги бяхме оставили там? Най-малкото щяхме да бъдем за срам.
Вярно е, че с 450 млн могат да се подобрят много неща, примерно пътищата, където загиват стотици хора годишно, но пак повтарям - тия пари, които ни дължат едва ли някога ще ни ги върнат.
Аз пуснах темата да изразя радостта си, а то какво взе, че стана... :shut:
ТопДевил, даваш ли си сметка, колко патетично звучиш?
Вече няма да съм клиент на фирма Мтел, а на Глобул, защото Мтел дарили апартаменти на медиците. Това е абсол’тно несериозно.
Някъде вмъкна и нещо за ше ги у евреите, които слагали ДДС.. Да бе, не ги е срам. Спазват закона!
15 % такса вторични суровини. Toва определено има...голяяямо отношение по темата.
Едни лекари в Либия, твърдят че всичко е супер, а въпросните медици били сопнати и се държали кофти с колегите си. - това е особено показателно...страшен аргумент.
Що пращат медиците в апартамент, подарен им от частна фирма, а не в затвора? Защо да не ги пратят в апартаментите им? За затвора - наистина си прав тук. Нарушаваме споразумението за екстрадиция, като ги помилваме - некоректни сме към святата джамахирия...голямо важно!
Не може да си затворник, а да искаш лукс? - кой го е искал? При все, че БГ държава е искала по-добри условия за тях - не е ли нормално?
Само 1вата година са били в килии и разделени една от друга и е нормално. - като да си на курорт, нали? Само една годинка...(ама май повече, а?) А, че са ги малтретирали..това е просто част от освежаваща терапия.
А за Здравко - би ми било интересно, дали ти би за**ал жена си, някъде там, без контакт с близки, в някакъв пандиз или би искал да останеш наблизо, поне за морална подкрепа.
Як_бик - много хаотично си ги нахвърлял нещата, но действително си прав за някои неща - и съм ги писал. Ако си направиш труда да прочетеш предишния ми пост, убеден съм, че ще видиш за какво говоря. :)
НО
някъде в целия този хаос, ненадейно си написал неща, които са между ясновидството и лъжата.
който е точно като моя апартамент,за милион два лева или долара все ми е едно,що да не седя,кога ще ги спестя тия пари кадето и да било,и накрая всички са доволни.Сега либииците лаят нарочно,защото иначе
Някой ще им даде 1-2 млн. лева или долара?
Някой им е дал 1-2млн. лева или долара?
или
просто се опитваш да кажеш, че би участвал в някакъв импровизиран БигБрадър?
Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 10:57.
Говорим именно за тези мед. сестри и този “доктор”. Ако си гледал пресконференцията вчера една голяма част от нещата, които пиша са факти, излезли от техните усти. За палестинеца - незнам, днес го даваха по сутрешен блок, но имах по-важна работа. Дали са ги малтретирани не мога да кажа - не съм бил там. Остави рекламата покрай медиците, жалко е на целия фон и всичките проблеми на държавата и хората в нея тия едва ли не да са герои. Признавам, в промиването на мозъци и филтрирането на информация са виновни и медиите.
26.07.07
13:36
казано от С7АЛК3Р на 26.07.07, 10:56:
Нарушаваме споразумението за екстрадиция, като ги помилваме - некоректни сме към святата джамахирия...голямо важно!
Ами това означава че сме същите като тях! Да не говорим, че не сме спазили официалния ред по изпълняването на процедурата по помилването!
Не ми отговори защо не признаваме тяхния съд а нарушението на споразумението е легитимно?
И ще ме прощаваш ама звучиш като Коритаров в НТВ!
Не разбрах къде са доказателствата, че са невинни след като са задържани по легитимен начин и осъдени от легитимен съд?
Не разбрах защо се вдигна такава шумутевица за медиците, а за IT спец. които бяха задържани и осъдени в Дубай никой нищо не каза, никой не пожела да ги екстрадира - излежаха си присъдите там върнаха се и ги нямаше тея оперети по телевизията?
Те твърдят, че са изтезавани - либийците твърдят, че не е вярно - някъкви доказателства?
По другите обвинения нещо да кажеш - или никой не ги споменава щото са неудобни?
Много ли боли да кажат едно “Благодаря” на Българския народ?
Защо едни бяха освободени, а други останаха да ги съдят?
Защо сравняваш България с Либия при така нареченото “даване под наем на задника” и какво общо има - религия, обичаи, закони?
Защо има други задържани по същия този случай, но освободени?
Защо им се възстановяват правата за работа без да са положили изпит както е по закон - с такава некомпетентност може да погубят човешки живот тук?
Аз вече когато ми се налага да посетя болнично заведение първо ще питам дали някой от тези “медици” не работи там и то не заради друго не изскам някой с подарени права да упражнява професията си да си опреснява знанията върху мен!
Ей това са въпросчета на които много държа да ми отговориш, но все ги пропускаш ти пък може и MyPa TpuO може и останалите които се дерат “Не сте сами” и “Невинни” и които се радват, че данъците им отиват за да развиват някъкви неблагодарници мания за велечие!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 26.07.07 13:38.
Всъщност..отговорих ти, ама карай.
Ами това означава че сме същите като тях! Да не говорим, че не сме спазили официалния ред по изпълняването на процедурата по помилването! - да, тук съм съгласен с теб. :)
Не ми отговори защо не признаваме тяхния съд а нарушението на споразумението е легитимно? - поради няколко на брой експертизи, според които е невъзможно, те да са заразители. Децата са болни от различни щамове, заболяли са на различни места и по различно време, включително и по време, по което нешенците не са и помирисвали Либия.
И ще ме прощаваш ама звучиш като Коритаров в НТВ! - Мерси :)
Не разбрах къде са доказателствата, че са невинни след като са задържани по легитимен начин и осъдени от легитимен съд? - По презумция са невинни, а след гореспоменатите експертизи, явно обективността на либийския съд е под въпрос. Осъдени са на база самопризнания, изтръгнати с мъчения.
Не разбрах защо се вдигна такава шумутевица за медиците, а за IT спец. които бяха задържани и осъдени в Дубай никой нищо не каза, никой не пожела да ги екстрадира - излежаха си присъдите там върнаха се и ги нямаше тея оперети по телевизията? - какво общо има този случай? Не смяташ ли, че става въпрос за съвсем различни неща?
Те твърдят, че са изтезавани - либийците твърдят, че не е вярно - някъкви доказателства? - делото е прекратено. Защо? Защо Либия има интерес да СПРЕ това дело?
По другите обвинения нещо да кажеш - или никой не ги споменава щото са неудобни? - че са пиели и са се отдавали на безразборен секс ли?
Много ли боли да кажат едно “Благодаря” на Българския народ? - това не го коментирам. Никъде не съм казвал, че те са светци, че са готини или че са благодарни. А и забележи, какви ‘акита’ се хвърлят по тях в момента - аз не бих благодарил на целия БГ народ, който в 50 процента от състава си би ги третирал по-зле и от либийски надзирател.
Защо едни бяха освободени, а други останаха да ги съдят? - Не мога да ти отговоря на този въпрос, наистина. Може би, тези са били по-подходящи, а и не върви да задържат 100 човека. Както и да е, това са предположения.
Защо сравняваш България с Либия при така нареченото “даване под наем на задника” и какво общо има - религия, обичаи, закони? - Останах с впечатлението, че изпитваш дълбоко уважение към либйската държавност и народ, защо не?
Защо има други задържани по същия този случай, но освободени? - защото, филипинците започнаха масово да напускат Либия. Защото, другите задържани се радваха на помощ от страна на държавите, чиито граждани са, съответно са ги изтеглили на момента.
Защо им се възстановяват правата за работа без да са положили изпит както е по закон - с такава некомпетентност може да погубят човешки живот тук? - Обвинения в некомпетентност? Те са медицински сестри, взели са си изпитите. Може би, трябва да имат някакви опреснителни курсове, преди да започнат работа след 8 години прекъсване, но честно казано, не знам дали това е предвидено по закон. Ти знаеш ли?
Аз вече когато ми се налага да посетя болнично заведение първо ще питам дали някой от тези “медици” не работи там и то не заради друго не изскам някой с подарени права да упражнява професията си да си опреснява знанията върху мен! - Аз вече когато ми се налага...обаче..ако ще си говорим за лекарска некомпетентност - де да бяха само лошите медици, които са с ‘подарени права’.
Ей това са въпросчета на които много държа да ми отговориш, но все ги пропускаш ти пък може и MyPa TpuO може и останалите които се дерат “Не сте сами” и “Невинни” и които се радват, че данъците им отиват за да развиват някъкви неблагодарници мания за велечие! - смятам, че за бях язен за лозунгите и т.н. :)
Вече си отговорен :P
Мнението беше редактирано от 6th на 26.07.07 14:09.
26.07.07
14:52
Нека да сме наясно не храня уважение към Либия и не виря гъз в прослава на Алах, а единственото което оспорвам е кампанията “Не сте сами” както вече казах “медиците” абсолютно с нищо не ме интересуват т.е. интересуват ме до толкова до колкото тяхните простотии ще се отразят на Българския данъкоплатец.
