09.08.07
11:47
Има ли такива упражнения?Не става въпрос за натрупване на мускулна маса, а за разширяване на самия гръден кош.Знам, че е генетично, но все пак...
09.08.07
11:51
Да - Pull Over
П.П. за по-голяма ефективност можеш да го правиш в суперсерия с клекове.
Мнението беше редактирано от difference на 09.08.07 13:22.
09.08.07
12:46
Яко спринтове по стадиона. Моята методика(както и на много други може би) е: заставаш на правата, тичаш колкото можеш до края на правата и когато идва завоят на стадиона :) спираш и вървиш бавно като дишаш дълбоко през носа и издишаш през устата. Като стигнеш до другата права правиш същото. Така правиш колкото спринта решиш. Резултатът( поне за мен ) е стягане на тазобедрените мускули и краката и разширяване на гръдния кош. Все пак не очаквай чудеса.
Ами аз съм на 16 и половина години, така че би трябвало още да порастне.Целта ми е да нарастне не толкова в дълбочина колкото на ширина.Плуването помага ли?Като малък съм ходел, но беше доста отдавна.Мерси за съветите.
09.08.07
15:22
Спорт който много ценя-Гребането а иначе пуллуовер 3 по 10-12 повторения след края на всяка тренировка за гърди
лежанка-6-8 повторения и веднага след това пуллуовър с лека тежест-трабва да можеш да направиш поне 12-15 повторения-обръщай внимание на дишането-то е изключително важно тук.другото,което трябва да правиш е флайс и отново пуллуовър.ако включиш и клекове преди лежанката резултатите ти ще са по-добри.опитвай да правиш по 4 серий от упражнение или поне 3.флайса трябва да е от наклонена лежанка.и дишай-дълбоко-при клековете дори в горна точка вдишвай и издишвай по няколко пъти-успех и внимавай с килограмите
09.08.07
19:53
пуловер флайс и плуване помагат много.само флайса и пуловера според мен са достатачни ако ги изпалняваш правилно.не е нужно да правиш клек преди лежанка и други от сорта,просто като си правиш гардите,прави флайс сьс широко разтворени раце и после пуловер.
клякането вкарва огромни количества кислород и гръдния кош се разширява отвътре.дишането е интезнивно и белите дробове работят с пълния си капацитет.това е и целта.тичането и плуването имат подобен ефект,но при клека в комбинация с пуллуовър,флайс и вдигане от лежанка се качва и маса,а широк гръден кош без масивен гръден мускул няма смисъл.
А помага ли ако го правя само с лоста например, защото съм на 16 и избягвам упажнения като клек, тяга и други които могат да повлият на растежа.Висок съм 175см.
казано от pafkata на 10.08.07, 09:00:
А помага ли ако го правя само с лоста например, защото съм на 16 и избягвам упажнения като клек, тяга и други които могат да повлият на растежа.Висок съм 175см.
това влияе ли на растежа :roll:
Ами за клековете съм чувал, че влиаят и много хора са ми казвали като стана на 18-19 тогава да ги правя.
Клек тяга и лег ! Светата тройца! Без 2 от тях за къде? ами за никаде ...
прави ги но с по малки кила ( с който да можеш да правиш преспокоино 20 повторения) и прави 12-15 , това е моя съвет а иначе пул оувъра си е истината но правилно изпълнение иначе няма смисъл :) .
Гръдния кош расте когато нарастват и белите дробове, абелите дробове растат когато се диша правилно(в залата,на стадиона или на басеина).
казано от pafkata на 10.08.07, 09:00:
Пак поредните бабешки глупусти ... Казани 1500 пъти и накрая стават истина ! Не е вярно ... Няма да се набиеш от клек и тяга спокойно ! Това са ти двете най-базови упражнения и без тях не може !
не е добре за развиващ се организъм да вдигаш щанга с голяма тежест над главата- най-добър ефект се постига с огромни килограми,но ако това те притеснява намали тежеста и увеличи повторенията-не си състезател и не си щангист та да прекарваш по 8 часа в залата-с три часа седмично няма да си спреш разстежа.пази колената-ако усетиш болка намаляй тежестта