Ръце

18.07.07
09:10

Здравейте!Обръщам се към вас,защото вече няколко месеца имам застой в ръцете(тренирам ги в суперсерии,три упр.по 4 серии).Да намаля сериите,да махна суперсериите , или нещо друго  :-)

18.07.07
10:09

Спри да ги тренираш за 2-3 седмици и пак почвай.

29.07.07
12:05

казано от hilkata на 18.07.07, 09:10:

Здравейте!Обръщам се към вас,защото вече няколко месеца имам застой в ръцете(тренирам ги в суперсерии,три упр.по 4 серии).Да намаля сериите,да махна суперсериите , или нещо друго  :-)

попринцип едно от качествата на супер сериите е да спре застоя , но в твоя случай незнам.Може би наистина трябва да си починеш и да започнеш по обновена програма

29.07.07
16:53

дроп серии

29.07.07
17:41

здрасти и аз имах такъв застой миналата година , и направих това което казаха предните двама потребителя - спрях да тренирам ръцете за 3 седмици и почнах по нова програма с нови упражнения и вмъкнах нещо което и до сега го използвам и има НЕВЕРОЯТЕН напредък , говоря за дроп серий със супер леки тежести , ако направя една проста сметка от тогава до сега ръцете ми драпнаха с повече от 3 см. ............ успех  :coolsmile:

29.07.07
18:05

Я кажи кво представляват тия дроп серии

30.07.07
08:17

Претренирал си бате. Суперсерии няколко месеца са прекалено много.

30.07.07
11:07

Тренирай ги отделно и ги тренирай преди големите мускулни групи, подбора на упражненията е много важен за трицепса основни са изтласкване от лег тесен хват и френско от лег с пълен диапазон за бицепса сгъване с прав лост и някакво бицепсово сгъване с дъмбели.Изтласкването с тесен хват и сгъването с прав лост може да ги комбинираш с рест-пауз техника - пример правиш колкото можеш повторения на тесния хват оставяш лоста на поставката поемаш си дълбоко и бавно 10-12 пъти дъх и пак правиш няколко повторения и още веднъж го повтаряш това има много голям ефект тази техника.

30.07.07
15:54

казано от Alkorin на 30.07.07, 11:07:

Тренирай ги отделно и ги тренирай преди големите мускулни групи, подбора на упражненията е много важен за трицепса основни са изтласкване от лег тесен хват и френско от лег с пълен диапазон за бицепса сгъване с прав лост и някакво бицепсово сгъване с дъмбели.Изтласкването с тесен хват и сгъването с прав лост може да ги комбинираш с рест-пауз техника - пример правиш колкото можеш повторения на тесния хват оставяш лоста на поставката поемаш си дълбоко и бавно 10-12 пъти дъх и пак правиш няколко повторения и още веднъж го повтаряш това има много голям ефект тази техника.

Хах с какъв акъл ще ги тренира преди големите мг ?????
Това е напълно грешно сложиш ли ръцете първи в сплита си прееебаваш за цялата седмица тренировките ....
на мен ръцете открих след дълго лутане из всякакви методики и тнт че ми растът най добре когато ги тренирам тежко и то мн тежко серии и упражнения 3х3 като слагаш по 2 основни за бицепс и трицепс и 1 изолирано като него го правиш като изпомпващо и последно... Значи при мен кг-та са на макс ся при секи е различно правя максимум по 7 повторения на серия минимум 5 и то понякога ми излизат последните 2 повторения с лек читинг ,но това незанчи да се люшкаш наляво надясно и читинга си има чалъм ...

SP

30.07.07
17:25

здравеите! загледах се в писанията ви за тренировката на ръцете и ми стана мн интересно.аз си мисля както някои от другите 4е си претренирал и 4е се муйдае6 малко от по4ивка за тоя мускул.поне една седмица.но е хубажо да пражи6 упрайнения ж които се вклиу4ва като помо6тен мускул ,за да неостава прекалено обездвижен.и на мен ми се е слу4вало су6тото и след една седмица отново запо4вам .и ма6е резултат.в момента тренирам по програма в която изпулнявам жсяко упражнение ж 5 серии(2*10бр. ,1*8бр. и 2*6бр.) така построена програмата ми ми помогна да ка4а поне 2-3см. за месец,месец и не6то. като правя тренировката с тежест при която 10-12бр. ми е макс.

17.08.07
19:41

казано от Dan4o1000 на 29.07.07, 18:05:

Я кажи кво представляват тия дроп серии

дроп серията е помпащата серия, аз правя така- 1 серия-загрявам с щанга 12кг
                                                                  2 серия- щанга 25кг
                                                                  3 серия-щанга  35кг и дроп серия (помпам с шанга 12)
                                                                  4 серия-щанга 40 кг и дроп серия (помпам с шанга 12)
и с това мн яко си “размазвам”ръцете хахах ...........тренировките за ръце и гърди са ми любимите и мн яко са гърбя кат ги прая

17.08.07
21:04

казано от Vladimir8507 на 30.07.07, 08:17:

Аз правя ръцете само в суперсерии от година вече и много по-добре успявам да изолирам бицепса и трицепса...

18.08.07
11:15

Почини малко 1-2 седмици и после прави по 2 базови упражнения ( згъване с лост и нещо с дъмбел) и 1 изолиращо упражнение  сичко 3х8 с малко по малко от макса кила.

^^

18.08.07
17:35

спри с супер сериите малко те се правят веднъж на месец :)

18.08.07
18:20

казано от DJПетко на 17.08.07, 21:04:

казано от Vladimir8507 на 30.07.07, 08:17:

Аз правя ръцете само в суперсерии от година вече и много по-добре успявам да изолирам бицепса и трицепса...

Трябва да се има предвид,  че и начина на живот влияе много на фитнеса.
Към началото на Май започнах по една нова супер програма, където тренировката за ръце беше изцяло суперсерии. Тогава не работех и имах време да тренирам, да се храня и да се възстановявам качествено.  За по-малко от месец имаше видими резултати и се чувствах прекрасно! Проблема дойде, когато в началото на Юни започнах работа, много интензивна и крадяща ми много от времето за сън. И сам можеш да се досетиш, че качеството на храненето ми също доста се влоши. За съжаление не прецених тези фактори и продължих да си тренирам по тази тежка програма и в крайна сметка преумората си каза думата. Трябваше да намаля темпото, за да дам възможност на огранизма си да се възстановява по-добре... но както и да е - минало свършено. 

Ако човек се занимава САМО с бодибилдинг, отделя си цялото време за тренировки, хранене и сън - това е отделен въпрос.  Ние обаче не сме професионални състезатели и не можем да си позволим такъв начин на живот. Моето лично мнение е, че тренировките трябва да се съобразяват с ритъма на ежедневието, защото в противен случай само ще се преуморяваме.

18.08.07
22:53

казано от The Prowler на 30.07.07, 15:54:

казано от Alkorin на 30.07.07, 11:07:

Хах с какъв акъл ще ги тренира преди големите мг ?????
Това е напълно грешно сложиш ли ръцете първи в сплита си прееебаваш за цялата седмица тренировките ...

Има една приказка дето се казва че глупака всичко си мисли че знае, докато човека който знае колкото повече научава толкова повече разбира колко малко знае, прави си сметка ти от кои си.Може да се тренира както си искаш няма ограничения, когато се тренират първо големите групи качествените упражнения с които ги товариш като клек, тяга  са много изморителни за тялото и каквото и да тренираш след тях не го тренираш с макс интензивност, обратното тренирайки малки групи първо ти оставаш свеж.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1