23.06.06
18:56
Според мен трябва са се запишеш на плуване (развива издръжливост, гръдния кош, ръст, натоварва всички мускули, топи мазнини) и след 16 яко фитнесче. :D
23.06.06
18:57
Пич захвани ни се с някакьв спорт,рано ти е на 14….Бих ти препорьчал гимнастика,никой друг спорт не може да изгради такива,физическите качества и тн.Избери си някакьв спорт,и след 1-2 години,ако още имаш желание започни сериозно да се занимваш.
според мен няма да му се отрази, напротив даже може да му е в полза, аз лично съм по4нал също от 14, като това не ми попречи да съм по-висок от сичките ми живи роднини, второ съм бил свидетел на това как 14 годишен щангист които тежи супер малко и е нисичък но дигаогромни килограми, на 16 вече пораства с около 25 сантиметра, и става по-висок от мен (аз съм 176см) а на него му викахме “оня дребния”, така че квото ти е генетично закодирано тва ще стане, не се притеснявай, просто мисли, прочети повече не взимай химия, и расти.
ами ако имаш желание можеш но по-добре се захвани със спорт...
кой го казва та аз съм на 14 :roll:
24.06.06
13:45
[quote author=“arniman”]според мен няма да му се отрази, напротив даже може да му е в полза, аз лично съм по4нал също от 14, като това не ми попречи да съм по-висок от сичките ми живи роднини, второ съм бил свидетел на това как 14 годишен щангист които тежи супер малко и е нисичък но дигаогромни килограми, на 16 вече пораства с около 25 сантиметра, и става по-висок от мен (аз съм 176см) а на него му викахме “оня дребния”, така че квото ти е генетично закодирано тва ще стане, не се притеснявай, просто мисли, прочети повече не взимай химия, и расти.
След това изказване няма смисъл да се коментира повече...(според мен)
24.06.06
23:13
Аби ако искаш да тренираш фитнес недей да се товариш с много килограми на тази възраст,давай го по-леко.С времето и възрастта си идват и по-големите тежести,и мускулната маса,сега ако започнеш много яко да блъскаш има голяма вероятност да се контузиш.Така че-вдигай си според възможностите и не се претоварвай.Също така някъде по-горе четох някакво мнение,че тпябвало да правиш мъртва тяга и клек-ЗАБРАВИ ЗА ТЕЗИ УПРАЖНЕНИЯ НА ТЕЗИ ГОДИНИ.Ще се прецасаш много яко,това са адски опасни упражнения,даже сериозни билдъри понякога получават зверски контузий,а пък имат много повече опит от теб.
Това,което ще ви кажа може да ви звучи изненадващо,но аз почнах да тренирам от 10 годишен с килограми(разбира се не сериозно,но стабилно)...Тогава по мои спомени бях 1.56 55 кг(и бях бая мазен)...
Ето моето развитие как протече:
10 г-156 55 кг
11г-161 56 кг
12г-170 65 кг
13 г 175 74 кг
14г - 179 78 кгг
15г 182 83 кг
16г - 184 90 кг
17г -185 88 кг
18г-187 82 кг
19г - 188 85 кг
20г(сега)-189 85 кг
И не лъжете момчето,че е лошо да се почва от малък...
[quote author=“FitnesMan1ak”]Ми аз съм 163см,тежа 46кг,не съм слаб имам малко гърди, но са малко развити плочки имам те са ми и те мн малко развити краката са ми напълно развити в долната част бедро също, но не чак Толкова :oops: :cry: :?:
аз съм на 14,160см почти,47-8кг и са праа коремни преси за плочки,играа секиден баскет от близо година.са лятото,последния месец-два по 2-3 часа наи мноо иначе попринцип по 4-6 часа наи малко.плуваи,играи баскет,слушаи ко ти казаха хората
ми сички сме различни има хора колкото и сладко да ядат грам не качват а има и хора които мн дебелеят от сладко тва е истината надявам се момчето не очаква о6те първата година да стани бомба иска се постоянство и хъс винаги може да се научи не6то ново аз сум на 16 така 4е и да пи6а глупости надявам се да ми е простено :D почнах средата на 9 клас :D не съм мн висок 1.70 някъде но доколкото знам мускулите идват 70% от храната :D
1-во почни да тренираш след около 2 месеца си направи някакъв хранителен режим и продължи с тренировките и всичко ще е на 6+.Сега съм на 15 години 1.78 см съм висок-65 кг,а почнах от 12 годишен,тогава бях 42 кг и около 1.70 май и сега се чувствам прекрасно :)
Аз започнах на 15 без 2-3 месеца.Тогава нарочно се премерих да видя, колко ще се развия когато тренирам.И мога да кажа че си вървя съвсем нормално с фитнеса, нормално си ръстя, фитнеса така да се каже не ми оказва никакво негативно влияние в ръстежа( на височина), или пък положително в тоя ръстеж... едно и също.Но пък на ширина съм доволен, тъй като бях клечка както повечето ми набори.
Тренирай си и да не те бърка, само не се изсилвай още в началото с клекове и тяга, и много килограми, сега е важното да научиш техниката на упражненията.И такива общи приказки, дето за начинаещ трябва да ги знаеш.
Това поне е моето мнение, и моя опит( макар и малак ). :)
Пич, аз тренирам от 14 годишен, и да ти кажа не съм се набил, даже израстнах на височина и на ширина (гърба :Р)...
фитнеса си е спорт - сам си реши дали искаш да се занимаваш, и ако решиш че искаш, почни 1-2 месеца с малко натоварване... ако те грабне - скачай, ако ли не - това явно не е за теб... :)
по-здрави
Ем аз почнах да тренирам вкъщи септември миналата година с 2 гирички по 5 (тогава бях на 13).И ся в началото на лятото почнах да хода сериозно на фитнес и само добро съм видял.И пак в една подобна тема казвам, че имам фриендове почнали 4-5 клас.Единият от тях сега е 1.90, 43 ръка,81-2 килограма на 15 години.Което си доста добре според мен.
04.08.07
10:02
Ранно пиле рано пее :D:D:D:D
04.08.07
19:30
Естествено, че може. Отначало леко.
казано от DJПетко на 26.06.06, 20:58:
Това,което ще ви кажа може да ви звучи изненадващо,но аз почнах да тренирам от 10 годишен с килограми(разбира се не сериозно,но стабилно)...Тогава по мои спомени бях 1.56 55 кг(и бях бая мазен)...
14г - 179 78 кгг
И не лъжете момчето,че е лошо да се почва от малък...
Малее,ти си машина бе...