Според закона за здравеопазването са длъжни да положат изпити след 5 годишно прекъсване на практиката това би следвало да важи независимо по какви причини е станало това. И те са единствените за които публично са оповестили, че им “подаряват” правата за работа - за тях знам със сигурност от тях се пазя - ако разбера и за други такива ще съобщя на всички ;-)
Приликата с IT специалистите беше голяма - задържани в Арабския свят, обвинение което не се доказваше по безспорен и категоричен начин. ;-)
Спряха делото защото Франция взе в преносния смисъл да им извива ръцете - предполагам знаеш имат взаимни интереси!
За това, че са обвинени в безразборен секс и производство и продажба на алкохол - ами където отидеш би следвало да спазваш законите на страната в която пребиваваш - за това са законите или те щото са Български граждани за тях не важат някъкви си там закони на чужда държава?
За другите освободени не визирам Филипинците визирам другите Български граждани задържани по същия този процес - те по малко ли са Българи?
Мога да твърдя със сигурност, че всеки път когато са ги снимали за вестници или пускали по телевизията никак ама никак не изглеждат изтезавани.
А относно експертизите ами естествено е Европейците да ни защитят с експертизи нали сега на тях подлагаме гъз - който плаща той поръчва музиката! Друг е въпроса, че Либия не разполага с достатъчно квалифицирани експерти, които да оборят въпросните експертизи!
Относно “акитата” които се хвърлят по тях ми май си ги заслужиха - с неуважението към такива които се включиха в кампанията “Не сте сами” - преди да стъпят на родна земя ти да си чул някой да каже нещо против тях - аз не съм, сами си го докараха това отношение с високомерие и неблагодарност! Медиите също имат голям принос в цялата тази работа представяйки нещата едностранно така човек почва да му писва и да си задава логични въпроси на които никой не отговаря. Повече няма да пиша по тази тема - лишено е от всякакъв смисъл разбрахме, че сме на коренно различни мнения и няма смисъл да правиме този спор безкраен, както казват хората “кучето си лае - кервана си върви” ние каквото и да кажем на тях щом са решили да им правят подаръци и да ги изкарват светци на наш гръб ще си ги направят и това си е. На мен в случая не ми изнася, но за съжаление в момента не мога да хвърля камък по ши....та татковина и “Летище София” пък за където ми стигнат парите за билет. Писна ми вече всякъква измет да се прави “национален герой” и на всякъкви да се раздават ордени като бомбони. Изложих почти всичките си виждания по темата няма да ми промените мнението каквото и да кажете - не са светци ясно е, не са и герои и това е ясно има много покрити неща също е ясно, а когато си задаваш въпроса “Защо” ти става най-ясно!
На тея само не ми стана ясно защо им раздадоха толкова пари като можеха да помогнат на болните. Майка ми има рак, а не се знаедали въобще касата ще плати за лекарството й. На много жени ни са им плащали. А една доза струва 400 лева. Това са 4800 лв за 1 година. Това е несправедливо!
Аз съм разочарован от държавата.ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ!
400 000 000 + 200 000 000(дълга на Либия, а сигурно е и повече) = 600 000 000 (сумата, с която евентуално олекваме)
600 000 000/ 1 000 000 = 600 лв. ,които излизат от моя джоб.Защото аз си плащам редовно данъци.А картината е по ужасна!
фактите са:
БЪЛГАРИЯ изгуби международни позиции!
*Спасени са 5 български граждани , със съмнително минало и един палестинец (непожелан от народа си).
*Ограмна финансова загуба за БЪЛГАРИЯ!
*Избягване от главните проблеми в страната:
1.Демографски срив - след 5 години ще е безмислено да се прави, каквото и да било за него.
2.От пожари БЪЛГАРИВ губи по 100 млн. годишно.
3.Незаконни сделки , за които сме предупредени от ЕС - НАТУРА 2ХХХ
4.Образованието е съсипано(знам от опит - уча в ‘’елитен’’ висш Софийски университет и корупцията е повече от преподаването.
5.Здравеопазването го няма.
*Правене на “ефтина” реклама(според мен антиреклама).
Защо за Сергей Антонов няма направено нищо, при положение, че е бил в тежки условия.
Двама български граждани са убити в ИРАК!
Има още хиляди абсурди в тази страна, жалкото е че те няма да се оправят.За това аз ще напусна тази страна!!!
И нека не дават мнения хора, които не са изработили и един лев за БВП на страната!!!
Икономика се гради на производство, не върху данъци и глоби:/
Поздрави!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!
26.07.07
20:26
Сталкер и Мура Трио,
Не знам какво да кажа.
Ще кажа само това:
Арестувани и прецакани българи имаме навсякъде по света.
Ако са в САЩ, ги считаме по презумпция виновни. Никой не ги защитава. Обикновенно даже и не чуваме за тях.
Почи нищичко не се сещам и да направихме по случая с онова шофьорче в Ирак, дето гледахме филма или монтажа как някакви му режат главата.
Не беше интересно.
Колко българи са арестувани в чужбина? И какво имат те от българската страна? Служебни адвокати?
Хората били обединени, пък политиците се провалили.
Какво безумие... Как въобще можете да си го мислите?
Че този казус политиците го направиха! Лицеприятен на братята американци и интересен за хората.
Че зверската рекламна кампания, хилядите часове телевизионно време и пропагандата на разните организации вие ли ги финансирахте? Или си мислите, че всичко е от добро сърце? Знаете ли колко струва минута репортаж по БТВ например? Е, явно телевизиите са се променили и вече бачкат за блготворителност.
Мтел.... Глобул. Ами аз съм работил там, братко.
Отлично познавам системата.
От всичи благотворителни мероприятия операторите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си удържат пари!
А колко е себестойността на едно съобщение по SMS за оператора?
Аз ще ти отгогоря. Точно колкото е сбестойността на едно съобщение по ICQ за твоят интернет провайдър!
Нито стотинка повече!
А колко SMS-и са изпратени по кампанията?
Верен отговор: колкото ти кажат от оператора. Абсолютно няма как да провериш, дори полицията не може да изисква такава информация.
Та операторите не ги мисли. Те участват във всички “благотворителности” от по - масов характер. Сиреч с повече потенциал а SMS-и. “Безвъзмездно”, естествено.
Всеки акъв номер с ъс специално таксуване се радва на особено внимание от страна на оператора, трудно се дава и е много скъп и със специален договор. Щом казвате, че вече ги подаряват....
Дали ме е срам?
Май да.
На съдебната скамейка бяхме пълен провал.
Какво направихме, за да освободят медиците?
Платихме и ги транспортирахме почти скрито.
Така се прави със виновни. Действа се скрито и по всякакви начини. Викаме го корупция, ако е у нас.
И се опитваме да съдим пак.
Какво направиха либийските “терористи”?
Взеха парите и върнаха подсъдимите.
Ако бяха терористи, щяха да искат още пари. Ако бяха партизани и възстанници, щяха да продължат да искат Ал Мегархи. Изводът е, че просто са търсели разрешение на проблема. Може би по техен си начин, но не и по начина, по който ние ги виждаме нещата.
И какво направиха милите ни любими медици веднага след завръщането си ?
Напъват се да съдят българската държава, изхарчила милиони за тях, да изхарчи още!
А ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ НЕ СЪДЯТ ЛИБИЙСКАТА ДЪРЖАВА, която ги осъди невинни? Джамахирията се бори за международно положение, едно такова дело няма да я разкраси пред света, дори може и да плати. България се опита да ги измъкне от международната каша, в Либия уж им нарушиха правата и ги съдиха невинни. Защо не им е първата дума да съдят Либия, а ще съдят България?
Само аз ли си мисля, че са “невинни”? При това в нещо повече от сексуални контакти и пиене на водка извън работно време? Защо тях? Има хиляди други в Либия. Защо другите даже не искат да се връщат в държавата с граждански права?
Не ща нито по телевизията да ги гледам, нито да слушам за страшните им мъчения.
И за последно ще кажа на големите оптимисти:
Мили мои,
Безплатен обяд НЯМА. Още по - малко безплатен обяд за милиони долари.
Емирът на незнам си коя американска колония бил дал милиони. Някаква организация на евр(оп)ейдкия съюз - и тя. Булгаристан нищо няма да даде и нищо няма да му поискат.
ВЕРВАЙТЕ!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.07.07 20:29.
26.07.07
21:45
Вие наистина ли смятате, че парите (и то някакви смешни 500 млн. лева) са били главното, което искаха либийците?! Говорим за държава, на която цялата територия е върху нефт...
Шейхът на Катар е дал пари, но не за медиците, а за си купи самолети от Франция. Всичките пари дадени на семействата на заразените деца, до последния цент са били дадени от фондацията на Ал Ислам. Проблемът на Кадафи през цялото това време не беше, че няма пари за семействата, а че му трябваха виновни. Защото ако не са виновни нашите сестри, хайде помислете кой е виновен за заразата...
Предполагам, че сега тепърва информацията ще излиза наяве и все повече неща ще намират своето обяснение, но изобщо не се заблуждавайте, че видите ли вместо да похарчим 500 млн. за нашите си деца сме ги дали на Либия.
