26.08.07
15:42
Въпроса ми е колко пъти при човек може да се образува ингвинална ( слабина) херния , понеже съм опериран 2 пъти (като съм бил на 1 г. от дясно и на 16 г от ляво ). Може ли пак да са образува . Ако има някои с повече опит в това отношение ще съм му благодарен ако сподели .
26.08.07
22:09
Възможно е да се получи херниация на местата, където си бил опериран, при условие, че някой не си е свършил добре работата..пък и ако се надцениш в залата ;) . Такава херния се нарича рецидивна
27.08.07
06:54
Винаги може пак да ти се появи. Просто внимавай с тежестите и изпълнението. Аз също съм опериран ан 14 годишна възраст и гледам да се пазя доста. Прави коремни за долната част на корема, за да се позаздравят малко мускулите там.
Но внимавай повече. Не тежестите правят добрата тренировка.
Единствения начин за предпазване от повторна или въобще поява е да не бараш по тежок от лъжица ...
херния или рецидив може да се получи дори принай леко натоварване (за съжаление) и най често е поради отслабени коремни стени (генетично или с възрастта над 60 е още по зле) . При мъжете най честа е ингвиналната а при жените бедрената . Сега се предлагат едни като мрежи (mesh) който се слагат чрез операция и заздравяват коремната стена . Скоро и мен ме очаква преглед при хирург че си оставам със съмнения пък и леко ме е шубе :red:
относно долната част на корема там имам плочки ясно изличени понеже от 2 години наблягам на него , но все пак и те не ми помогнаха да са размина без операция.
А GH0$T относно вдигането на лажица в саита на BB видях статия в която пишеше че и цял живот да седиш на легло няма гаранция че ще се предпазиш. А относно посещението ти при хирург да не ти дреме по добре да се открие в началото отколкото да стане по зле , но дано да се окаже че си добре :)
02.09.07
22:43
Единствения начин за предпазване от повторна или въобще поява е да не бараш по тежок от лъжица ...
херния или рецидив може да се получи дори принай леко натоварване (за съжаление) и най често е поради отслабени коремни стени (генетично или с възрастта над 60 е още по зле) . При мъжете най честа е ингвиналната а при жените бедрената . Сега се предлагат едни като мрежи (mesh) който се слагат чрез операция и заздравяват коремната стена . Скоро и мен ме очаква преглед при хирург че си оставам със съмнения пък и леко ме е шубе :red:
колега тука малко си се объркал! това с лъжицата не е изобщо така. дори и в този форум има хора оперирани, които вдигат тежко, обаче знаят как, така, че херния и без да вдигаш може да получиш, още повече, че ако не тренираш нищо мускулите се отпускат и вероятността това да стане нараства! в момента се има доста методи за ле4ение включително и най-новия -лапароскопия, при който ти остават 2 белега по 1 см и това е а те изписват от болницата за 24 часа и си ходиш в къщи!
Мнението беше редактирано от realityman на 02.09.07 22:44.
Дори и да знаеш как да дигаш гаранция никаква .. Имаш ли слаба коремна стена и от 1 кашляне може да ти се появи .
Мускулите на долната коремна част НЕ предпазват от бедрена и ингвинална херния, просто там където се образува тя няма мускули .
Лапароскопията определено не е най добрия избор за дигащия тежести защото % на рецидивите е по висок (точно колко не си спомням но значително) .
08.08.11
09:44
Да те питам след тези хернии имаш ли проблеми с половия живот?