Херния колко пъти ?

26.08.07
15:42

Въпроса ми е колко пъти при човек може да се образува ингвинална ( слабина) херния , понеже съм опериран 2 пъти (като съм бил на 1 г. от дясно и на 16 г  от ляво ). Може ли пак да са образува . Ако има някои с повече опит в това отношение ще съм му благодарен ако сподели .

Възможно е да се получи херниация на местата, където си бил опериран, при условие, че някой не си е свършил добре работата..пък и ако се надцениш в залата ;) . Такава херния се нарича рецидивна

27.08.07
06:54

Винаги може пак да ти се появи. Просто внимавай с тежестите и изпълнението. Аз също съм опериран ан 14 годишна възраст и гледам да се пазя доста. Прави коремни за долната част на корема, за да се позаздравят малко мускулите там.
Но внимавай повече. Не тежестите правят добрата тренировка.

27.08.07
08:21

Единствения начин за предпазване от повторна или въобще поява е да не бараш по тежок от лъжица ...
херния или рецидив може да се получи дори принай леко натоварване (за съжаление) и най често е поради отслабени коремни стени (генетично или с възрастта над 60 е още по зле) . При мъжете най честа е ингвиналната а при жените бедрената . Сега се предлагат едни като мрежи (mesh) който се слагат чрез операция и заздравяват коремната стена . Скоро и мен ме очаква преглед при хирург че си оставам със съмнения пък и леко ме е шубе  :red:

29.08.07
06:56

относно долната част на корема там имам плочки ясно изличени понеже от 2 години наблягам на него , но все пак и те не ми помогнаха да са размина без операция.
А GH0$T относно вдигането на лажица в саита на BB видях статия в която пишеше че и цял живот да седиш на легло няма гаранция че ще се предпазиш. А относно посещението ти при хирург да не ти дреме по добре да се открие в началото отколкото да стане по зле , но дано да се окаже че си добре :)

RE

02.09.07
22:43

казано от GH0$T на 27.08.07, 08:21:

Единствения начин за предпазване от повторна или въобще поява е да не бараш по тежок от лъжица ...
херния или рецидив може да се получи дори принай леко натоварване (за съжаление) и най често е поради отслабени коремни стени (генетично или с възрастта над 60 е още по зле) . При мъжете най честа е ингвиналната а при жените бедрената . Сега се предлагат едни като мрежи (mesh) който се слагат чрез операция и заздравяват коремната стена . Скоро и мен ме очаква преглед при хирург че си оставам със съмнения пък и леко ме е шубе  :red:

колега тука малко си се объркал! това с лъжицата не е изобщо така. дори и в този форум има хора оперирани, които вдигат тежко, обаче знаят как, така, че херния и без да вдигаш може да получиш, още повече, че ако не тренираш нищо мускулите се отпускат и вероятността това да стане нараства! в момента се има доста методи за ле4ение включително и най-новия -лапароскопия, при който ти остават 2 белега по 1 см и това е а те изписват от болницата за 24 часа и си ходиш в къщи!

Мнението беше редактирано от realityman на 02.09.07 22:44.

03.09.07
07:02

Дори и да знаеш как да дигаш гаранция никаква .. Имаш ли слаба коремна стена и от 1 кашляне може да ти се появи .
Мускулите на долната коремна част НЕ предпазват от бедрена и ингвинална херния, просто там където се образува тя няма мускули .
Лапароскопията определено не е най добрия избор за дигащия тежести защото % на рецидивите е по висок (точно колко не си спомням но значително) .

Да те питам след тези хернии имаш ли проблеми с половия живот?

13.08.11
16:15

казано от Петър Николов на 08.08.11, 09:44:

Да те питам след тези хернии имаш ли проблеми с половия живот?

А да видя колко е стара темата-едва ли ще ти отговорят :) ИНаче след херния 1 месец само да не те наседне жена ти-няма проблеми!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1