казано от Атанас Василев на 26.07.07, 21:45:
Проблемът на Кадафи през цялото това време не беше, че няма пари за семействата, а че му трябваха виновни. Защото ако не са виновни нашите сестри, хайде помислете кой е виновен за заразата...
Ето тук е разковничето в цялата история.
Толкова заразени деца - наистина си е трагедия и никой не го отрича. Но най-лесното при една такава трагедия е да се намерят изкупителни жертви. Това си е даже и психологически трик - фокусираш вниманието върху нещо или някой - и вече основния проблем всъщност остава на заден план. Моля ви се, толкова ли е лесно да ви лъжат в лицата, без да се усещате? Защото ако е така - проблемът минава и на българска територия - и то в бъдещ план. Жалко..
Неслучайно питах доколко сте се интересували от процеса, за да мятате такива буци кал по хората.
Първо - ако можете послушайте ‘свидетелите’ по обвинението. Толкова скалъпени истории са, че ако не си тотален глупак, не би им повярвал. Преводачката казваше, че дори на съдията му се е плачело като е обявявал присъдите на нашите медици. Просто нещата са спуснати от много мноогооо по-високо ниво.
Всъщност - повечето от вас знаят ли какво е политическото положение на нещата в Либия? Как живеят хората там, какво е обществото им? Какви са проблемите им?
Знаете ли, че всичките роднини на заразените деца са тотално отритнати от останалите хора? Че те всъщност не са искали НИКАКВИ компенсации и дори са отхвърляли само идеята за подаръци? Къде заминават тия парички тогава? И изобщо кой ги иска? А ЗАщО? Едни такива простички въпросчета - и то само на повърхността.
Не обвинявам нещастните хорица, които са потърпевши от цялата работа. Цяла държава виновна за заразяването на невинни дечица, лесно е да се заблудиш при толкова голяма трагедия. Ясно ми е, че когато си лично засегнат е почти невъзможно да имаш реален поглед над нещата и да виждаш ситуацията изчистено. Ясно ми е, че когато са им казали: “Тези са виновни”, никой не се е замислил, а само е искал кръв и разплата. И ТЕ СА ПРАВИ. Пък и за това ми е жал, защото бъдещето с подобни
А още по-малко вина имат медиците, които използваха за изтривалка и от двете страни. Жал ми е за тях. Жал ми е за дечицата в Либия. Като ви чета, започва и за нас да ми става жал.
Нито едно от обществата няма вина за това положение - нито либийското, нито българското. Те са продукт на своето време и на своето място. Както и ние - затова и ми е ясно защо и вие мислите и разсъждавате по този начин..
И да, мисля, че при всеки един процес - особено в източните държави, ТРЯБВА да се хвърлят всички възможни усилия - и политически, и медийни, за да се измъкнат нашите хора.
А конкретно по този - още от самото начало се знаеше, че ще използват нашите за изкупителна жертва, затова и искрено се радвам, че се направиха толкова усилия. От медиите и обществото, защото от липсата на усилия на политиците ми се гади.
Изписах бая, но дълбоко се съмнявам някой изобщо да схване смисъла на казаното. Прекалено лесно се поддавате на провокации, прекалено лесно вярвате. Нещата са на такива нива, че ние хич и не можем да разберем.
Простичко е: жертвите са и от двете страни на барикадата, и медиците, и болните дечица, и техните роднини. Всички останали се облажиха от ситуацията - едните финансово и материално, другите със самореклама. Толкова от мен по темата, все пак вие сте си свободни да се самозаблуждавате :)
Дзвер, ако разгледаш по-внимателно, ще видиш че нямаме спорни точки с теб.
Напълно съгласен съм, че цялата тази дандания е заради политиците.
Това, че медиците са решили да съдят държавата ни..не искам да го коментирам. Имат право да го направят. Доколко е основателно желанието им за обезщетения и т.н., има си компетентни органи, които ще се изкажат. Не е прецедент, някой българин да съди България, правили са го хора с онование, правили са го и откровенни престъпници.
За плащания от наша страна - вече сме опростили външния дълг на Либия. Само за инфо. Така или иначе, надали сме щели да си го съберем някога, ама все тая.
@Атанас Василев - мдам, можем само да поздравим Кадафи за майсторската игра.
@Хед Хънтър - Радвам се, че поне малко съм смекчил позицията ти, която иначе ми се струваше доста крайна. Надявам се, че не те оставям с впечатлението, че смятам медиците за някакви светци или нещо. Не одобрявам и целия този шум и раздуване на нещо, от което по-скоро трябва да се срамуваме, както и не съм възхитен от въпросната сделка.
По-здрави.
MyPa TpuO и Атанас Василев вие прочетохте ли постовете над вашите!?
Осмислихте ли поста на D3BEP?!
Г - н Атанас Василев дайте ми тези “смешни” 500 млн. или даже не на мен , ги дарете някаде.
Видяхте ли поста на /ЭGO/@§?!Мислите че му е приятно на човека да слуша за вашите “смешни” 500 млн.
Г - н Атанас Василев, не сте длъжен да ми отговаряте , но какво сте направили за държавата ?Осигурявате ли се на пълна заплата?
MyPa TpuO - на ниво държава не трябва да се правят компроси.Нито 5 , нито 100 , нито 1000 души са по важни от НАРОДА!
Помислете върху тези въпроси! Никой не каза от нас ДАЛИ СА ВИНОВНИ ИЛИ НЕ.
Не е там въпроса.
Поздрави!
П.С. Надявам се да пишат хора, които са прочели и помислили върху постовете написани преди тях!
П.С. 2 Какво означава и без това нямаше да си получим дълга?!Защо коментирате без да имате ни най - малка представа за какво става въпрос?Може би познавате някой финансов експерт ?!
Мнението беше редактирано от VictuS на 27.07.07 08:06.
27.07.07
09:36
Позицията ми не може да бъде смекчека за съжаление както споменах и малко по-горе имам информация малко по-различна от тази която обявяват.
Второто никъде не съм казал кой е виновен и кой не е - изказах съмнения, но в предишните си постове съм написал, че без доказателства не може да се твърди дали са виновни или невинни, а на нас едва ли някой ще ни покаже каквото и да било.
Мура като почнеш да говориш арабски тогава можеш да твърдиш какви са били показанията на свидетелите със сигурност - до тогава думите на някъква преводачка са “ала - бала”.
С7АЛК3Р - мисля, че се досети защо имам такава позиция ще ползвам ключови думички от написаното от мен до сега - “неблагодарност”, “високомерие”, “тотална липса на уважение” това май стига.
Дзвер по-нагоре спомена доста истини някои от тях не се бях сетил да изкажа в мненията си, но съм съгласен с абсолютно всяка негова дума.
Мура ако “да се интересуваш от процеса” означава да гредаш рекламните клипове “Не сте сами” и БТВ репортерите значи съм се интересувал много малко ;-) . Мура я сподели сега ти как точно си се интересувала от процеса, че ми стана интересно?
Целия процес беше една голяма сапунена оперета от латиноамерикански тип лошото е, че цялата работа беше продуцирана от Българския народ.
Като обобщение - 8 години гледахме манипулации по телевизията, просихме помощ от този и онзи, нагъзихме на “великата джамахирия”, прибраха си наще “медици” и сега следва връчването на Оскари под формата на апартаменти, пари, подарени професии и за всичко пак нагъзват Българския народ.
казано от head_hunter на 27.07.07, 09:36:
Позицията ми не може да бъде смекчека за съжаление както споменах и малко по-горе имам информация малко по-различна от тази която обявяват.
Второто никъде не съм казал кой е виновен и кой не е - изказах съмнения, но в предишните си постове съм написал, че без доказателства не може да се твърди дали са виновни или невинни, а на нас едва ли някой ще ни покаже каквото и да било.
Мура като почнеш да говориш арабски тогава можеш да твърдиш какви са били показанията на свидетелите със сигурност - до тогава думите на някъква преводачка са “ала - бала”.
С7АЛК3Р - мисля, че се досети защо имам такава позиция ще ползвам ключови думички от написаното от мен до сега - “неблагодарност”, “високомерие”, “тотална липса на уважение” това май стига.
Дзвер по-нагоре спомена доста истини някои от тях не се бях сетил да изкажа в мненията си, но съм съгласен с абсолютно всяка негова дума.
Мура ако “да се интересуваш от процеса” означава да гредаш рекламните клипове “Не сте сами” и БТВ репортерите значи съм се интересувал много малко ;-) . Мура я сподели сега ти как точно си се интересувала от процеса, че ми стана интересно?
Целия процес беше една голяма сапунена оперета от латиноамерикански тип лошото е, че цялата работа беше продуцирана от Българския народ.
Като обобщение - 8 години гледахме манипулации по телевизията, просихме помощ от този и онзи, нагъзихме на “великата джамахирия”, прибраха си наще “медици” и сега следва връчването на Оскари под формата на апартаменти, пари, подарени професии и за всичко пак нагъзват Българския народ.
