28.08.07
13:00
Понеделник:
Гърди+предно рамо(за предно рамо правя едно упражнение от 4 серий)
Сряда:
Гръб+задно рамо(за задно рамо правя едно упражнение от 4 серий)
Петък:
Бицепс+трицепс+средно рамо(за средно рамо правя едно упражнение от 4 серий)
Неделя:
Крака+предно,средно и задно рамо(за предно,средно и задно рамо правя 2 упражнени от 4 серий)
Та въпросът ми е дали по този начин ще претренирам раменете ?
до колкото ми е известно рамото е такъв мускул който се помпа и при гърди (особено горни) и при гръб така че според мен е доста (нека някой по компетентен да се изкаже) аз го правя веднъж седмично заедно със трапец (мисля че е стандартно така) и не ми е изоставащ мускул ...
28.08.07
19:10
Аз също го правя в отделен ден с трапец като правя три упражнения по едно за всяка глава и съм много доволен
29.08.07
03:55
Аз го правя също с трапец. Значи виж ся. Рамото не е малък мускул=>му трябва повече почивка за да се възтанови=>Прави го в един ден, като го натоварваш хубаво с 2-3 упражнения. А може ли да ти вида програмката? Че нещо ме заинтересува...
29.08.07
04:03
Ще ги смажеш 100%.
Според мен (аз поне така тренирам) - сложи и средното заедно с гърдите и предното. Пак 1 упражнение. Задното при гърба е ОК.
Зависи как го тренираш. Рамото по принцип си иска почивка и да не го претоварваш за да расте. Преди извесно време имах възможност да тренирам 4 пъти в седмицата .... тогава рамото го тренирах по следния начин: предно с гърдите, задно с гърба, средно с ръцете, а в 4-тия ден правех само рамо. Даде ми много добър резултат, самоче погато го пражих с друга МГ го тренирах съвсем леко само с 2-3 серии с малко килограми, използвах това, че то вече е отнесло натоварване и правех само за донапомпване.
Сега тренирам 3 пъти, просто нямам възможност по друг начин. В момента рамото го правя: гърди + средно, гръб+задно ръце +предно. С гърдите не правя предно, защото то горкото така или иначе вече е натоварено с гърдите и немога да го тренирам тешко. При този сплит рамото го тренирам с по 2 упр. с по 4 серии на максимално натоварване. И така също съм много доволен.
Нищо не ти пречи да го тренираш 2 пъти седмично, но единия нека да е леко в противен случай едва ли ще постигнеш желания ефект ако тренираш на чисто (без зоб).
Успех
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 29.08.07, 03:55:
Аз го правя също с трапец. Значи виж ся. Рамото не е малък мускул=>му трябва повече почивка за да се възтанови=>Прави го в един ден, като го натоварваш хубаво с 2-3 упражнения. А може ли да ти вида програмката? Че нещо ме заинтересува...
Програмата ми е :
Понеделник:
Гърди:
флайс за горна част 4х10-12, преса с дъмбел за средна част 4х10-12, кросоувър за долна 4х8-10, флайс със кабел 4х8-12 .
+
Предно рамо:
повдигане на ръцете пред тялото 4х10
Сряда:
Гръб:
скрипец пред гърди 4х10 , гребане със щанга 4х10 , хоризонтален скрипец 4х10 , мъртва тяга 4х10 , http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/CBStraightArmPulldown.html 4х12
+
Трапец:
Повдигане на раменете с гири за трапец 4х10 , повдигане на раменете с лост за трапец 4х12
+
Задно рамо:
Повдигане на ръцете в страни 4х10
Петък:
Бицепс:
Бицепсово сгъване 4х10 , концентрично или концентрирано сгъване (нз как се казва точно сри) 4х12 , и някво упражнение на долен скрипец 4х10-12
+
Трицепс:
нз как се казват упражненията за това ще ги опиша-с гира зад глава за трицепс 4х10 , с крив лост зад глава 4х12 , на горен скрипец със ръкохватка (разгъване) за трицепс
+
Средно рамо:
вертолет 4х8
Неделя:
Бедра:
Клек 4х10-12 , изтласкване от 45 градуса 4х10 , има един уред дето не му знам името ама е за квадрицепс и външна част 4х10
+
Прасец:
Повдигане на пръсти на калф машина 4х12-15
Между другото не зобя и да те питам за какво ти беше програмата ми ? Не съм сложил в Неделята рамо защото все още се чудя дали да го правя.