17.08.07
12:27
Имам следния проблем :
мускулите на краката ми са доста силно развити - изпълват крачолите на панталоните ми.
Не правя някакви специални тренировки. 3-4 пъти в седмицата се разхождам/тичам в Южния парк. Понякога през уикендите се качвам на Витоша. Ако трябва да бъда честен, не мога да се оплача от тялото си(плосък корем, стегнати мускули), хората постоянно ме питат какво тренирам.
Въпреки това ми се иска да разбера дали е възможно да се направи “премоделиране” на тялото?
Искам да “намаля” размера на мускулите на краката ми.
Тялото ми е сравнително симетрично развито - крака, кръст, гърди, ръце. Генетика - “наследство” от баща ми.
На 26 години съм. Висок съм 183см. През последните 7-8 години, теглото ми варира (лято-зима) в границите 80-85 кг. За този период не съм успял да го смъкна под тази граница. Не съм се опитвал да спазвам някакви тежки режими по отношение на храна, спортуване.
Смятам че се храня доста правилно - през последните 2-3 години хранителният ми режим включва предимно :
- лято - много плодове(3 пъти в седмицата обядвам с по 4 банана, 10на кила диня седмично и др., ), много зеленчуци, супи, риба - печена (веднъж седмично), пилешко - скара(веднъж седмично), телешко (1-2 пъти месечно), по рядко свинско и агнешко, сирене, семки, много рядко кашкавал, хляб (2-3 филии на седмица, домашно приготвен, обикновено с брашно тип 700);
- пролет, есен, зима - много зеленчуци, плодове (цитрусови), риба - печена (веднъж седмично), пилешко - скара(веднъж седмично), телешко (1-2 пъти месечно), по рядко свинско и агнешко, сирене.
Познавате ли някой, който да е опитвал да прави подобно нещо?
Смятате ли че може да се направи нещо по въпроса ?
Не бях сигурен къде да постна темата - във форума за хранене или упражнения и за това пиша тук.
Сещам се само за кардио тренировки над нужното време - така гориш и мускулна маса.
Или си купи по-голям номер панталони :P
Мнението беше редактирано от blz на 17.08.07 13:00.
казано от wolf’s на 17.08.07, 12:27:
Имам следния проблем :
мускулите на краката ми са доста силно развити - изпълват крачолите на панталоните ми.Не правя някакви специални тренировки. 3-4 пъти в седмицата се разхождам/тичам в Южния парк. Понякога през уикендите се качвам на Витоша. Ако трябва да бъда честен, не мога да се оплача от тялото си(плосък корем, стегнати мускули), хората постоянно ме питат какво тренирам.
Въпреки това ми се иска да разбера дали е възможно да се направи “премоделиране” на тялото?
Искам да “намаля” размера на мускулите на краката ми.
Тялото ми е сравнително симетрично развито - крака, кръст, гърди, ръце. Генетика - “наследство” от баща ми.
На 26 години съм. Висок съм 183см. През последните 7-8 години, теглото ми варира (лято-зима) в границите 80-85 кг. За този период не съм успял да го смъкна под тази граница. Не съм се опитвал да спазвам някакви тежки режими по отношение на храна, спортуване.Смятам че се храня доста правилно - през последните 2-3 години хранителният ми режим включва предимно :
- лято - много плодове(3 пъти в седмицата обядвам с по 4 банана, 10на кила диня седмично и др., ), много зеленчуци, супи, риба - печена (веднъж седмично), пилешко - скара(веднъж седмично), телешко (1-2 пъти месечно), по рядко свинско и агнешко, сирене, семки, много рядко кашкавал, хляб (2-3 филии на седмица, домашно приготвен, обикновено с брашно тип 700);
- пролет, есен, зима - много зеленчуци, плодове (цитрусови), риба - печена (веднъж седмично), пилешко - скара(веднъж седмично), телешко (1-2 пъти месечно), по рядко свинско и агнешко, сирене.
Познавате ли някой, който да е опитвал да прави подобно нещо?
