За бицепса

24.07.07
21:02

Каква е разликата между бицепсовото сгъване на скрипец, бицепсовото сгъване с дъмбели и бицепсовото сгъване с щанга?Защото съм забелязал някои хора да включват и трите упражнения в тренировката си за бицепс.А за мен те са идентични.
Също така искам да попитам къде се намира брахиалният мускул???И какво мислите за програмата ми за бицепс (тренирам я в един ден с трицепса):
1.3x8 бицепсово сгъване с дъмбели (1 загряваща серия преди това)
2.3х8 чуково сгъване
3.3х8 скотово (наскоро го включих)
4.3х8 концентрично

25.07.07
05:46

Струват ми се доста четири упражнения за бицепс.Чуковото евентуално можеш да го махнеш,защото скотовото ако го правиш с по-тесен хват натоварна външната страна на бицепса и именно брахиалиса,както и чуковото.

Разликата е във вида на натоварването. При скрипеца работиш не само срещу гравитацията, а и срещу движението на въжето. При дъмбелите работиш с всяка ръка отделно - е това ако не е разлика... И при щангата е ясно.

25.07.07
08:33

Принципно винаги съм бил фен на свободните тежести, но много добре усещам скот машината (така ли се казва?) и едно упражнение при което се кляка с лице към долен скрипец и се сгъва като лактите се слагат на колената :)

26.07.07
06:54

4 упражнения = 100% катаболизъм на бицепса!

26.07.07
09:22

казано от MOHCTAPA на 26.07.07, 06:54:

Ам тогава по колко упражнения максимум да сложим ? ? ?

26.07.07
15:38

Сега (лятото,жегите...) аз правя 2 упражнения по 3 серии, пирамидално и усещам, че ми е достатъчно за бицепса. Упражненията са сгъване на прав и на крив лост от стоеж без никакъв чийтинг. През по-голямата част от годината обаче правя по 3 упражнения - гореспоменатите + хамър сгъване, което през тренировка го редувам със сгъване на дъмбели от полулег. Затова лично според мен 3 упражнения са максимум.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.07.07 15:39.

26.07.07
17:05

Аз правя бицепсово сгъване с прав лост от стоеж,бицепсово сгъване с крив лост седнал и с дъмбел едно упражнение(което незнам как се казва-просто сядам на някоя лежанка и си правя сгъванията,като за по-добра упора си слагам лакета до бедрото-не на него естествено :) ) и след тези три упражнения усещам доста добро натоварване :)

26.07.07
20:10

4 упражнения са ти много за бицепс. Ще го претренираш

LU

27.07.07
21:28

и как го установи ???

28.07.07
08:52

аз правя по 4 и се чувствам прекрасно...всеки както го усеща според мен,сгъване с хват тип “чук”,сгъвъне с крив лост от стоеж,сгъване с дъмбели от стоеж,скотово сгъване с дъмбели

30.07.07
11:59

казано от ludiaBG на 27.07.07, 21:28:

и как го установи ???

Освен по себе си ли? И много около мен са го правили. 4 упражнения правя за гръб, но за бицепс...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.07.07 12:03.

30.07.07
21:17

4 упражнения за бицепс наистина са множко. Не  усещаш ли ръката си изморена? Аз лично правя сгъвания с крив лост от стоеж, на скрипец и с дъмбели.

02.08.07
23:31

казано от асд на 26.07.07, 17:05:

Аз правя бицепсово сгъване с прав лост от стоеж,бицепсово сгъване с крив лост седнал и с дъмбел едно упражнение(което незнам как се казва-просто сядам на някоя лежанка и си правя сгъванията,като за по-добра упора си слагам лакета до бедрото-не на него естествено :) ) и след тези три упражнения усещам доста добро натоварване :)

Нарича се концентрирано сгъване ;)

AV

04.08.07
07:34

Искам да питам за набиранията за бицепс - вършат ли работа или да не се занимавам с тях? (Говоря за добре изпълнени, пълни движения)

04.08.07
11:14

Абсолютно и категорично - Да!!
Но за по-добър ефект сложи и тежест, колкото и да е малка. Идеята е да преодолееш нещо повече от собственото си тегло ;)

LA

04.08.07
12:39

аз нямам мн опит в фитнеса обаче за бицепс правя 3 упражнения
-сгъване с прав лост
-скотово с тесен хват
-дъмбели от седеж(под наклон)
вършат ми чудесна работа с това последното изцеждам мускула за сега не сам претренирал така и си ме кефи

11.08.07
19:42

Според мен всеки трябва да си прецени колко упражнения са му достат4ни но 3-4 за малките групи и 4-5 за големите групи е съвсем нормално особено ако се тренират групите поотделно . Но ако се прави гръб/ гърди - бицепс не мисля че ще можеш да направиш 9 упражнения в 1 тренировка. В комбинация бицепс трицепс по 4 упражнения е добре, но сам трябва да усетиш дали не претренираш.

