Мъртва тяга за трапец

17.08.07
08:53

Ами значи казаха ми в залата че трапецът се натоварава от мъртвата тяга това вярно ли е, защото аз лично не го усещам на трапеца ?

TB

17.08.07
09:07

Цитирам ти статията на Владимир Недков от сайта:
“Обикновената мъртва тяга натоварва и уплътнява еректорите, седалищните мускули, квадрицепсите, задната част на бедрата, латералните и трапецовидните мускули и предмишницата.”

Абсолютно вярно. Аз рядко правя друго за трапец.

17.08.07
09:52

Най-доброто за трапец е мъртвата тяга. При изтеглянето, някъде в средната част, направо имам чувството, че се къса.

17.08.07
10:39

Mъртвата тяга освен за трапец и задно бедро(+глутеуса) за друго не става в практиката...

17.08.07
11:37

казано от DJПетко на 17.08.07, 10:39:

Mъртвата тяга освен за трапец и задно бедро(+глутеуса) за друго не става в практиката...

Хахах пич,скрии се някъде плс :lol:

17.08.07
13:03

Не съм съгласен, на мен ми удря яко долната част на гърба. Трапеца също, малко и задното бедро, но основно еректорите.

17.08.07
13:31

Наистина тягата си е класа за гърба!
Имах проблеми с кръстта и може би 8-9 месеца не съм я правил.
Като гледам разликата- просто тягата прави разликата!!

Мнението беше редактирано от Kazaka на 17.08.07 13:32.

17.08.07
21:12

казано от obelka на 17.08.07, 11:37:

Хахах пич,скрии се някъде плс :lol:

Винаги съм се питал... обелка ама обелка от какво...?
Всъщност няма значение, все е обелка от коша на Д-р Емилова...

казано от Ultima Ratio на 17.08.07, 13:03:

Не съм съгласен, на мен ми удря яко долната част на гърба. Трапеца също, малко и задното бедро, но основно еректорите.

Съгласен съм, че и натоварва долната част, но от тягата няма да качиш ММ в долната част на еректор spinae…затова ми беше и мнението.

Мнението беше редактирано от DJПетко на 17.08.07 21:14.

17.08.07
22:18

Абе ти чуваш ли се какви глупости дрънкаш бе,келеш...Ще вземе някои заблуден да ти повярва.Бан за тебе и тва е...Нямало да качиш маса в еректорите от тягата-въобще не знаеш къде си...смешен си ,поне не се излагай повече  :lol:
И какво търсиш пак по кошовете...палавник,сто пъти съм ти казвал да не влизаш там и да не се заиграваш с боклуците :-/

17.08.07
22:22

Не знам, то си е индивидуално, но аз сега правя тягата само през тренировка, че точно долната част на гърба ми изпреварва доста горната.

Мнението беше редактирано от Ultima Ratio на 17.08.07 22:23.

18.08.07
06:37

казано от obelka на 17.08.07, 22:18:

Абе ти чуваш ли се какви глупости дрънкаш бе,келеш...Ще вземе някои заблуден да ти повярва.Бан за тебе и тва е...Нямало да качиш маса в еректорите от тягата-въобще не знаеш къде си...смешен си ,поне не се излагай повече  :lol:
И какво търсиш пак по кошовете...палавник,сто пъти съм ти казвал да не влизаш там и да не се заиграваш с боклуците :-/

К’во ли споря с хора, които са виждали дъмбел само на снимка...

Още един пост от такова естество и темата си отива.
А може би и някой с нея.

Jorku

18.08.07
11:35

Аз лично усещам мъртвата тяга на долната част на гърба квадрицепс задно бедро .

18.08.07
18:38

Тягата е комплексно упражнение - натоварва много и различни мускули и затова е безценна и незаменима. И все пак, начинаещите нека внимават с нея.

ZO

22.08.07
16:24

Тягата,в зависимост от това как се изпълнява,тренира различни мускули!С изпънати крака(римска мъртва тяга)  се натоварват основно задното бедро(всички мускули) и глутеуса,по-малко еректорите на гръбнака;със сгънати крака се натоварва повече гърба,отколкото краката и глутеуса.Освен еректорите и трапеца се натоварват в известна степен всички останали мускули на гърба,дори латисимусите!Има и начин дори да се наблегне основно на тях:Заемаме стойка за мъртва тяга-гърба изпънат на арка,корема е стегнат.Тук има малка тънкост-разпервате латисимуса като в поза релакс и извършвате движението.Казано накратко мъртва тяга в комбинация с поза релакс.Пробвах го това и наистина действа страшно-за три седмици отбелязах голям напредък в широчината и отдавам поне част от него на този тип тяга.

Мнението беше редактирано от zoben_pitbul на 22.08.07 16:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1