О, далече съм от идеята да твърдя, че съм от най-запознатите. Но цитирането на мнения от разни форуми на разни хора, които пък изобщо нямат общо с цялата история, е повече от несериозно :)
Пък и не мисля, че позициите на всички тук са особено различни.
Да, не смятам, че Бълария трябваше да отстъпва от позициите си.
Та, доколко съм се интересувала: дотолкова, че да знам, че отначало са задържани 23-ма човека, повечето от които са освободени, че делото е не само срещу нашите, но и срещу няколко човека либийски персонал. Нещо да се е чуло за тях по-късно??
Съвсем скоро след началото на процеса, са направени няколко чужди проверки, при които се е установило, че заразата се е разпространила заради вътрешноболнична инфекция.
В същото време Кадафи обяснява в публичното пространство, че нашите сестри са работели по нареждане на ЦРУ (???). Съвсем честно - този човек страда от параноя или просто се е подигравал с хората.
Знам, че някъде 2 години и половина след началото на делото, самият народен либийски съд ги оправдава - предвид фактът, че не са налични доказателства по обвиненията. Съдът обявява доказателствата като ‘изфабрикувани’, като извадени от контекста свободни разсъждения.
Знам, че делото е прехвърлено в главна прокуратура, откъдето вече се започва циркът: материални искове срещу обвиняемите, продължение на изфабрикуваните доказателства.
А вие случайно да знаете, че всъщност сина на Кадафи ЛИЧНО е заявил за нови случаи на деца, болни от СПИН, след като сестрите са били заразени? Самият той казва, че очевидно това е причинено от небрежност и лоша управа в болницата, а не от съзнателни и целенасочени действия, вследствие на конспирация.
Порових да видя дали го има някъде събрано накуп като инфо:
На 2 април 2003 г. външният министър Соломон Паси обявява, че докладът на професорите Люк Монтание и Виторио Колизи е готов. Изводът на учените е, че заразата се е появила в здравното заведение година преди българите да започнат работа там, както и че причините за епидемията се дължат на вътреболнична инфекция. “Докладът потвърждава българската теза. Оттук нататък чисто юридически въпрос е доколко този доклад ще може да бъде взет като меродавно доказателство и доколко той съответства на понятията за доказателство, възприети от либийската съдебна система”, коментира министър Паси.
Само ще уточня, че Люк Монтание е откривателят на вируса на СПИН. Това е единствената официална експертиза, която изобщо е допусната до либийския съд.
Знам и също, че исканията за финансови обезпечения изведнъж са скочили от 200 000 на дете - до 1 000 000 на дете..
Хубава игра на карти.
Но понеже се интересувате от процеса - предполагам ги знаете тези работки.
27.07.07
10:37
Разбира се, че ги знаме “тези работи”, но не беше ли заведено дело срещу същия този Паси кое би ме накарало в този случай да му вярвам?
Относно исковете всеки сам преценява какви да са исковете - те губят деца!
За конспирация и т.н.т да видя някой да говори?
“Та, доколко съм се интересувала: дотолкова, че да знам, че отначало са задържани 23-ма човека, повечето от които са освободени, че делото е не само срещу нашите, но и срещу няколко човека либийски персонал. Нещо да се е чуло за тях по-късно??”
Ето това твое изречение дава най-пълната картина на това до колко си “запозната” със случая!
1. Между тези 23-ма е имало още Българи не само “наще”.
2. Либийците по случая са задържани, но в последствие са били привлечени като свидетели, но веднага уточнявам на Либийски гражданин никога не е повдигано обвинение по този казус!
3. Да чу се за тях по късно даже и свидетелстваха на същия този процес, то ти знаеш нали си “следила” случая.
Няма какво да коментирам тея така наречени медици имат за защита само хората гледали телевизия и не знаещи конкретни факти и събития.
Да не си помислиш, че се заяждам с тебе - просто оборвам с аргументи изказванията ти и поставям под въпрос компетентното ти мнение.
казано от head_hunter на 27.07.07, 10:37:
Разбира се, че ги знаме “тези работи”, но не беше ли заведено дело срещу същия този Паси кое би ме накарало в този случай да му вярвам?
Относно исковете всеки сам преценява какви да са исковете - те губят деца!
За конспирация и т.н.т да видя някой да говори?“Та, доколко съм се интересувала: дотолкова, че да знам, че отначало са задържани 23-ма човека, повечето от които са освободени, че делото е не само срещу нашите, но и срещу няколко човека либийски персонал. Нещо да се е чуло за тях по-късно??”
Ето това твое изречение дава най-пълната картина на това до колко си “запозната” със случая!
1. Между тези 23-ма е имало още Българи не само “наще”.
2. Либийците по случая са задържани, но в последствие са били привлечени като свидетели, но веднага уточнявам на Либийски гражданин никога не е повдигано обвинение по този казус!
3. Да чу се за тях по късно даже и свидетелстваха на същия този процес, то ти знаеш нали си “следила” случая.
Няма какво да коментирам тея така наречени медици имат за защита само хората гледали телевизия и не знаещи конкретни факти и събития.Да не си помислиш, че се заяждам с тебе - просто оборвам с аргументи изказванията ти и поставям под въпрос компетентното ти мнение.
Въпросчетата ми бяха реторични, радвам се, че все пак си им обърнал внимание - и е хубаво, че допълваш поста ми.
Умишлено споменах либийските задържани - нещо да ти намирисва на пристрастност поведението на съда? Първо това, че първоначалната искана присъда е 10 години затвор за тях. За нашите - директно смъртно наказание. Макар че са обвиняеми по един и същи случай. Та, нещо пак да ти понамирисва и това?
А ти откъде си се информирал ми стана интересно да ти кажа :) Казваш, че не е от медиите - лично ли присъства на делото? ;)
Мисля, че и съм уточнила защо споменах, че е необходимо да имаш поне малко инфо. Не беше по повод на твоята информация, а цитатите от форуми, хаотичните идеи за едва ли не хотелско пребиваване и разни подобни.
А и не видях никаква обосновка сред поста ти ;)
Малко се позамислих над това ти твърдение:
“Между тези 23-ма е имало още Българи не само “наще” - че аз какво съм казала ;) Първоначално са задържани 23 българи. Една част са освободени, нашите хора + д-р Георгиев остават в ареста. Да не би нещо да не е ясно в изречението ми? Коригирам се - видях, че съм написала ‘човека’, а не ‘българи’ конкретно, затова си останал със заблуждението, че включвам и либийците в тази бройка. Защо споменах либийските задържани - виж по-горе в мнението ми ;)
Та :) Не мисля, че има причина да си мерим кой колко знае, споменах липсата на информация по цитираните по-горе причини.
Но основната ми чуденка е: какъв ви е точно проблема с медиците? И защо хора, които реално са потърпевши от цялата ситуация следва да бъдат оплювани?
Мнението беше редактирано от Грахче на 27.07.07 11:24.
27.07.07
11:48
Пак ти казвам на Либийски граждани не са предявявани обвинения следователно няма как да им искат по 10 години ;-)
Източниците на информацията ми изобщо не те засягат, но за задоволяване на любопитството ти - работили са по случая до тук с обясненията за източниците ми на информация!!! Я сега ти ми сподели своите източници на информация - много държа?
Сега за 23-мата задържани не са всичките 23-ма Българи имало е и други националности /освен Либийците за които само ти говориш/ за това съм абсолютно сигурен ако не вярваш направи си сама запитвания по случая. Проблема ми е, че са неблагодарници, мизерници, надути, мислещи се за бог знае какво и, че Българския народ /в Българския народ визирам и себе си защото редовно си плащам данъците/ трябваше да плаща за тяхната алчност и простотий!!!
Реално потърпевшите са заразени деца, а те тези 8 години са си ги заслужили и по други обвинения за които не видях никой да реве “Невинни”, реално потърпевш е и Българския гражданин защото, както газа /ЭGO/@§ - майка му е болна и не е нарушавала никъкви закони, но за нея държавата е мащеха, а за хора обвинени и осъдени се дава всичко ето това имам против тях. Хленчите ми тука - били изхарчили парите за коли и жени арабите ами ок стойте и гледайте наще медици за какво ще харчат като се видя какви са от държанието им ще съм много учуден ако е за благотворителност ;-) .
Не виждам никъде условия при даването на “компенсациите” за какво да бъдат харчени т.е. парите са си тяхни и те решават.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 27.07.07 11:54.
казано от head_hunter на 27.07.07, 11:48:
Обвиняваш ме в пристрастие е хайде стига глупости има хора които ме познават /от форума/ и знаят, че не съм либийски съдия ;-P
Пак ти казвам на Либийски граждани не са предявявани обвинения следователно няма как да им искат по 10 години ;-)
Източниците на информацията ми изобщо не те засягат, но за задоволяване на любопитството ти - работили са по случая до тук с обясненията за източниците ми на информация!!! Я сега ти ми сподели своите източници на информация - много държа?
