16.08.07
11:42
Не съм сигурен дали е за тука темата, ама нека...
Значи, почнах да скачам на въже от има-няма една седмица, преди никога не съм скачал. Обаче на втората тренировка (по 40 минути, в които скачам има-няма 1 минута преди да заплета въжето) почнаха много да ме болят краката, не става въпрос за прасеца, а под него, поне така ми се струва, че не е прасеца. Докато скачам не ме болят, ама веднага като спра почва и до към час след като съм скачал ме болят. Почивах три дена, и на четвъртие почнах пак, тоя път по 1о минути, ама е същото, да го еба. Въпроса това нормално ли е, прдвид, че за пръв път скачам, и какво да правя: да продължавам докато свикна, да почивам няклко дена или какво?
Значи ако болката ти е под прасеца може да е ахилесовото сухожилие ако прасеца ти е много отпуснат може и за това да е а иначе аз не скачам и представа си нямам.
17.08.07
13:39
Възможно е да е от това, може и да опираме до наличние на Нетренираност на прасеца, както беше при мен, когато започнах да скачам на въже. В началото имах същите болки, докато не свикнах на темпото и натоварването. Ако се е случило да го комбинираш с тренировка за крака, вероятно си стигнал “тавана” на болката, поне при мен се случи по този начин.
Сега също наболява, но е краткотрайно и то по-скоро в началото, ако не се сетя да загрея добре.
17.08.07
16:37
Ясно, значи продължавам, мерси.
Мнението беше редактирано от Sane на 17.08.07 16:37.
18.08.07
02:57
Здравей,
аз имах подобни болки,на които не обърнах много внимание. Както Димитър Михайлов ти е написал - появяваха се в дните за крака и при не добро загряване. Само че след като не обърнах много внимание един ден просто сухожилията ми казаха “стига” и не можех да ходя 1 седмица, а крака не тренирах 2-3 месеца, докато болката отшуми.
Съветвам те да спреш, докато ти мине, после да започнеш пак постепенно... Предполагам не искаш да стигнеш до “принудителна почивка”.