28.07.07
20:28
Така през тази една година минах през какво ли не : )Диети,сплитове сякви. Сега съм решил вече да започвам да тренирам два пути мускулна група в седмица.До сега тренирах всичко по 1 път в седмицата.Значи обаче няма как да стане тази работа и си го измислих така: 1-вия ден да тренирам едната половина на тялото втория другата.3тия ден като 1 вия.А 4 тия като втория.Малко по различни упражнения ето я като цяло какво измъдрих.Тренирам понеделник,сряда,петък и събота.
Понеделник-гърди,ръце,
лег(щанга)-3х6,8
полулег(щанга)-3х6,8
флайс-3х6,8
Бицепс:Бицепсово сгъване с щанга-3х6,8
концентрично-3х8
трицепс-френско3х6,8
скрипец-3х8
Сряда-гръб,рамо,трапец
гръб:тяга,чукове,скрипец (с широк или тесен хват ?)-3х6,8
рамо:арнолд преса,встарни - 3 х6,8 и трапец
петъка и суботата са както разбрахте сущите обаче упражненията ги сменям така
лег и полулег с думбели ги права,флайса -пек-дек.
бицепсово сгъване с щанга го заменям с думбле и концентричното си остава.Френското за трицепс остава и кик-бек на менстото на скрипеца.
за гръб-тряга остава,чукове земеням с гребане с думбел скрипеца с набирания(ма вие кажете какъв хват)
арнолд преса заменям с обикновенна пред врат ,встрани остава и трапеца с щанга ако предишния ден съм го правил с думбели.Това е като цяло Дано сте ме разбрали защото много лошо го обясних.Надявам се:) Мерси предварително.И честитиа ми годишнина.
П.С. на 15 съм 84кг 180 см
28.07.07
22:45
Аз освен претренирване друго не виждам :) Може да зачестиш тренировките, като си даваш по малка почивка или да размениш дните, да добавиш нови упражнения, да спреш за малко другите упражнения, но не и такова натоварване. Ако вземаш нещо, тогава може, но иначе е много тежка програмата :)
казано от northshore` на 28.07.07, 22:45:
Аз освен претренирване друго не виждам :) Може да зачестиш тренировките, като си даваш по малка почивка или да размениш дните, да добавиш нови упражнения, да спреш за малко другите упражнения, но не и такова натоварване. Ако вземаш нещо, тогава може, но иначе е много тежка програмата :)
така е .Аз обаче не видях крака да правиш.Краката , гърдите , гърба и ръцете ги прави един път в седмицата.Няма смисъл да ги повтаряш
29.07.07
09:40
краката са мноо важни
29.07.07
09:42
Да, големите МГ по 1 път седмично, но рамото може и по 2 пъти. Примерно с гърдите да правиш упр за предно и средно рамо, а с гърба задно и накрая един отделен ден за 30 мин да си направиш 1 тренировка на рамото (само на него). Възстановяването трябва да ти е на 100% !
Ако искаш да тренираш мускулните групи по 2 пъти седмично направи така, тренирай понеделник-вторник-четвъртък-петък като тренираш по система с два сплита А1-А2 И Б1-Б2.Понеделника ти е А1 тренираш половината мускулни групи, вторника ти е А2 тренираш другата половина, четвъртъка тренираш мускулните групи от понеделника но с други упражнения това ти е Б1 и петъка тренираш групите от вторника но с други упражнения това ти е Б2.Така удряш мускулите често и с различни упражнения, прави по 2-3 упражнения на мускулна група за деня.Ако правиш тежки упражнения като клек или тяга в някоя А-тренировка, премести другото тежко упражнение в Б-тренировките за да има тялото време да се възстанови.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 29.07.07 11:46.