20.07.07
20:29
здравейте ......... ми въпроса ми е към тези с по голям “стаж” ,но и kъм тези който знаят -да пишат :D ..... та въпроса ми е -тука се ровя из форума и прочетох че “един” тренирал трапеца с дъмбели за горна част на трапеца - което за мен чисто и просто ми се видя пълен абсурд трапец с горна и долна част , щот аз си правя трапеца само с щангата и нищо друго и пак има ефект , но пък и за това пускам темата , защото ако греша някои да ме “просветли” щот колко време дигам и такова нешо не съм чувал ....... по здрави ;]
20.07.07
20:31
Разликата между дъмбелите и щангата в случая е само за удобство. Аз лично с щанга не обичам да правя.
21.07.07
09:12
Аз или ги правя и двете по две серии, или само едното 3-4 серии :) Незнам да има разлика...
btw а има ли разлика дали щангата е пред тялото или зад него?
21.07.07
09:22
казано от Petio_vn на 20.07.07, 20:29:
здравейте ......... ми въпроса ми е към тези с по голям “стаж” ,но и kъм тези който знаят -да пишат :D ..... та въпроса ми е -тука се ровя из форума и прочетох че “един” тренирал трапеца с дъмбели за горна част на трапеца - което за мен чисто и просто ми се видя пълен абсурд трапец с горна и долна част , щот аз си правя трапеца само с щангата и нищо друго и пак има ефект , но пък и за това пускам темата , защото ако греша някои да ме “просветли” щот колко време дигам и такова нешо не съм чувал ....... по здрави ;]
Ето тук можеш да видиш каква е разликата .
http://www.bb-team.org/exercise/1201
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 21.07.07 09:23.
21.07.07
09:25
Аз пък изобщо не тренирам трапец, но за сметка на това обичам да правя мъртва тяга и гребане с щанга. От тях расте повече, отколкото ако го тренирам отделно.
казано от Petio_vn на 20.07.07, 20:29:
И с щанга и с дъмбели се натоварва основно горната част на трапеца, който е доста голям по площ мускул.
Спуска се до средата на гърба.
казано от Ultima Ratio на 21.07.07, 09:25:
Аз пък изобщо не тренирам трапец, но за сметка на това обичам да правя мъртва тяга и гребане с щанга. От тях расте повече, отколкото ако го тренирам отделно.
И аз не тренирам трапец отделно.
Мнението беше редактирано от Петко К на 21.07.07 10:34.
Аз правя с дъмбели по 4 серий и с щанга пак по 4 серий, за сега си расте отлично !
08.08.07
13:35
разлика има ако е зад теб и пред теб .. едно е за заден трапец другото за праден :Д според мен е така !
Има разлика дали лоста е отзад или отпред.Точно така - отпред е за предната част на трапеца, а отзад е задната част.
Правя 3 серии с лоста отпред, 3 серии с лоста отзад и 3 серии с дъмбели! Тренирам го отделно! Доволен съм много ...
Правя го в 3 серий след рамото ... Повторенията са от 12-15 ... Бавни движения с леки дъмбели ... От това ми порасна ;)
11.08.07
07:30
Аз правя 3-4 серий или с дъмбели или с щанга и разте добре. Преди правех и двете и много разтеше за тва ся правя по 1 че ще стане много грозно