отслабване + велоаргометър

20.08.07
08:53

Здравейте!
Имам следното питане: понеже през последните 2 години драстично напълнях и то без да си изменям ой знае колко хранителния режим, можете ли да ме посъветвате как да се взема в ръце. Висока съм 183 см, бях 63 кг, сега съм около 75. Винаги съм се ограничавала в храненето. Въобще не си позволявам вафли, бисквити и други от сорта, дори не си слагам захар в кафето. Не ям хляб, ако ми се дояде, което рядко се случва, замествам със сухари. И ПАК СЪМ ДЕБЕЛА!!! Може би проблемът е че нямам никакво движение. Проблемни зони - бедра и корем, мноооого проблемни. Сега си купих велоаргометър, от 2 дни вече. Кажете ми, ще има ли ефект, ако съм постоянна, а аз ще бъда, и как точно да тренирам - по колко време, колко често, колко интензивно, на каква степен, кога мога да очаквам ефект, акво да ям и какво - не.
Предварително благодаря.

20.08.07
10:09

ами значи идеално като вече имаш вело.. Почваш сутрин по 10на мин примерно, ако искаш на гладно като станеш (според мен е по-добре на ядеш 2белтъка). Настройваш го на най-малката трудност и почваш. Целта е да го усещаш на аереобно натоварване, т.е. да се задъхваш. Съвет: въртеното е хубаво да се прави съсредоточено, не да четеш списания или да гледаш телевизия по същото време. Прави го макс съсредоточена. 3 пъти седмично като за  начало мисля че е добре. Всичко друго е към темата диетология.. :)
поздрави и ако има нещо пише тук има доста компетентни момчета

20.08.07
11:46

Относно проблемните зони бедрата ще се оправят  с много въртене а корема с диета.

24.08.07
20:06

1. Ако яде белтъци ще и станат мускули, което едва ли тя иска. тя иска само да се стегнат. 2-ро корема го стягам с много коремни преси и бягане. За бягане и велоаргометър, особено за бягане сутрин на гладно!
2. 10 мин са мн малк0! Трябват поне 30 мин кардио тренировка.
3. Не се притеснявай. Мазнините, които се натрупват мн бързо и са от скоро се чистят много лесно!

30.08.07
22:30

Точно белтъчините са изключително необходими! Около 150-170 гр. белтъци на ден. Приемайки белтъци наистина ще се подпомогне покачването на мускулния обем, но това е и целта. С покачването на мускулната маса се покачва способността за израсходване на повече енергия за определен период (30-40 мин. - тренировка). Колкото повече енергия, толкова повече и по-бързо свалени подкожни мазнини.

П.С
Голяма част от жените се плашат, като им се препоръча покачване на мускулна маса. Не си мислете, че за 1-2 месеца ще заприличате на културистките по телевизията! Такава вероятност - НЯМА! Леко оформяне на мускулите не би загрозило фигурата Ви. Напротив!

31.08.07
06:36

За да стопиш излишните мазнини би било хубаво да си изготвиш (или друг да го направи) нвд. Принципно е хубаво освен колелото да имаш и малко натоварване във фитнес зала, защото след една тренировка като направиш и кардио доста по-бързо се изгарят проблемните мазнини. Ако нямаш такава възможност и желание и вкъщи ще стане, но по-бавно - карай колелото сутрин на гладно по 30 минути. Опитай се да ходиш пеш колкото можеш повече или прави нарочно дълги, изморителни разходки - това също помага.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1