Смятате ли че може да се направи нещо по въпроса ?Не бях сигурен къде да постна темата - във форума за хранене или упражнения и за това пиша тук.
Изкупувам:
1 кг чист мускул - 100 лв :)
Ми пич , вероятно с тичане на дълги разстояния ще стане :)
Може да тренираш само краката (тежко ) като не им даваш нищо за възстановяване и така би трябвало (поне според мен) да се разгради мускула за да се възтанови една част от него и като не му дадеш протеин за да се възтанови напълно ще намалее . Аз бих си купил други панталони :P . Не съм най компетентния нека и другите се изкажат но ако това ти е генетично неможеш да се бориш с него , живей си с развити крака :cheese: горкия :)
Мнението беше редактирано от GH0$T на 17.08.07 13:24.
17.08.07
13:39
Мога да кажа, че макар да не посещавам фитнес центрове спортувам доста.
Обезателно ще погледна статиите от сайта за кардио упражнения, плюс това което е написано във форума. Само с тичане ми се вижда невъзможно да постигна по- добри резултати от тези, които съм постигнал в момента.
Що вместо да намаляваш краката не увеличиш горната част на тялото? И сигурен ли си, че точно мускулите са ти излишни? Много мъже трупат мазнини повече в краката и ханша, от колкото в талията (и аз съм от тях).
казано от GH0$T на 17.08.07, 13:24:
Може да тренираш само краката (тежко ) като не им даваш нищо за възстановяване и така би трябвало (поне според мен) да се разгради мускула за да се възтанови една част от него и като не му дадеш протеин за да се възтанови напълно ще намалее .
Дори и да стане този номер, след това ще се върнат в сегашните си размери и даже ще станат по - големи. Щом без тренировки са му големи, с тренировки няма как да намалеят. Като вариант може да се опитат тренировки за издръжливост - дълго и продължително тичане и диета. Но не си струва усилията според мен.
казано от GH0$T на 17.08.07, 13:24:
Аз бих си купил други панталони :P .
Най - правилното решение.
17.08.07
14:19
Значи, едно не мога да разбера! Знаеш че е ген, а пък го пренебрегваш :) Няма начин да си стопиш само краката. Действително с много тичане се гори всичко, знам го от личен опит! Но докато достигнеш желания размер на краката, какво ще е останало отгоре? На тази възраст би трябвало да си се приел като индивид, такъв какъвто си, ГЕН! ;)
17.08.07
14:46
Така е.
Но все пак искам да науча какви са били резултатите при хора, които са пробвали. Ако има такива. ;-)
Ух как ти завиждам за тези крака.Петко К. е писал много логични неща.От тренировки може по-големи да станат.Не знам ама що не опиташ почти да ги обездвижиш.Като не се натоварва някой крайник,след няколко месеца мускулите заслабват и се стопяват.Засили горната част и тъй ще топиш мазнините.Няма се лепят на краката.
17.08.07
17:23
Най-доброто решение е да направиш горната част на тялото ти толкова голяма че краката ти да не изглеждат големи^^
Съмнявам се че големината на краката ти е толкова от мускул, както ида е с кардио с висока интензивност и продължително времетраене лесно може да се фиксира проблема.
17.08.07
21:23
Преумора+недохранване+недоспиване - гарантирам ти, че тази комбинация ще ти помогне. Лошото е, че ще загубиш мускулна маса навсякъде, а не само в краката.
18.08.07
14:01
Погледни проблема от градивна гледна точка, а не от деградивна!
Опитай се да градиш, а не да разрушаваш.Разрушаването е по-лесно, но не и по-добро.
Не търси най-лесният изход, а най-добрия.
Мнението беше редактирано от Йосиф В. Сталин на 18.08.07 14:03.
20.08.07
06:24
Благодаря на всички за мненията Ви.
Ще се опитам да се придържам към съветите и ще внимавам в храненето.
Евентуалното отказване от катеренето на планини ще е голяма жертва от моя страна, но ще я направя.
Как мислите ще повлияе ако се започна да ходя на плуване, успоредно с фитнеса?