Сега за 23-мата задържани не са всичките 23-ма Българи имало е и други националности /освен Либийците за които само ти говориш/ за това съм абсолютно сигурен ако не вярваш направи си сама запитвания по случая. Проблема ми е, че са неблагодарници, мизерници, надути, мислещи се за бог знае какво и, че Българския народ /в Българския народ визирам и себе си защото редовно си плащам данъците/ трябваше да плаща за тяхната алчност и простотий!!!
Реално потърпевшите са заразени деца, а те тези 8 години са си ги заслужили и по други обвинения за които не видях никой да реве “Невинни”, реално потърпевш е и Българския гражданин защото, както газа /ЭGO/@§ - майка му е болна и не е нарушавала никъкви закони, но за нея държавата е мащеха, а за хора обвинени и осъдени се дава всичко ето това имам против тях. Хленчите ми тука - били изхарчили парите за коли и жени арабите ами ок стойте и гледайте наще медици за какво ще харчат като се видя какви са от държанието им ще съм много учуден ако е за благотворителност ;-) .
Уф, като те чета, пак си мисля, че разсъждаваме почти еднакво, с тази разлика, че аз не съм склонна да обвинявам. И не мога да разбера откъде идва цялата тази злоба, която се лее от поста ти.
Никъде не съм казала, че в България всичко цъфти, светът е розов и мармотите завиват шоколад.
Да, големите потърпевши са дечицата (които доказано са заразени в периода 1994 - 1997г., почти година преди нашите да започнат работа във въпросната болница). Но потърпевши са и медиците, колкото и да не ти харесва. И ако ТИ беше в тяхната ситуация, дълбоко се съмнявам, че щеше да се чувстваш като победител от Биг Брадър. И ТИ щеше да се чувстваш изоставен от родината си, и ти щеше да мразиш всички. Поразпитай и лежалите в българските лагери. Те са били националисти до мозъка на костите си - да видим какво ще ти кажат и колко любят, тачат и милеят за.. българските политици.
Ситуациите са идентични и имат много общо с психологическата нагласа на индивида.
А по повод на източниците ти ми звучи като: някой е работил по случая, но няма да обясниш, че познат на твой познат, познава журналист, който познава някого, който познава един, който работел по случая и се съмнявал нещо си. Е, мойто е същото като твойто %-P
Мнението беше редактирано от Грахче на 27.07.07 12:08.
27.07.07
12:56
Не източника ми е точно както се изразих - работил по случая и веднага уточнявам не е познат на мой познат и т.н.т, а е информация от първа ръка и съм се изразил достатъчно ясно за това не виждам защо правиш подобни интерпретации?
Злоба не бих казал - яд определено /нали схващаш разликата или да ти обяснявам/!
Не можеш да сравняваш двустаен апартамент с екстри с трудов лагер от типа “Беляне” не е най-меко казано етично към хората които са лежали там и една е психологическата нагласа в мизерията, а съвсем друга в нормални условия /луксозни за който и да е затворник/!
Потърпевши от какво - от собствената си глупост хората масово напускат Либия, а те остават от алчност - ами в такъв случай да пострадали са от собствената си лакомия.
За Българските политици мисля, че усещаш какво ми е мнението - ставаше въпрос за обикновенния Българин от чийто данъци се плащаха адвокати, издръжката им там и екскурзиите на роднините им до Брюксел и Либия /и то не на представител на семейството, а на цялото семейство многократно/, на същия този обикновен гражданин трябваше да кажат едно “Благодаря”!
От това стана ли ти ясно в какво аз ги обвинявам и за да не ме разбереш криво ще кажа пак за пореден път - алчност, неблагодарност, надменност и сродните им.
27.07.07
12:57
Толкова заразени деца - наистина си е трагедия и никой не го отрича. Но най-лесното при една такава трагедия е да се намерят изкупителни жертви. Това си е даже и психологически трик - фокусираш вниманието върху нещо или някой - и вече основния проблем всъщност остава на заден план. Моля ви се, толкова ли е лесно да ви лъжат в лицата, без да се усещате? Защото ако е така - проблемът минава и на българска територия - и то в бъдещ план. Жалко..
Мура,
Това твърдение е пълно с фрази и емоции, но само толкова. За политическо става, виж за исторически анализ - по - скоро не.
Виждам ,че не си запозната с историята и вкарваш невярна логика.
Спин зараза има в Либия още от 80-те години на миналия век.
Масова. Най - вече деца.
Не я занесоха нашите медици там.
Особено ужасяваща по границите с ЧАД, с която между другото Либия води доста дълги войни.
На един от форумите при основаването на Африканския съюз, след като Египет предаде арабската лига(мисля, че форумът беше в Абуджа, Нигерия, през 90-те) Кадафи директно обяви, че СПИН представлява американско биооръжие, което правителството на САЩ пробва на обявени за вражески итерористични държави, включително и народът на Либия.
Така че виновни всъщност никога не са липсвали. Даже официалната версия за този случай беше, че американски тайни служби заразяват либийски деца в болница, каот отмъщение за набедените за либийски атентати в дискотеки и за целта използват местни лекари, помагащи им съзнателно, несзнателно или по принуда.
Версии да искаш.
По - скоро Либия искаше да вдигне шум около Ал Мегархи, отколкото да се оправдава. За никое правителство по света не е било проблем да измисли за пред своите хора тъпи оправдания по засекретен от съда или службите казус.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 27.07.07 13:01.
Не бива да плюем по медиците ни.Едни измъчени хора.Първо говори се че има епидемия още преди сестрите да отидат там.Тогава имаше американско ембарго и на ООН наложено на Либия.Използвани са масово многократно игли и спринцовки заради липсата им.Самолети нямаха право да кацат в Триполи преди отмяната на ембаргото от ООН.
Второ.Какво е правила либийската държава по време на заразяванията?Как е допуснала това бедствие?
Трето.Всеки от вас да знае,че Африка гъмжи от СПИН.В някои тяхни държави има демографска катастрофа.Милиони деца са сираци без родители.И това по данни на ООН.
Четвърто.Никой от либийците не даде убедително доказателства,че сестрите са го извършили.Само голословни обвинения.
Пето.Първо са били 1 или 2 години в полицейски участък или следствен арест.Кгато започва делото и се разшумява може да ги прехвърлят на по-добри условия.Посещават ги наши и западни посланици и арабите искат да се докарат пред Запада колко са обективни и при какви добри условия ги държат.
Шесто.Нека някой ти издаде смъртна присъда и после я потвърждава многократно.Ако ще в царски палати да живееш ще ти е все тая докато чакаш екзекуцията.Либийците имат голям интерес сестрите да изглеждат колкото може по-добре.
Седмо.Това,че сестрите ще съдят държавата ни го пуснаха първо медиите.Следих първите пресконференции.Те подпитваха:А ще съдите ли държавата?Ще я съдите ли?Някои медии като БТВ и Дарик търсят само сензациите.Те измислиха кампанията”Не сте сами”и налгаха безцеремонно и безпардонно на хората да носят лентички с надписа.За да качат своя рейтинг и да ни манипулират.После същите взеха да насъскват една част от българския народ срещу друга негова част.Вероятно изпълняват нечия поръчка.
Не можем да сравняваме българи лежали в арабски затвори със едни смъртници.Нека всеки от вас признае,не знаехме коя сутрин ще ги обесят/разстрелят.Никой не очакваше да обесят Саддам Хюсеин,ама стана нали?
28.07.07
10:20
Обесването на Саддам и необесването на медиците само доказва, че Либия е по - правова държава от САЩ.
Нищо повече.
И предлагам, хайде да спрем да обсъждаме фактите по делото, по простата причина, че не сме достатъчно компетентни за да дадем оценка.
В случай, че има манипулирана и предизвикана зараза, са намесени тайните служби на запада.
В случай че няма, най - вероятно са намесени тайните служби на Кадафи с хитър опит да повлияят съдбата на мегархи и да с иго върнат на САЩ за близо 3-те милирда долара, които те им задигнаха като откуп за Мегархи без да го върнат.
И в двата случая има намесени тайни служби.
Допускам, че вашата информация не е от тайните служби, а от вестниците.
НАли не допускате, че тайните служби лесно допускат вестниците да разконспирират истинските им мотиви?
Как тогава аджеба разчитате на факти по делото и на експертизи и заключавате вина и невинност?
Има си компетентни органи за целта.
Ако аз бях президент Първанов нямаше да ги помилвам.
Щях да предизвикам ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ПРОЦЕСА. Дори ако трябва и пред комисия от НС.
И ако действително ИМА достатъчно доказателства, че са невинни, да ги ОНЕВИНЯ. Не да ги ПОМИЛВАМ.
ПОМИЛВАНЕТО е за ПРЕСТЪПНИЦИ.
ОНЕВИНЯВАНЕТО е за НЕВИННИ.
Явно обаче най - малкото е, че българската страна смята, че НЯМА достатъчно правни основания да защити невинността им. Защото можеше да опита. Член сме на доста международни структури, има международни съдилища, има и национални, можеше да се касира присъдата.
Станалото - станало.
Не държа много много да ги гледам обаче тея измъчените и нещастните.