КАто правих гръб - бицепс, правих 4 за гръб и 2, макс 3 за бицепс резултата беше че гърдите и гърба ми дръпнаха повече от ръцете

12.08.07
10:02

Ако не използвам други техники и си правя нормално серията 4 упражнения за бицепса - после дори не знам дали ще имам треска ! При това техниката ми е на ниво..
При всеки е индивидуално - експерементирайте и ще откриете златната среда ;)
Не казвам да правите 4 упр за бицепс - има си други начини за по-добро изцеждане, но просто ми направи впечатление колко категорично отричате неща, които при някои хора могат и да бачкат

12.08.07
20:36

казано от valaraukarky на 12.08.07, 10:02:

Ако не използвам други техники и си правя нормално серията 4 упражнения за бицепса - после дори не знам дали ще имам треска ! При това техниката ми е на ниво..
Не казвам да правите 4 упр за бицепс - има си други начини за по-добро изцеждане, но просто ми направи впечатление колко категорично отричате неща, които при някои хора могат и да бачкат

Какви техники използваш?

13.08.07
08:50

Значи много хора не могат или не искат да проумеят...предполагам, че повечето от нас могат да направят и по 6 упражнения с “правилна техника”, но файда от това няма, бицепса е прекалено малък мускул за толкова много упражнения.

13.08.07
10:31

Не мисля че валараукару говореше за правилна техника а по скоро за специфични техники с които удължава времето под напрежение на мускула.

ZO

13.08.07
12:57

Ами аз не ходя на фитнес зала тренирам си в импровизирани условия за бицепс са ми любимите упражнения ама аз си правя едно упражнение не няколко, някои хора сега ще кажат техните мнения то не трябва така ала бала.  Ама това аз съм си го измислил и така ми е добре, тай че елате при мен и правете квот ви кажа и с едно упражнение ще се изморите.

Мнението беше редактирано от Zoning на 13.08.07 13:00.

13.08.07
14:25

То целта не е да се измориш, а да го натовариш както трябва мускула.

13.08.07
14:31

казано от Zoning на 13.08.07, 12:57:

Ами аз не ходя на фитнес зала тренирам си в импровизирани условия за бицепс са ми любимите упражнения ама аз си правя едно упражнение не няколко, някои хора сега ще кажат техните мнения то не трябва така ала бала.  Ама това аз съм си го измислил и така ми е добре, тай че елате при мен и правете квот ви кажа и с едно упражнение ще се изморите.

Аз мога да си изморя ръката като я сгъна 100 пъти, не това е целта.

ZO

13.08.07
16:05

Знаеш за какво говорим - ще я измориш от тренировка не от 100 сгъвания

16.08.07
11:30

казано от Alkorin на 12.08.07, 20:36:

Какви техники използваш?

Техники много - можеш дроп сериите да си използваш, rest pause training (макар че за бицепс едва ли..), пирамиди, 21 и т.н.
Друг е вариантът да се поинтересувате малко от методите на Майк Менцер - той е измилил адски неща за изцеждане :)

16.08.07
20:25

бицепса е малка група мускул няма никакъв смисъл да я третираш със 4 упражнения
аз лично го правя със гърба и правя 3 упражнения
-Бицепсово сгъване от стоеж с прав лост
-Концентрично сгъване
-Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж

17.08.07
00:39

казано от valaraukarky на 16.08.07, 11:30:

казано от Alkorin на 12.08.07, 20:36:

Какви техники използваш?

Техники много - можеш дроп сериите да си използваш, rest pause training (макар че за бицепс едва ли..), пирамиди, 21 и т.н.
Друг е вариантът да се поинтересувате малко от методите на Майк Менцер - той е измилил адски неща за изцеждане :)

Другите ги знам, но 21 какво е?

Мнението беше редактирано от Alkorin на 17.08.07 00:40.

17.08.07
07:16

лост от стоеж 7 движения до средата на едно цяло движение след което започваш с нови 7 от средата до горе и накрая 7 пълни движения това се прави без почивка

17.08.07
10:43

казано от Жаката на 26.07.07, 09:22:

Ам тогава по колко упражнения максимум да сложим ? ? ?

3 максимум, даже и те са много...
Такава малка мускулна група от повече упражнения файда няма...

За справка : Джей Кътлър прави 4 упражнения за бицепс... Ако вие се смятате за него, правете...

Мнението беше редактирано от DJПетко на 17.08.07 10:48.

23.08.07
20:12

казано от Dan4o1000 на 24.07.07, 21:02:

Също така искам да попитам къде се намира брахиалният мускул???

Ако погледнеш пика си може и да намериш къде е :) . Зако не- http://www.bb-team.org/fitness/exercises . Ако не го кьораш, погледни пик 1-малко по-надолу от лакътя, но преди предмишницата :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1