29.07.07
21:58
Значи става въпрос за следното тренирате първо изоставаща мускулна група после тренирате и друга група, обикновено тук тренировката свършва, но при тази техника тренирате пак първата мускулна група със същите упражнения.Техниката е смятана за много резултатна при разбиване на плато на изоставащи мускулни групи, та какво мислите за това?
давам и линк към едно интервю с Чарлз Полюхин който я споменава и дава кратки разяснения - http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1371812&cr;=
30.07.07
23:29
Знам за подобно нещо,но не съм го пробвал все още .
Е аз го пробвах и мога да споделя резултатите.Значи правих го за трицепса, този ден имах трицепс - крака.Първо си направих упражненията за трицепса после за краката после пак направих упражненията за трицепса и изненадващо за мен повторенията на всяко упражнение беше идентично с това от началото на тренировкака с +/- едно за всяка серия, после на следващия ден имах по - силна мускулна треска от обикновено не точно мускулна треска а изтръпване на мускула като го изпъна.Следователно според мойте наблюдения има ефект тази техника, но който иска може да даде и друго мнение.
Доброто е, че поне мускула се “разваля” на макс и после ще расте повече, но е възможно претрениране, ако няма добро въстановяване (както всеки път). :O
Направих такава тренировка и за рамото и го усещам много добре, въобще доволен съм от техниката при мен работи много добре.
Според мен тук става въпрос за претрениране. Но може таи за разнообразие понякога да се вкара такава тренировка.
А щом при втората тренировка правиш колкото при първата, предполагам не си направил пълноценна първа тренировка ;)
01.08.07
20:36
Добра идея е тази но докога ште има ефект един бог знае,ина4е се струва да се опита даже ве4е съм и замислил една такава тренировка на ръцете. Например бицепс 3 упражнения с дъмбели и лост тоест базови,после трицепс 3 упражнения и след това пак бицепс но изолирвашти упражнения на макари или машини но две упражнения с 10-12 повторения за да влезе пове4ко кръв.
казано от valentinik46 на 01.08.07, 20:36:
Добра идея е тази но докога ште има ефект един бог знае,ина4е се струва да се опита даже ве4е съм и замислил една такава тренировка на ръцете. Например бицепс 3 упражнения с дъмбели и лост тоест базови,после трицепс 3 упражнения и след това пак бицепс но изолирвашти упражнения на макари или машини но две упражнения с 10-12 повторения за да влезе пове4ко кръв.
Виж статията по горе в нея се казва да се правят същите упражнения които правиш в началото, пробвай го така и виж има ли ефект или не.
01.08.07
23:48
Всички правите грешка с този начин на трениране.Не може да напражиш 4 упр за гръб с по 8-12 повторения и след това още 4 та 8. Ако ще правите това правите примерно набирания 3х6 след като направите всичко друго пак набирания 3х6.
Пример
Гръб
Мечка 3х6
Набране 3х6
трицепс
гъди
+там каквото правите
и на финала пак 3х6 набирания.Този метод се използва с порграма която тренира цялото тяло,а не в сплит тренировка.
Най-удачно е ако правите всичко в един ден
Например
Мъртва Тяга 3х6
Военна Преса 3х6
Набирания 3х6
=========
Мъртва Тяга 3х6
Военна Преса 3х6
Набирания 3х6
след като направите всичко това минавате пак от началото всичко в една тренировка.Всеки път редувате упражненията.(добавяте лег махате военната преса и тн)
Тренира се 3 пъти в седмицата само и се внимава с килограмите и с повторенията.
Аз скоро може да почна да тренирам така :)
Мнението беше редактирано от BB_SenTineL на 01.08.07 23:50.
казано от С7АЛК3Р на 02.08.07, 08:44:
Един вид...кръгова тренировка?
Май става въпрос за малко по-различна тактика..
Да така е става въпрос за по различен метод, то и аз бях в грешка май като правех отново всички упражнения от мускулната група която тренирам първа, като разгледах статията внимателно виждам че става въпрос за 1 упражнение от мускулната група на което искаш да повишиш резултатите бързо, значи при мен за трицепса като правя 2-3 упражнения това на което ще акцентирам ще е изтласкване с тесен хват, макар че не виждам причина да не повторя и още едно упражнение примерно френско от лег.Ще трябва да поекспериментирам още и ще ви кажа кое ми действа по - добре.Може би зависи от мускулната група - при трицепса нямах проблеми да повторя всички упражнения, но днеска като правих за гърди усетих че ще е по - добре да повторя само вдигането от лег.