23.08.07
12:44
ще ми кажете ли упражнения за наливане мускули в гръдния кош и за разширяването му и каде да ги вмъкна в програмата си за по-голяма ефективност
дихателни серии, при трена за крака като 1во упр иначе няма как да ги правиш. Много е тежко и добро! Ако си под 20 год би трябвало да има ефкт..
Може да правиш в суперсерии клек и пулоувър.Не за първи път казвам че гръдния кош се разшерява като нарастват белите дробове .Тичай на открито с правилно дишане в комбинация с тренировката с тежести и няма как да не го разшериш
уааааууууу, а дихателни серии какво са? и това че не го казваш за пръв път , ме изненадва, интересно ми е как се стимулира разтежа на белите дробове? аз доколкото знам те не са изградени от напречно набраздена тъкан че да се стимулира разтеж ама...
казано от jalokin на 23.08.07, 18:39:
уааааууууу, а дихателни серии какво са? и това че не го казваш за пръв път , ме изненадва, интересно ми е как се стимулира разтежа на белите дробове? аз доколкото знам те не са изградени от напречно набраздена тъкан че да се стимулира разтеж ама...
Главната Функция на белия дроб е да обменя кислород от въздуха с въглероден диоксид от кръвта. Процесът, при който става този обмен, се нарича „дишане“.Дишането се осъществява чрез ритмични свивания и разширения на гръдния кош.- вдишване и издишване. Вдишването-осъществява се благодарение на съкращението на външните междуребрени мусколи и диафрагмата. Гръдния кош се разширява вследствие развитието на белите дробове именно от дишането .
Дано да съм задоволил твоя интерес!
м/уребрени мускули и диафрагма не бели дробове;) 1во. И 2ро обясни как ще се увеличат дробовете при тичане?
Нещо не те разбрах за 1вото. И не казвам само при тичане естествено съчетано със силови тренировки ,но просто на открито(примерно на стадиона) количеството кислород е много по голямо от това в залата.Разбира се увеличението може да се получи както ти казваш саомо с тежести,но резултатите ще бъдат много по-добри ако тренировките бъдат съчетани.
23.08.07
20:55
значи да тичам на чист въздух.пулоувър.а клек как се прави?и какво ще рече да ги правя в суперсерии?
и колко пъти в седмицата да бягам?
Ericsonn трябва да си направиш програма за цялото тяло .Ако провиш упражнения само за да развиеш гръдния кош не очаквай резултати.
от тичане няма да го увеличиш.. при тичане ще се разшири трахеята или нз и аз какво, но белите дробове не са мускули като гърди, гръб или нещо др за да растат при тренировка. 1то казах даифрагма и м/уребрени не бели дробове, дотук не си дал обяснение за думите си, че белите дробове растат при тичане.. към автора на темата суперсеия озн клек псоле пуловър без почивка все едно правиш едно упр..
jaloкin цитирам ти доц.Любчо Спасов(стаж над 35години)-специалист по изкривявания на гръдния кош и там всичко свързано с него ,които казва,че най-добрите методи за развитието му са плуване ,фитнес,тичане на открито(дълбоко вдишване през носа и издишване през устата),въобще някаква физическа дайност с правилно дишане.Не препоръчвам плуването ,за тези които се занимават с фитнес.Просто предложих един от неговите съвети.Явно че ти имаш по-голям опит от него.Спирам да спора с тебе!
това ми прозвуча като “Недик каза така”.. незнам какво е имал предвид доц., но аз със скромните си познания не виждам как това би могло да стане... пък докато не се убедя в нещо не го приемама за истина...
24.08.07
13:44
Значи по логиката на тичането трябва всички леко-атлети да имат огромни гръдни кошове
24.08.07
19:56
Иначе пуллуовер пробвай и накрая успех !
Мнението беше редактирано от faramir на 24.08.07 19:57.