"Двойна тренировка" на мускулна група в рамките на една тренировка?

29.07.07
21:58

Значи става въпрос за следното тренирате първо изоставаща мускулна група после тренирате и друга група, обикновено тук тренировката свършва, но при тази техника тренирате пак първата мускулна група със същите упражнения.Техниката е смятана за много резултатна при разбиване на плато на изоставащи мускулни групи, та какво мислите за това?

давам и линк към едно интервю с Чарлз Полюхин който я споменава и дава кратки разяснения - http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=1371812&cr;=

30.07.07
21:48

Никой ли не е чувал или пробвал тая техника?

30.07.07
23:29

Знам за подобно нещо,но не съм го пробвал все още .

31.07.07
11:50

Е аз го пробвах и мога да споделя резултатите.Значи правих го за трицепса, този ден имах трицепс - крака.Първо си направих упражненията за трицепса после за краката после пак направих упражненията за трицепса и изненадващо за мен повторенията на всяко упражнение беше идентично с това от началото на тренировкака с +/- едно за всяка серия, после на следващия ден имах по - силна мускулна треска от обикновено не точно мускулна треска а изтръпване на мускула като го изпъна.Следователно според мойте наблюдения има ефект тази техника, но който иска може да даде и друго мнение.

31.07.07
14:26

Доброто е, че поне мускула се “разваля” на макс и после ще расте повече, но е възможно претрениране, ако няма добро въстановяване (както всеки път). :O

31.07.07
22:38

Направих такава тренировка и за рамото и го усещам много добре, въобще доволен съм от техниката при мен работи много добре.

01.08.07
18:06

Според мен тук става въпрос за претрениране. Но може таи за разнообразие понякога да се вкара такава тренировка.
А щом при втората тренировка правиш колкото при първата, предполагам не си направил пълноценна първа тренировка ;)

01.08.07
20:36

Добра идея е тази но докога ште има ефект един бог знае,ина4е се струва да се опита даже ве4е съм и замислил една такава тренировка на ръцете.  Например  бицепс 3 упражнения  с дъмбели и лост тоест базови,после трицепс 3 упражнения и след това пак бицепс но изолирвашти упражнения на макари или машини  но две упражнения с 10-12 повторения за да влезе пове4ко кръв.

01.08.07
22:14

казано от valentinik46 на 01.08.07, 20:36:

Добра идея е тази но докога ште има ефект един бог знае,ина4е се струва да се опита даже ве4е съм и замислил една такава тренировка на ръцете.  Например  бицепс 3 упражнения  с дъмбели и лост тоест базови,после трицепс 3 упражнения и след това пак бицепс но изолирвашти упражнения на макари или машини  но две упражнения с 10-12 повторения за да влезе пове4ко кръв.

Виж статията по горе в нея се казва да се правят същите упражнения които правиш в началото, пробвай го така и виж има ли ефект или не.

01.08.07
23:48

Всички правите грешка с този начин на трениране.Не може да напражиш 4 упр за гръб с по 8-12 повторения и след това още 4 та 8. Ако ще правите това правите  примерно набирания 3х6 след като направите всичко друго пак набирания 3х6.
Пример
Гръб
Мечка 3х6
Набране 3х6

трицепс
гъди
+там каквото правите

и на финала пак 3х6 набирания.Този метод се използва с порграма която тренира цялото тяло,а не в сплит тренировка.
Най-удачно е ако правите всичко в един ден
Например

Мъртва Тяга 3х6
Военна Преса 3х6
Набирания 3х6
=========
Мъртва Тяга 3х6
Военна Преса 3х6
Набирания 3х6

след като направите всичко това минавате пак от началото всичко в една тренировка.Всеки път редувате упражненията.(добавяте лег махате военната преса и тн)
Тренира се 3 пъти в седмицата само и се внимава с килограмите и с повторенията.
Аз скоро може да почна да тренирам така :)

Мнението беше редактирано от BB_SenTineL на 01.08.07 23:50.

02.08.07
08:44

Един вид...кръгова тренировка?

Май става въпрос за малко по-различна тактика..

02.08.07
15:16

казано от С7АЛК3Р на 02.08.07, 08:44:

Един вид...кръгова тренировка?

Май става въпрос за малко по-различна тактика..

Да така е става въпрос за по различен метод, то и аз бях в грешка май като правех отново всички упражнения от мускулната група която тренирам първа, като разгледах статията внимателно виждам че става въпрос за 1 упражнение от мускулната група на което искаш да повишиш резултатите бързо, значи при мен за трицепса като правя 2-3 упражнения това на което ще акцентирам ще е изтласкване с тесен хват, макар че не виждам причина да не повторя и още едно упражнение примерно френско от лег.Ще трябва да поекспериментирам още и ще ви кажа кое ми действа по - добре.Може би зависи от мускулната група - при трицепса нямах проблеми да повторя всички упражнения, но днеска като правих за гърди усетих че ще е по - добре да повторя само вдигането от лег.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1