09.07.07
21:49
В момента тренирам така:
1 ден - гръб (2-3 упр), трицепс (2-3 упр), корем - 1 серия сгъване на краката, 1 серия коремни преси
2 ден - гърди (2-3 упр), бицепс (2-3 упр), корем - 1 серия сгъване на краката, 1 серия коремни преси
3 ден - почивка
4 ден - рамо (предно, средно, задно), крака, корем - 1 серия сгъване на краката, 1 серия коремни преси
5 ден - гръб (2-3 упр), трицепс (2-3 упр), корем - 1 серия сгъване на краката, 1 серия коремни преси
6 ден - гърди (2-3 упр), бицепс (2-3 упр), корем - 1 серия сгъване на краката, 1 серия коремни преси
7 ден - почивка
Т.е. 2 дена тренирам и 1 ден почивам, като имам 3 различни варианта за тренировка.
Вземам протеинче, аминокиселини, креатин, трибулус, глутамин....
1. Искам да вкарам кардио някъде, но въпроса е къде? Дали е добра идеята да го вкарам в деня за почивка? Говоря за въртене на велоергометър или бягане... и колко време да бъде? Колко калории е добре да изгарям... приблизително...
2. Има ли смисъл в 1 ден да правя 3 упражнения за дадена мускулна група т.е. да я тормозя яко...? Или 2 упражнения стигат? Правя 1 загряваща серия и после 3 работни по 7 повторения...
На 22 години съм, тежа 87 кг, висок съм 184 см... целта ми е да направя малко релеф, но без да губя мускули... за момента съм направил няква сносна мускулна маса, но съм малко мазен...
Темата беше редактирана от Nitrogenium на 09.07.07 21:52.
10.07.07
10:02
Размени Гръб + бицепс, а гърдите + трицепса.
10.07.07
21:02
E така няма ли да ги претоваря... по принцип до колкото знам е добре гръб + трицепс, понеже бицепса се натоварва като правиш гръб... същото се отнася и за гърдите...
казано от Nitrogenium на 10.07.07, 21:02:
E така няма ли да ги претоваря... по принцип до колкото знам е добре гръб + трицепс, понеже бицепса се натоварва като правиш гръб... същото се отнася и за гърдите...
Няма да ги претовариш, бъди спокоен.
Корем всеки ден... ако целта ти е издръжливост - ок.
В противен случай 2-3пъти седмично е напълно достатъчно.
Мнението беше редактирано от kanku на 19.08.07 17:37.
отговора на това уравнение, което си написал в заглавието е “=ПРЕТРЕНИРВАНЕ”, вземи и тренирай по нормална програма.. така само си губиш вр-то. Тази програма нз дали някой би я издържал, но със сигурност не ти. Ако можеше нямаше да питаш никого за нищо... ПО ЗДРАВИ
И аз смятам че не би била най-подходящата програма но в крайна сметка сичко е вапрос на стаж и възстановяване. Зависи от колко време тренираш и какви добавки, медикаменти приемаш
а що се отнася за коремната преса оптималния варянт е да ги тренираш здраво 2 пъти седмично като правиш поне 3 упражнения.