Пак казвам, че арестуваните българи в чужбина са хиляди, много от тях са просто дискриминирани и не могат да разчитат на българската страна даже адвокат, който да им говори на родния език да им прати. Тук изхарчихме милиони долари за нещо доста съмнително. Както и да е. То и управлението ни е съмнително и вероятно няма да издържи следващите избори, ама кел файда? Ако искат, на всеки медик да дадат по 1 млрд. долара.
БТВ. може ли една молбица?
Хайде всеки от вас, който защитава медиците, да впише простичко, лично той(не мама и тате или гаджето от негово име) плаща ли данъци? За ДОД, земя, имот, за смет, за път, за кола и т.н.?
Аз плащам. Всички горепосочени.
Да си направим сметката кой е за и кой против и на каква база.
Либия може да си е правова държава по принцип.Но не за всичко очевидно.Явно е,тук се намесват политически фактори и интереси.А кои са те?Не е известно в Либия да има многопартийна система и опозиционни политици.Върховен лидер е Кадафи.Известен е в целия свят със своя своенравен характер и непредвидимост на действията и речите.Нашите бивши комунистически лидери(Живков у нас и Леонид Брежнев в СССР навремето) са имали едни трудни отношения с Кадафи поради неговия труден и тежък характер.
Аз лично не бих поверил в неговите ръце дори едно малко невинно детенце.Той просто е непредсказуем.При все,че е добър политик и държавник за Либия.
Каквато и да е правовата система на САЩ,то поне има много строг регламент.Извършваш това,получваваш толкова и толкова на топло.А не като в родното ни БеГе.
Може по света да има много наши в пандиза,но дай да не сравняваме криминалите с другите обвинени.
За случая със заподозрения Меграхи си прав.Той е заподозрян,че слага бомба в самолета на ПАНАМ през 1988 година.Взвривен е през 1988 година над Локърби-Великобритания и загиват стотици невинни хора от най-малки деца до старци.Меграхи е предаден на англичаните след международен натиск и ембарго на ООН.Осъден,а за семействата на загиналите американците искат голяма сума.Кадафи иска да си върне парите и затворника Меграхи.Задържа медиците ни.Само,че нашите сестри не са слагали бомби в либийски самолети,автобуси и кораби.Тогава не бяхме и в НАТО и ЕС.Точно тук е и неадекватното поведение на Кадафи.В съседна Румъния имаше пандемия от СПИН преди 5-6 години,но на никой от комшиите и през ум не е минало да обвинява нас за това.Цяла Африка е пламнала от СПИН.Говори се и за Русия.
Българските медици са били напълно изолирани в първите години,без достъп до адвокат и правна защита.
ИМА НЕЩА ПО ВАЖНИ ОТ ПАРИТЕ,които сме похарчили по делото.Можеше да дадем и 1-2 милиарда.Защото това което стана е ШАМАР в лицето на нацията,на цяла България.Тоест на всички нас.И ние трябва да имаме едно чувство за национално достойнство.Защото който не уважава сам себе си,никой не го уважава.Със всичките тежки последици от това.
Мобилтел е една частна компания.Няма лошо,че е направила дарението.Даже е похвално.На мен и милион да ми дадат не могат да ми компенсират
тия 10 години в затвора.Тия 10 златни години.Щото на 40 един човек е все още млад,а на 50 е дошла старостта му.Тия хора са имали своите семейства,деца и внуци.Все едно си 10 години в една дълбока кома.Събуждаш се и нищо не е същото.И живота ти е минал.
Има си точно определена процедура в конституцията на България.На какво има право един президент на републиката.Пък бил той и Първанов.Те вече са осъдени,той няма право да оспорва решението на съда.Има само правото да ги помилва,което и прави.
ИМА НЕЩА ПО ВАЖНИ ОТ ПАРИТЕ,които сме похарчили по делото.Можеше да дадем и 1-2 милиарда.Защото това което стана е ШАМАР в лицето на нацията,на цяла България.Тоест на всички нас.И ние трябва да имаме едно чувство за национално достойнство.Защото който не уважава сам себе си,никой не го уважава.Със всичките тежки последици от това.
Ами, това е и моето мнение. Не заради хубавите очи или ангелските крила на медиците, а заради Нас трябва да я бутаме тази история.
Колкото до адекватността на нашите политици в цялата тази ситуация...това е друга тема.
А пък пари, грешни пари..в тая държава се дават с много, мнооого милиони. Делото в Либия е просто капка в морето.
Мнението беше редактирано от 6th на 28.07.07 11:53.
28.07.07
11:55
казано от С7АЛК3Р на 28.07.07, 11:51:
Ами, това е и моето мнение. Не заради хубавите очи или ангелските крила на медиците, а заради Нас трябва да я бутаме тази история.
Колкото до адекватността на нашите политици в цялата тази ситуация...това е друга тема.А пък пари, грешни пари..в тая държава се дават с много, мнооого милиони. Делото в Либия е просто капка в морето.
От толкова “трупане” на престиж накрая да умрем от глад и мизерия....
За престижа на една нация трява да се мисли, когато тя не е гладно, боса и гола.
28.07.07
12:29
Всъщност не е точно така случая с Мегархи, Миро.
Мегархи и колегата му са били на остров Малта служебни лица на Кадафи по това време.
Самолетът се взривява над Шотландия с куфар - бомба.
Според официалният доклад куфарът идва от Малта с поне една смяна на полета! САМ! Мегархи и другия от Малта не са излитали, и куфарът нийде не е бил проверен.
Двамата са осъдени по показанията на продавач в Малта, ако не се лъжа с почти 90%-на слепота, от който те купили някакъв шал или такава дреха. Това е основната “улика” срещу тях. Смята се, че в дрехата завили бомбата, като не е ясно как точно са идентифицирали завилата бомбата дреха, слд като бомбата, а подир нея и самолета с пътниците са гръмнали и защо точно е трябвало да завиват бомбата на място....
Няма друго доказателство.
Като цяло, здрво безумна теория. Тя има и продължение: в момента прокурорът по делото заявява “Не съм абсолютно уверен в невинността на Мегархи”. Прави си изводите.
Роднините на жертвите пък са започнали собствено разследване и смятат, че атаката е от сирийските тайн ислужби, а не от Либия.
В тея години Сирия е в Арабската лига, воюва със САЩ, Британия, Израел и т.н.
Почти веднага след случая Сирия се измята от арабския съюзи дори дава военна подкрепа на САЩ в първите кампании срещу Саддам, най - големият им защитник. Защо?
В момента Сирия пък пак е срещу съюзниците си” - САЩ. Не удържа дълго.
Либия еше голям стожер на арабската лига. След като някои държави направиха американски васалитет, Сирия и Египет предадоха лигата, Кадафи по - скоро я презира и оттам идва митът за своенравното и арогантно поведение - той демонстрира почит към това, което е била лигата, но презрение към сегашното й състояние и решенияа й. Пуши лули на официални заседания, обръща си подметките - кръвна обида за истинските араби. Но той създава по подобие на ЕС африкански съюз. ой дружи с всички африкански лидери, символ на независимостта на Африка, вкл. и с покойният вече Мандела - един от най - добрите му приятели.
След като Либия е обвинена, Кадафи отказва да предаде двамата си служители на “справедлив” съд. Почва се с ембарго. Следват бомбардировки. В края на краищата при Кадафи идва Мандела и го убеждава, че е по - добре да жертва двамата, отколкото цяла Либия във война срещу САЩ за да за защити хората си. Мисля, че там са и известните думи на Мандела “Време е светът да се вземе в ръце и да попречи на САЩ да се правят на световен полицай”. Кадафи дава съгласие за екстрадация.
Съдът ги осъжда за тероризъм, мисля на смъртно наказание, но то не може д се ипълни. Кадафи иска да лежат в Либия, не му разрешават, иска обжалване, не му разрешават. Иска международен трибунал, не му разрешават. Даже и присъствие на либийски защитници май не му разрешават, заради войната или нещо такова. В последствие единият е освободен, уж че помагал несъзнателно или нещо такова, Мегархи остава.
Либия влиза в преговори със САЩ, за да го откупи.
За 400-те пострадали семейства му искат по 10 милиона долара.
Сключват договор, за поетапно плащане на парите и промяна в отношенията.
САЩ и Британия снемат ембаргото над Либия. Кадафи плаща 400х4 млн. долара на семейство.
САЩ и Британия свалят Либия от списъка с терористични държави и подновяват дипломатически отношения. Кадафи плаща 400х4 млн. долара.
САЩ и Британия тказват да изпълнят частта с освобождаването и не връщат парите на Кадафи. Той полудявва - в края на краищата да с ивърне човека е била основната му цел.....
Обвиннието срещу сестрите в Либия май е по - малко абсурдно от обвинението срещу Мегархи.
Не виждам с какво обвинението, че заразяваш деца със спин да е по - малко криминално от това, че си накрал куфар с омба да пътува сам наляво - надясно по самолетите, че и си го взривил точно, когато е трябвало.
А историята има доста сходства .С разликата, че след толкоз години и да върнат Мегархи, все тая ,а той вероятно е наистина измъчван и е прекарал труден живот.
