28.07.07
15:04
Значи първия ми въпрос е кой е по-добрия вариант - велоаргометър или тичане?
Аз правя кардиото (велоаргометър) в нетренировъчен ден по 30 мин, сутрин на гладно, като преди това съм изпил 2 таблетки Л-карнитин и 2 фетбърнър. Прочетох в една тема, че е добре и в тренировъчевн ден да се прави по 20-30 мин веднага след тренировката! Ще се загуби ли повече мускулна маса така и дали е добър вариант? А протеина веднага след тренировката или след кардиото трябва да се изпие?
“Велоаргометър или тичане”-и двете са добри.Ти си избери.За да не ти омръзва ги сменяй отвреме на време.
Аз знам ,че ако правиш кардио до 15 мин (най-много) след силовата тренировка не се гори мускул.
Протеинът се пие след завършване на цялата тренировка (силова, кардио, силова +кардио).
Мнението беше редактирано от Zlatina на 28.07.07 16:16.
Тичане без съмнение, при него участва т.н. ефект на гравитацията т.е. ти не се движиш просто напред а подскачаш нагоре - надалу при което движението на кръвта е по - различно и кардиото е по - интензивно.
Тичане до 30 минути а относно л-карнитина и фетбърнарите и представа си нямам !
А относно тичането - чувал съм за редуване на спокойно бягане и спринт? Нещо да знаете? И когато го правя сутрин на гладно с каква продължителнсот трябва да бъде?
28.07.07
20:49
http://www.bb-team.org/articles/comments/1408/ Прочети това и ще разбереш