04.08.07
20:17
има ли тука хора които са зарибени по паркура , или и те смятат като мен , че е пълна тъпня
мене ме дразни когато някви лайнета на по 8-10 години почват да се праят на ямакаши като изкачват стълби или прескачат парапет, висок 50 см...
Що да е тъпня?
Не, че се занимавам, но ..какво толкова те дразни в тях?
И те тренират и те гонят постижения.
Всеки има право на избор с какво да се заримава някой фитнес други с фре рън . Нема лошо хлапетата да тичат да се метат или други тем подобни . По добре от колкото по цял ден да седи пред пс-то и да има заседнал начин на живот :P
Тва ми привлече вниманието още когато в България имаше 1 крю, намерих инфо в нета и даже съм се занимавал 1-2 седмици...научих се да скачам с краката напред :D Не ме дразни, напротив, намирам го за страхотно и пожелавам на момчетата да се развиват и да тренират без травми.
05.08.07
14:10
На мен ми харесва и доставя удоволствие да ги гледам но това например си е Българска простотия този клип някво пишлеме ше ми ска4а по колите http://es.youtube.com/watch?v=KQFPAiXe1CI
Тия са изруди ,евала http://es.youtube.com/watch?v=KQFPAiXe1CI
Нищо против нямам да подскачат като маймуни, но като се вземат на сериозно почват да ме дразнят :)
То и аз съм го практикувал тоя “спорт” едно време... като съм бил на 9.
Ако е “професионално” е много красиво да се гледа. Аз нямам нищо против паркур-а. Вчера гледах май по Нова едно филмче за някакво наше крю...еми евала на младежите. За съжаление болшинството тинейджъри са доста изпаднали, а тези момчета тренират яко и популяризират нещо ново и модерно (ако мога така да се изразя). Всичко има поне 2 страни, и за съжаление лошата страна на паркура са травмите. Представа си нямам хрущялите, сухожилията, абе въобще целия организъм как понася подобни скокове и трикове...но да му мислят практикуващите, сигурно си има чалъми.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.08.07 17:33.
06.08.07
20:11
Пълна глупост. Лично мнение.
Като няма дрвуго което да правят нека си трошът главата. Аз лично нямам нищо против. А не е ли по правилно да се каже Фри рън, Паркур ми изглежда доста ценично?
Ако им харесвам да го рпактикуват , стига да не ми пречат не ме интересуват особено много .
Ето едни който го умеят :) http://youtube.com/watch?v=XVQNt64PxfE
казано от GH0$T на 08.08.07, 12:10:
Това ми хареса. :-)
Обаче да скачат по колите на хората е голяма тъпотия.
Мнението беше редактирано от Zlatina на 09.08.07 08:55.
казано от GH0$T на 08.08.07, 12:10:
Ако им харесвам да го рпактикуват , стига да не ми пречат не ме интересуват особено много .
Клипчето е яко като цяло само дето качеството му на места е много лошо.
Скачането по колите не е паркур. Паркура е да стигнеш от точка А до точка Б без да заобикаляш препятствията си. Като под препятствия определено не се разбира Цариградско шосе примерно :D
Мнението беше редактирано от blz на 09.08.07 09:20.
Луди руснажи кфо да ви кажа , радват ме секи път като гогледам и музиката я бива :) .
Цароградско шосе е препятствие за шофьорите :P .
09.08.07
17:00
Айде пак с изказванията! Ако видите истински фрии-рънари ще ви паднат очите! Това тука нащо е..нищо! Все пак тепърва навлиза.. А за физическата подготовка за подобно комплексно натоварване да не говорим..
10.08.07
15:31
На мен ми харесва но според мен е напълно безсмислено да скачаш като гламав по парапети и стълби.Но ако това им вдига адреналина и ги кефи-не ми пречат..
казано от jdoe на 09.08.07, 17:00:
Айде пак с изказванията! Ако видите истински фрии-рънари ще ви паднат очите! Това тука нащо е..нищо! Все пак тепърва навлиза.. А за физическата подготовка за подобно комплексно натоварване да не говорим..
Преди време се понагледах на малко клипчета, попогледнах и как се подготвят.
Не, че ми паднаха очите, но не мога да отрека, че съм силно впечатлен.
Колкото до подготовка и усилия - не мисля, че този спорт ( за мен е спорт ) отстъпва по нещо на някои по-популярни спортове и спортни игри, които са пълна глупост. :)
11.08.07
21:41
Мен ме кефи тоя спорт, но в България са много малко хората, които го практикуват, а и те са в големите градове, но все пак сега тепърва се популяризира.