Сталкер, че е петно случката, петно е. Но то вече ни е изс*ано на лицето. Независимо дали ще отричаме до край или ще се съгласим с вината на лекарите и ще се дистанцираме, съмнението за българска връзка остава. Не виждам с какво милионите долари компенсации към медиците ще неутрализират съмненията в България. Така че идеята “и го*но да е, да го забършем” отнесена към компнсации малко е туширана от въпроса “Ама ние всъщност го*ното ли бършем, или пак се бършат в нас?”
Така че не бързай с изводите кой крив, кой прав, кой има вина и кой няма.
Ние нищо не знаем.
предлагам ида спрем с тая глупава тема. Няма да я заключвам засега.
Значи много добре го каза С7АЛКЗР.Не мога да го формулирам по-добре от него.Едвали медиците ни са ангели.Нямах нищо против да ги осъдят за алкохолизъм там.Или за разврат,содомия и т.н.Пак с условието обвиненията да са доказани,а не изсмукани от пръстите.В тоя случай това е частен проблем.Осъдени са и лежат в затвор за криминални деяния.Само може да помолим да не са при съвсем нечовешки условия.Обаче тия обвинения,главните срещу тях са фактически за извършени престъпления срещу човечеството.Имало е такава правна категория след Втората световна война.Имаше обвинения,че са замесени нашите тайни служби и нашата държава.Цялата.Саботажи по поръчка на Израел,враг на арабите и МОСАД тайните му служби.Действително от 1990 до 1999 година се сближавахме с Израел.Техен премиер идва 2-3 пъти и нищо повече.След ареста на медиците замразихме отношенията с Израел и се напълнихме с араби.
Пари в тая държава се дават за какво ли не.През 2-3 месеца сменят депутатските мерцедеси,посещения в Австралия и Южна Америка и какво ли не.
През 1982-1986 година в Италия се е гледал процеса срещу Сергей Антонов.”Въоръжил” турчина Али Агджа да убие папата.Той го накарал и плана му съставил.Освободиха Антонов след 3 години в затвора като човешка руина по “липса на доказателства” уж.Оттогава до влизането ни в Евросъюза всички западняци са враждебно настроени към България.”А-а-а вие дето стреляхте по папата”.След това цялата ни оръжейна търговия за милиарди долари(по цени от 80-те години)рухна по целия свят.Никой не искаше да си има работа с нас,всички страняха сякаш сме чумави.От положителен търговския баланс стана отрицателен.Натрупаха се дългове.Дойде икономическа криза и едва не умряхме от глад и мизерия както казва Huskarl.Само,че първо загубихме престиж.После дойде изолацията и кризата,а не обратното.Бяхме на път да тръгнем наистина гладни,боси и голи.
След 20 години се призна,че не сме замесени в атентата.Бития-бит,Е****я—е**н.
Това ако станеше с Турция от либийското посолство нямаше камък върху камък да остане.
За да не пиша втори отговор допълвам предишния.Нямам пълната информация за Меграхи.Обаче.Говореше се ако не се лъжа че тия агенти са били регистрирани за полета,а не са се качили на самолета.Много странно.После същите лица при опит да ги арестуват,бягат в Либия.Може да е Меграхи,може и да не е.Обаче бягат в Либия.Янките искат да им предадат тия лица.Либийците предават тоя Меграхи и другия.
Не манипулирай хората!Никой не е обещавал на Кадафи,че ще му върнат човека.Какъв е смисъла да искат пари за загиналите щом освобождават главния заподозрян?Условието е махаме емабаргото като го предадете и платите на семействата.Тоест свалят ембаргото,а той остава в затвора.В Англия няма смъртни присъди от 1966-68 година.
Абсолютно неприемливо е да задържат нашите сестри.Щото и ония били невинни ,ама и другите също де.Просто си го избий това от главата.Не може да се прави как беше израза “танто за кукуригу”.Иначе мога да задърпам първия срещнат на улицата и го обвиня във всички смъртни грехове.Тия неща в 21-я век не могат да стават и ние не сме маймуни за разиграване.Добре е господин Кадафи да го знае
Мнението беше редактирано от Миро на 28.07.07 13:12.
Huskarl - не престиж, а достойнство и чест.
Може би е отживелица, но все пак..
Дзвер - личното ми мнение е, че купуването на свободата на някого, който смятаме за невинен, не е правилно. Не заради сумата, а заради принципа.
28.07.07
17:04
Не е вярно това, Миро.
Условието за опадане на ембаргото, е, както казах, изпълнено след първият милиард и половина.
След ворият се изпълнява възстановяване на дипломатическите отношения.
На третия “тур” е трябвало да освободят Мегархи!
Естествено, това не е обявено като “Точка 3: Шъ гу пускъми даси ходи!”, а примерно като приемане от двете държави на меморандум за екстрадиране на осъдени и излежаващи присъдите си лица в другата държава към държавата, на която лицето е гражданин!
Мисля, че дискусията позагуби смисъл и тема. Няма файда от такива политически дискусии тук.
28.07.07
18:00
Еми като сте такива националисти хайде на война,аз съм за,щом ще ни правят на глупаци целия народ,ще държат наши сънародници както казвате вие без никакви доказателства и ще ги съдят,целия свят не е съгласен,а защо нашия народ да е,той е потърпевш и страда от това.
Кажете ми една разумна причина след като тия си правят каквото си искат с нашите хора без доказателства да не направим война.Една причина,която спира правителството да обяви война на Либия.Абе тия ли калитари ще ми се репчат,мангали мръсни и прогнили.Не обявяваме война,защото и ние не сме сигурни във тяхната невинност,както каза Дзвер най-малкото трябваше да ги оневиним,а ние ги помилваме като престъпници,все едно даваме амнистия на затворници.Така,че хайде щом сте толкова отворени да правим война,пак казвам ако медиците бяха американци,Кадафи вече да е обесен,а половината либия да е равна със земята.Абе как ония все си намират за какво да воюват,а ние с такива причини в които сме абсолютно “сигурни”.Във 21 век сме ма америка си ги чегари по всяко време не зависимо от века,тия им не пука в кой век са,бият си ги без някакви видими причини,а ние като сме толкова сигурни нищо не правим.Аре вадете прашките от килера.
Мнението беше редактирано от qk_bik на 28.07.07 18:02.
28.07.07
18:17
казано от qk_bik на 28.07.07, 18:00:
Еми като сте такива националисти хайде на война,аз съм за,щом ще ни правят на глупаци целия народ,ще държат наши сънародници както казвате вие без никакви доказателства и ще ги съдят,целия свят не е съгласен,а защо нашия народ да е,той е потърпевш и страда от това.
Кажете ми една разумна причина след като тия си правят каквото си искат с нашите хора без доказателства да не направим война.Една причина,която спира правителството да обяви война на Либия.Абе тия ли калитари ще ми се репчат,мангали мръсни и прогнили.Не обявяваме война,защото и ние не сме сигурни във тяхната невинност,както каза Дзвер най-малкото трябваше да ги оневиним,а ние ги помилваме като престъпници,все едно даваме амнистия на затворници.Така,че хайде щом сте толкова отворени да правим война,пак казвам ако медиците бяха американци,Кадафи вече да е обесен,а половината либия да е равна със земята.Абе как ония все си намират за какво да воюват,а ние с такива причини в които сме абсолютно “сигурни”.Във 21 век сме ма америка си ги чегари по всяко време не зависимо от века,тия им не пука в кой век са,бият си ги без някакви видими причини,а ние като сме толкова сигурни нищо не правим.Аре вадете прашките от килера.
Причина номер 1 да няма война с Либия:
НЯМАМЕ АРМИЯ! Нямаме и читава техника, морала на “войската” ни е много зле, подготовката ние е много зле, нямаме и финансов ресурс да водим война.... само един Господ знае колко ние е читаво и командването, пълна липса на боен опит.Нямаме флот, а той ще ни трябва. Авиация почти нямаме, имаме едни Мигулеви, ама те са за repair and update.
Политически причини да няма война с Либия:
Кой ще ни остави? Либия страна износител на нефт (те са във топ 10, ако не се лъжа( лъжа се в топ 15 е)) тези нефтени находища се обработват от корпоразции, никой няма да остави една “дупка на кавала” да сее смут и несигурност във световната икономика (вдигането на цените на нефта). България няма собствена външна политика, това малко хора го осъзнават. ООН няма да ни разреши, а ние не сме САЩ да имаме възможноста да не се съобразяваме с него...
Много важна причина да няма война с Либия:
След подобен конфликт най-много да се върнем обратно в каменната ера... а тъкмо минахме в бронзовата...
Още: народа много се съмнявам да подкрепи такива бойни действия...
Мнението беше редактирано от Йосиф В. Сталин на 28.07.07 18:25.
Много мразите арабите без да знаете нищо за тях. А не дай Боже война срещу тях !
28.07.07
18:21
казано от topDevil на 28.07.07, 18:19:
Много мразите арабите без да знаете нищо за тях. А не дай Боже война срещу тях !
И аз съм забелязъл такова нещо.... ама това се дължи на облъчването от медийте... и здравите лъжи и демагогия на някои самозабравили се държави с претенции за световно господство..
