19.08.07
13:49
Достатъчни ли са тези упражнения за гърдите?
1. лег
2. полулег
3. кофички
Да правиш по 4 серии от тях по 10-12 повторения.За допълнителен ефект може полулега 1 път да го правиш с дъмбели 1 път с щанга.
Мнението беше редактирано от RedWalker на 19.08.07 20:27.
19.08.07
17:17
упражненията наистина са много добри, но аз ще ти препоръчам да не подценяваш флайса.Според мен е задължително за гърдите било то от лег или полулег
19.08.07
17:51
Защо да прави 4 серии по 10-12 повторения и пише се повторения !
Мнението беше редактирано от faramir на 19.08.07 17:53.
ами упражненията са добре, ако дадеш повече информация, за да можем да преценим, може да получиш и повече инфо..
казано от faramir на 19.08.07, 17:51:
Защо да прави 4 серии по 10-12 повторения и пише се повторения !
Ами колко да прави 3-5 за сила ли ?Или 15-20 ?По въпроса с правописа взимам си забележка..коригирах мнението.
аз бих ти направил и забележка за хапливия тон. А по въпроса 10-12 не е единствената амплитуда за хипертрофна тренировка. Аз тренирам само 6-8, повечето ми приятели тренират 8-10, а имам и познати, която държат ниски повторения 4-6 и пак качват. Работа тук не е само в бройката.. поздарви...
едит: забравих да кажа за сериите, не е добре да се започва със четири.. след 10год по колко ще правиш тогава, за да тресираш тялото? по 10на? не бързайте и оставяйте и аванс занапред..
Мнението беше редактирано от jalokin на 20.08.07 07:24.
казано от jalokin на 20.08.07, 07:22:
аз бих ти направил и забележка за хапливия тон. А по въпроса 10-12 не е единствената амплитуда за хипертрофна тренировка. Аз тренирам само 6-8, повечето ми приятели тренират 8-10, а имам и познати, която държат ниски повторения 4-6 и пак качват. Работа тук не е само в бройката.. поздарви...
едит: забравих да кажа за сериите, не е добре да се започва със четири.. след 10год по колко ще правиш тогава, за да тресираш тялото? по 10на? не бързайте и оставяйте и аванс занапред..
Подкрепям изказването ти.
Аз лично ги правя в х3 серии, а повторенията варират от 5 до 8. Ефект има. :)
С повече серии, не бих ги тренирал, защото и така съм с ЯКА мускулна треска, представям си иначе какво ще ми е. :P
Добре са упражненията.
А полулега, можеш да го редуваш с дъмбели. :)
На 17г. съм , 68кг. Тренирам от 3 месеца. Правя от 8 до 10 повторения. До сега правих и флайс , но почнаха да ми излизат стрии или там както се казват и го спрях. Иначе бях много доволен от флайса :)
20.08.07
15:12
Лега го прави в пирамида 1 по 15 1 по 10 1 по 8 1 по 6 и накрая една напомваща 12-16 повторения полу-лег 4 по 8 кофички 4 по 8-10 и накрая ако метнеш един флайс 3-4 по 8 ще стане супер и успех !
казано от jalokin на 20.08.07, 07:22:
Казах ли някъде “ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРАВИ 10-12 ВСИЧКО ДРУГО Е ГРЕШНО” ?В момента така тренирам същите упражнения, повторения и серии .. има ефект и давам предложение.А за тона не съм искал да прозвучи така :)
Не ти трябва флайс ако правиш тези упражнения, както казах по горе те са идеални.
казано от Marmot на 19.08.07, 13:49:
Достатъчни ли са тези упражнения за гърдите?
1. лег
2. полулег
3. кофички
редувай лег и полулег с дъмбели едната трен.,другата с щанга.Кофичките на стол и на успоредка редувай.
прави през тренировка и едно упражнение с тесен хват-може от лег или полу лег, както и пуллоувър
До колкото знам от личен опит започвай с това упражнение, което е за най-слабо развитата част от гърдата ти ! Аз лично започвам с кофи ... ;)
Аз лично смятам че гърдите са голяма мускулна група и изпълняването на 3 упражнения е недостатачно за оптималното разгръщане на потенциала им
казано от darKdechi на 22.08.07, 07:26:
Аз лично смятам че гърдите са голяма мускулна група и изпълняването на 3 упражнения е недостатачно за оптималното разгръщане на потенциала им
И колко голяма мислиш че е ? гърдите са съставени от две части и могат да се определят като средни по големина, изобщо не могат да се сравняват с гърба или краката, тези упражнения вдигане от лег от полулег и кофички са възможно най - добрите упражнения и са напълно достатъчни за развитие на гърдите.
22.08.07
14:12
казано от Alkorin на 22.08.07, 13:37:
казано от darKdechi на 22.08.07, 07:26:
И колко голяма мислиш че е ? гърдите са съставени от две части и могат да се определят като средни по големина, изобщо не могат да се сравняват с гърба или краката, тези упражнения вдигане от лег от полулег и кофички са възможно най - добрите упражнения и са напълно достатъчни за развитие на гърдите.
Съгласен съм с това мнение
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 22.08.07 14:12.
22.08.07
16:27
Не само че 3 упражнения са напълно достатъчни,но и ако си концентриран ще се натовариш отлично и с по три серии от всяко.Повторенията по-добре си ги нагласи според това от какво растеш най-много(т.е. експериментирай),макар,че не мога да не ти препоръчам пирамида от 10-8-6,която действа мн добре и на мен и на приятели/ест пак ти казвам,че е най-добре ти да си решиш.