12.08.07
18:13
някой би ли ми казал как мога да се разширя в раменете, гърба и гърдите, но не само мускули, а и по някакав начин да стимулирам растежа на костите там, ако това е въобще възможно ?!
За да се разшириш в желаните от теб части трябват много тренировки с тежести и правилно хранене за натрупване на маса, тоест ако не се занимаваш с фитнес значи е време.А за растежа на костите не знам да има начин за стимулиране...ако имаше всеки щеше да се стимулира и по улиците само гиганти щяха да ходят.. ;)
за да се разшириш в гърба прави придръпване на горен скрипец с широк и тесен хват.Може да правиш и гребане на щанга с широк хват
казано от Radoslav Urumov на 12.08.07, 18:13:
някой би ли ми казал как мога да се разширя в раменете, гърба и гърдите, но не само мускули, а и по някакав начин да стимулирам растежа на костите там, ако това е въобще възможно ?!
Базови упражнения - клек, вдигане от лег, раменни преси, набирания и мъртва тяга с тея упражнения можеш да постигнеш това което искаш.
13.08.07
10:29
Промяна размера на костите?!
Ако още растеш разбирам. Но иначе няма как да стане. Трупаш мускули и ставаш по - широк. Останалото е генетика и зрителна измама.
казано от Jorku на 13.08.07, 10:29:
Промяна размера на костите?!
Ако още растеш разбирам. Но иначе няма как да стане. Трупаш мускули и ставаш по - широк. Останалото е генетика и зрителна измама.
Костите не са мъртва тъкан, те както и мускулите могат да стават по здрави и плътни или по чупливи, това зависи от натоварването на което ги подлагаш или не и от храненето (калций).
13.08.07
11:57
казано от Radoslav Urumov на 12.08.07, 18:13:
За костите не е възможно.
13.08.07
13:18
Абе не чаткате ли кво иска да ви пита пича заглавието е V-образна форма :) Ами това е много яко широкия гръб и V-образното мен много ме кефи ами значи най-доброто е да правиш набирания или на вертикалния скрипец на широко зад врат или пред врат :) отиваш на един лост хващаш се колкото можеш широко и се набираш зад врат и ще стане долу - горе няма да станеш като Рони ама е гадна работа туй да се набираш на широко чел съм и съм чувал, че много хора са се прецакали от широките набирания раменните им стави са се прецакали и ги боли после даже и аз така почна да ги правя и ме заболява лявото рамо не съм сигурен, че е от набиранията ама предполагам че е от тях :) ама ти не се шашкай сега ги прай а пък като те заболи ще спреш :)
14.08.07
07:45
казано от Zoning на 13.08.07, 13:18:
Абе не чаткате ли кво иска да ви пита пича заглавието е V-образна форма :) Ами това е много яко широкия гръб и V-образното мен много ме кефи ами значи най-доброто е да правиш набирания или на вертикалния скрипец на широко зад врат или пред врат :) отиваш на един лост хващаш се колкото можеш широко и се набираш зад врат и ще стане долу - горе няма да станеш като Рони ама е гадна работа туй да се набираш на широко чел съм и съм чувал, че много хора са се прецакали от широките набирания раменните им стави са се прецакали и ги боли после даже и аз така почна да ги правя и ме заболява лявото рамо не съм сигурен, че е от набиранията ама предполагам че е от тях :) ама ти не се шашкай сега ги прай а пък като те заболи ще спреш :)
правя такива набирания :) боли ме само ако не сам добре загрял преди това
14.08.07
13:36
Точно пич прай ги апак като те заболи ще му мислиш тогава може да ги спреш ;)
От широките набирания няма смисъл, поради простата причина, че амплитудата на движението става много малка. Хватът трябва да е малко по-широк от раменния, а движението пълно, почти до заключване на лактите. Всички упражнения с тесен хват, както и тези зад врат, стимулират вътрешната част на латисимуса и не са най-подходящите за разширяване. Макар че аз предпочитам не толкова широкия гръб, колкото масивния, плътен и мощен гръб, тук говорим за много добре развит трапец, вътрешна част на перката, както и долен гръб. Тука тягата решава всичко, затова ми е и любимо упражнение.
За рамена прави странично разстваряне с дъмбели от седеж за средната глава. Ако толкова държиш на широкия гръб, обърни внимание на набирането, то стига за външната зона. Прави също и обратен пек дек за задно рамо, за да изглежда по-масивна горната ти зона.
Успех в разширяването и дано някой ден закриеш Луната с гърба си :)
Мнението беше редактирано от Voyager на 14.08.07 18:30.
За така наречената “V образна” форма има куп упражнения които трябва да се изпълняват за да се получи такъв “изглед”...
Пулоувър : В последно време много популярно упражнение, но при изпълнение много хора правят грешки... Много важно е дишането в случая, като то е 50% от успеха му. Ако за дишането при другите упражнения има спорове, тук то е ключово... При долна позиция гръдния кош е пълен с въздух, а издишването свършва в крайна горна позиция. Цялата теория за пулоувъра е свързана с меката кост на слънчевия сплит. А разширяване на костите е възможно само през периода на разстеж(спорта го стимулира). След мено/андро паузата се наблюдава обратен ефект при много хора.
Флайс : Освен, че ще ти помогне и за дефиниция и за маса(зависи от целта ти), флайсът помага и за V формата.
При изпълнение се стреми пълен стречинг, което разширява гръдния мускул.
Набирания/Горен Скрипец с широк/тесен хват : Упражнението e подходящо защото атакува части от широкия гръбен мускул, които е основния при V форумата.
Гребане с щанга : Атакува Teres Major, които също е фактор.
Раменни преси, Странично вдигане, Раменно вдигане с дъмбели под наклон : Това са накратко упражненията за делтоидния мускул. Съответно за предно, средно и задно рамо. Имено делтоидите създават тази зрителна измама, че си по-широк...
Има и още едно важно нещо : малката талия... ако генетично ти е заложено да имаш малка талия - ок, но ако нямаш захващай се с вакумки още от сега, ако искаш по-бързо да постигнеш V форма...
15.08.07
10:23
Тея вакуумки какво представляват някои може ли да ми каже за пръв път ги чувам
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/23964/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/19320/
Абе просто казано...гръб и рамене и тънка талия...а и никакви крака.Това е V -форма
казано от МИЛЕ на 16.08.07, 21:07:
Абе просто казано...гръб и рамене и тънка талия...а и никакви крака.Това е V -форма
:cheese: Режете краката ! щом искате V форма не ви трябват :) . (бъзик)
Бе то освен талия и ханша трябва да не е голям (бедрената кост на някои е по голяма ) а и е кофти като мускулна група да ти върви глутеуса е тогава кфа форма ше имашш ( при мене има такъв момент но не е чак толкоз зле :) )