Дзвер,не съм чувал за такова споразумение.И американците не биха го приели.Извинявай,събра ми очите като четах че сирийците са напуснали арабската лига или са я предали.Не си наясно с много неща.Сирия никога не е била съюзник на САЩ.Точно обратното.Винаги е била враг номер едно за Израел и САЩ.Покойният президент Хафез ел Асад беше най-твърдолинейния арбски националист и защитник на арабската кауза.Саддам беше черната овца за арабите,не прави прибързани заключения.С Кадафи самите араби не се разбират никак.Нищо лошо не мога да кажа за него.Има представителна външност,добър дипломат,умее да се пазари,прави всичко за страната си.Той е много религиозен,но не е фанатик и фундаменталист.Умерен е.Много е находчив и съобразителен.Интелигентен човек е.
Но защо точно срещу България?Колко палестински араби сме хранили,обучили в наши университети,колко оръжие за тях сме изнесли,колко сме ги подкрепяли.Ти просто идея си нямаш.И сега черна неблагодарност от приятеля на Живков.Нямам нищо против да осъдеха медиците за реално извършени престъпления.Ама извинявай няма никакви реални доказателства.Някой си признал нещо си.Тук разни лапета на 12-13 години искат съвети.Имат-нямат 40-50 кг.И аз да им забия два шамара ще признаят всичко каквото поискам.Може,че са убили баща си.Нищо че е жив и здрав.Или съм с фигурата на Йода,всеки ще признае каквото му кажа.
Кадафи е прав за нещо съвсем друго.Той няма никакъв личен интерес от атентата в Локърби.Беше наш добър съюзник.Изпълняваше нашите мръсни поръчки.На нашите източноевропейски държави.Имаше студена война.Изтока и Запада си правеха много мръсни номера.Имаше насилие атентати,убийства и от двете страни.Просто времето беше такова.Америка казваше,че системата и е най-добрата в света.Русия(СССР)казваше същото за себе си.Малките държави в Азия и Африка бяха марионетки на великите сили.Ние ги карахме да вършат атентати,западняците правеха същото.Едва ли Кадафи е виновен за Студената война.Правил е всичко за да ни угоди и да има политически и оръжеен чадър над Либия.
29.07.07
07:06
Човек, много взе да демагогстваш нещо. Все повече отиваш на празни приказки и никакво вслушване в това, което ти се говори.
По време на операция “Пустинна буря” през 1991 г. Арабската лига не подкрепи операцията. Йордания, Иран, Ливан, Либия не застанаха зад САЩ.
Какво направи Сирия?
1. Даде свободен коридор на съюзниците, демек на САЩ.
2. Изпрати СВОИ ВОЙСКИ срещу Ирак.
Ако туй не е предателство, здраве му кажи. Или може би ти имаш някакво поредно социално - психологическо феноменално обяснение на този проблем? Този случай остана сам и изолиран. Сирия пак се обърна срещу американо - израелската политика в региона след това, но този случай бих казал че се запомни и че мааалко случайно съвпадна с големите дандании около делата на Мегархи.
Така че ако очите вече не са ти се събрали окончателно, попрочети историята, поотдалечи си очите, пък и защо да не ги поотвориш малко.
Но това са странични неща, встрани от темата.
Факт е, че сирийците недолюбват Саддам, факт е обаче, че за евреите той беше най - голямата икономическа и военна заплаха ,а за Сирия Израел е най - страшният враг.
Факт е и предателството. И за мен поведението на Кадафи спрямо лигата ако не е нещо, което аз бих направил, то е поне нещо, което разбирам. ОАД, Оман, Кувейт и много други са американски колонии, Сирия и Египет доказаха, че на тях не може да се разчита.
Не е ясно дали е срещу България, или България е срещу него, братко. Пак ти го казвам. Не съм убеден в невинността ни. И ако не виждам смислен мотив(а явно и ти не виждаш, ако си четеш това, което пишеш) Либия, която много пъти ни е помагала да къса отношенията си с България, то виждам ясен мотив защо САЩ имат интерес България и Либия да са в конфликт. Кадафи е следващият на щика! Огромна петролна държава, разбунва ОПЕК, която американците се опитват да монополизират - той се кооперира с Нигеря и бута даже южноамерикански държави вътре! Бил е във война и с Израел, и с Британия, и със САЩ. Един от стълбовете на арабската независимост, име като това на Арафат за арабите. Нищо не е случайно .Престанете да говорите глупости! Оправдание си търсел. Струва ми се че въобще не разсъждавате. Всяка държава, която иска да потърси оправдание за собствената си немарливост и заразяването на деца поради свинщина ще се старае да потули историята и да обвини някакви призрачни организации и лица(Осама Бен Ладен, Ал Кайда и т.н.) а не да я въздига до нивото на международен скандал. Хипотезата ви е недоосмислена.
И стига сте се хващали за думите на якия бик. Човекът ви каза че като сте много отворени и држите на правата си, щ не тръгнете на война, щом всичко е в наша полза и ние сме правите. Вие пък излязохта пацифисти, оплюхте го, оплюхте войната. Не знам какво е това. Нихилизъм? Отричане на всичко? Човекът се опита да ви покаже колко са безумни самонадъхванките ви, вие и това не разбрахте!
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 29.07.07 07:12.
29.07.07
14:30
Цялото правителство е корумпирано-жалки картинки,путки и мазньовци-ей тва е,страх ги е и за тва лижат задниците на всяка страна-за това целия свят ни мисли за отрепки и смешници-не може да си опраиме жалката държава вече почти 20 години след края на комунизма-Германия за два пъти по малко време си издигна цялата страна от нищото след 45та година.Майка им мръсна на всички двулични копелета,за всичко се плаща един ден!Ква Либия като ние дори себе си не може да опраим-съсипахме цялата инфраструктура на страната,по черноморието вече има такъв отлив на туристи че след 5 години няма никой да идва,сичко се превърна в бетон,и същите копеленца оставят мутрите да си строят хотелчетата на плажа и по парковете,а същевремнно рутят смело колибите на бездомниците за да симулират някаква активност-майка ви стара ей копелета,трябва да дойде някой с твърда ръка да ви изрине всичките,но и това някой ден ще стане.
Няма смисъл да се обсъжда тая тема повече,така или иначе нищо няма да се промени.
Не знаех,че дзвер е отговорил.Наистина с теб тоя разговор е безпредметен.Не познаваш добре нещата,даже никак.Но имаш самомнение.Ако си в студентски град до някакви араби и иракчани им кажи че са слънчасали.Ако те ти внушават това.Прочети го сто пъти и го запомни:арабите имат трима герои-Гамал Абдел Насър(египтянин),Хафез ел Асад(сириец) и палестинеца Ясер Арафат.Първите двама са направили толкова много за арабите,колкото никой друг никога.Хафез Асад води толкова войни срещу Израел.Ти хабер си нямаш мой човек.До ден днешен сирийските голански възвишения са в Израел.През септемврийската война от 1973 година от сирийския град Кунейтра не остана камък върху камък.Сирия е дала толкова жертви за арабската кауза колкото никоя друга.При Асад в Сирия работеха хиляди българи.Никога нямаше инциденти като с Либия.Хюсеин ми беше симпатичен,но се оказа един тъпак и тиквеник.В 1980г. нахлу в Иран въпреки нашите съвети.Води изтощителна война до 1988г.Въоръжаваха го Америка и Франция и въобще Запада.Той никога не е нападал Израел или защитавал арабите.На 2 август 1990г. светкавично окупира суверенен Кувейт.Това не може да го приеме никоя държава и ООН.И Кувейт е арабска страна.Пишеш глупости и се излагаш пред хората.На тоя тъпак Хюсеин му дадоха време да се изтегли.”Пустинна буря започна едва през януари-февруари 1991год.Не го направи и да се сърди сам на себе си.Дигнаха му мерника,може и много да е знаел за тайни операции на Запада.Той е един тиквеник,но беше добре с нас.Идвал е в София няколко пъти.Никога сме нямали проблем с него.Не говори срещу Насър и Сирия пред араби.Щото не знаеш какво може да ти се случи.И ще са прави.
За арабите сме изнасяли не само оръжие,но и промишлени стоки и цели заводи,храни,агнешко и т.н.У нас по магазините нямаше агнешко.Отиваше с кораби за арабите.Слава богу че не си външен министър.Тъй ще я оплескаш.
Индахеад или там който си.Тая страна(България)си има закони и конституция.И трябва да се спазват от всички.В законите е предвидена процедура за изразяване на мнение.А това са изборите.Германците бачкат здраво,не си чешат езиците като нас.Винаги се защитават помежду си.Не може ти да защитаваш чуждите.Даже като не са прави.И искаш тая страна да върви.Просто няма как да стане.Тая силна икономика на Германия и Америка не е паднала от небето.Тя първо е в мозъка на хората там.Оправете си обърканите мозъци и странните объркани разсъждения за да не тъпче България на едно място.Вие сте ни като воденичен камък на шията и ни влачите към дъното.Заради такива като вас ни тъпче всеки който иска