По-широк профил...

11.08.07
15:55

За по-широк профил трябва да се тренира най-много средно рамо, нали?
PS: Колко упражнения и серии са достатъчни за рамото?

11.08.07
17:13

По-широк профил?
За по-широк..профил, по-скоро предно и задно рамо. :P
Предполагам, че си искал да кажеш - по-широки рамене?
Най-разпространено е - х1 упражнение за всяка част на рамото, както и раменни преси като цялостно натоварване на рамото, а след това по едно изолирано упражнение за всяка част. Сериите, както прецениш. Индивидуално е. При мен, усетих прогрес, когато започнах да правя общо по 5 серии за стр. рамо, но не ти го препоръчвам.
Някои правят и по 5-6 упражнения.

Опитай с по едно упражнение, като за начало. Карай така месец - два поне, а ако не върви, пробвай други варианти.

*Съветвам те да правиш разтварянията в страни от седеж, дори и да е с по-малко килограми в сравнение със разтв. от стоеж. :)

11.08.07
18:55

казано от С7АЛК3Р на 11.08.07, 17:13:

Съветвам те да правиш разтварянията в страни от седеж, дори и да е с по-малко килограми в сравнение със разтв. от стоеж. :)

Защо?Не виждам разлика м/у двете...
PS: Нали знаеш как културистите са широки в горната част на тялото (до гърба и рамената).Ето това исках да кажа под по-широк профил.

Мнението беше редактирано от DDD на 11.08.07 18:57.

11.08.07
19:54

широкия профил на тялото се става най вече чрез широки рамене. Но мисля че трябва да се обръща еднакно внимание на и на трите части. 4 упражнения са достат4ни например:

1.Изтласкване на дамбели от седей (можеш да редуваш със прав лост)
2.Странично вдигане с дамбели, преценяваш си прав или седнал
3Изнасяне на дамбели назад

4. Която част от рамото ти е най слаба правиш 1 упражнение за нея, разбира се без да нарушаваш последователността.

11.08.07
20:08

Рамо + гърди + гръб.  Гърдите издават напред,рамото уплътнява средата и гърбът - като се издаде назад леко,така се получава широк профил

11.08.07
22:01

казано от F!Tn3sS на 11.08.07, 18:55:

Съветвам те да правиш разтварянията в страни от седеж, дори и да е с по-малко килограми в сравнение със разтв. от стоеж. :)

PS: Нали знаеш как културистите са широки в горната част на тялото (до гърба и рамената).Ето това исках да кажа под по-широк профил.

Ами...едно и също упражнение е почти.
Разликата е, че когато е от седеж и си облегнат, не си позволяваш чийтинг или ако го правиш, то е в много по-малка степен. :)
И раменните преси вече ги правя от седеж - някак си, повече ги усещам, когато не балансирам с цялото си тяло, а съм стабилно закотвен на лежанката с правата облегалка.

Мнението беше редактирано от 6th на 11.08.07 22:02.

12.08.07
16:40

Само с рамене не става, трябва и акъл :) Широкия “профил” идва с времето и според мен включва всичко - гръб, гърди, рамене и ръце, защото ако се замислите доста смешна гледка ще е “билдър” с широооки рамене като гюлета и малки ръце, плоски гърди и никакъв гръб...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.08.07 16:41.

12.08.07
17:40

казано от MOHCTAPA на 12.08.07, 16:40:

Само с рамене не става, трябва и акъл :) Широкия “профил” идва с времето и според мен включва всичко - гръб, гърди, рамене и ръце, защото ако се замислите доста смешна гледка ще е “билдър” с широооки рамене като гюлета и малки ръце, плоски гърди и никакъв гръб...

Аз не съм казал, че ще тренирам само рамене...ще тренирам всичко, просто ще наблегна на раменете.

13.08.07
13:47

Внимавай като наблегнеш,да не ги претренираш.

13.08.07
21:45

казано от Kevin_Kostner на 13.08.07, 13:47:

Внимавай като наблегнеш,да не ги претренираш.

х2

14.08.07
05:45

А как да разбера кога съм претренирал?Има ли такава опасност при положение, че ги тренирам веднъж седмично?

14.08.07
19:41

казано от F!Tn3sS на 11.08.07, 18:55:

Защото има по-малък шанс за чийтинг.

Иначе тук съм писал :
http://www.bb-team.org/forums/viewreply/248778/

Не става само с раменете...

Мнението беше редактирано от DJПетко на 14.08.07 19:43.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1