Тия малките(10-11 годишните) дето яко са се зарибили и прескачат пейки в училищния двор и скачат по 4-5 стъпала наведнъж изглеждат смешно отстрани, но и аз изглеждах смешно с 20 кила на лежанката :gulp:
Мисълта ми е че никой не се е родил професионалист и... Practice makes perfect ! Така че се надявам след време да видя отново тези малчугани, но този път правещи салта в движение и темп подобни красиви изпълнения в стила на Паркура.
14.08.07
20:17
казано от /ЭGO/@§ на 04.08.07, 20:26:
мене ме дразни когато някви лайнета на по 8-10 години почват да се праят на ямакаши като изкачват стълби или прескачат парапет, висок 50 см...
добре го каза,абсл. съгласен съм с теб
Браво на момчетата има дух в тоя спорт, аз съм за такива спортове където се използват сила, издръжливост, координация и т.н. , има и други спортове които са нетрадиционни но са също добри - примерно скалното катерене.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 15.08.07 10:49.
примерно скалното катерене - скално не съм пробвал, но веднъж имах възможността да пробвам на стена.
Страхотно е.
За съжаление, тук в София се оказа, че няма добри условия за практикуването на подобни занимания.
03.10.07
10:05
казано от С7АЛК3Р на 05.08.07, 15:36:
Хехе, този се разплюка като яйце по рейса... :)
т’ва на автобуса дето скача е момиче,нищо че викат аре батка ;) клипчето е от пра ерата и момичето няма нищо общо с паркур,а е байкърка ;) Навсякъде и всички мислят,че е момче,но не е момче подяволите,момиче е,те са по - болни от нас !!!
Иначе по темата,ми кефят ме :) В моето даскало имаше едни дето си имат цяло крю и влизаха през прозорците за час,като имат часове на 2-3тия етаж де,то 4тия не съм ги виждал да се качват ;)
Хехе, супер. :)
А за клипчето - амийй, все пак..на клип с големината на пощенска марка, толкова се вижда. :P
По - леко с езика.
Jorku
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 08.10.07 20:34.
11.10.07
07:28
Дали в някой форум за фрийрън има тема
“Културизъм или “bodybuilding…”“
Паркура е супер спорт. Изискват се страшно много усилия да постигнеш тези движения и гъвкавост на мускулите. Въобще не е шега работа. Според мен развива много добре тялото и координацията. Това се нарича наистина функционално тяло.
Бъдещ спорт , но управляващите ОТНОВО няма да им дойде акъла и да подпомогнат този спорт още в зародиш.На професионално ниво изглежда адски добре.Едно време коментарите за К1 бяха същите като тук-преобладаваха отрицателните , да ама сега това е един от най-гледаните състезания
08.01.08
17:51
как ше е глупост бе тва е страхотно и уникално иска ми се и аз да мога да правя разни скокчета.. виждал съм един как се превъртя на една стена направо беше много яко
Като искате супер работи и яки изпълнения и много адреналин-купете си мотор.Като искате добро тяло-фитнес.За мен паркура е глупава работа-разни балами са мятат наляво надясно :lol: :lol: :lol:
казано от асд на 10.01.08, 16:43:
Като искате супер работи и яки изпълнения и много адреналин-купете си мотор.Като искате добро тяло-фитнес.За мен паркура е глупава работа-разни балами са мятат наляво надясно :lol: :lol: :lol:
По твоята логика:
Ако искате да вдигате големи тежести - купете си кран, а ако искате да бягате бързо ....Порше. :D
A за баламите по стадионите, дето тичат след топката с идеята да се попрегръщат по ..мъжки.. да не споменаваме. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 10.01.08 18:16.
казано от С7АЛК3Р на 10.01.08, 18:15:
казано от асд на 10.01.08, 16:43:
По твоята логика:
Ако искате да вдигате големи тежести - купете си кран, а ако искате да бягате бързо ....Порше. :D
A за баламите по стадионите, дето тичат след топката с идеята да се попрегръщат по ..мъжки.. да не споменаваме. :)
Естествено :lol: .Идеята ми беше друга-паркура е безсмислен спорт според мен.Единственото нещо,което може да се направи е да се пребиеш,падайки от някоя зграда-доста глупаво от моя гледна точка.Като ще се пребиваш-нека е ефектно :lol: